Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mój własny patent na piszczacy pasek

Featured Replies

Napisano

Witam, panowie zastosowalem swój własny patent na piszczacy pasek, mianowice pasek piszczał chociaz był nowy, gdy go polewałem woda przestawał piszczec, a wiec postawiłem na piszczacy pasek a nie zadne łozysko, dodam ze pasek to pasek wieloklinowy, zrobiłem tak,

obwinołem wszystkie koła po których chodzi pasek tasmą izolacyjna elektryczna załozyłem pasek i co pasek chodzi cichutko az miło:) poprostu stary pasek sie dopasował do rowków na kołach a nowy na nich piszczał.

napisałem to bo moze sie komus przyda:)

pozdroo 20.GIF

Napisano

Obawiam się, że będzie się slizgał. Zmierz napięcie ładowania i jesli mierzyłeś wcześniej - porównaj.

Jest szansa, że taśma się zniszczy i ślizgać się nie będzie wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Witam!

Trzeba bylo uzyc kalafonii i tez by przestal piszczec oraz slizgac sie.

Tasma jak sie zagrzeje, moze Ci sie wtopic w gume i za jakis czas watek "Dlaczego pekl pasek" grinser006.gif

Napisano

Wszystkie paski klinowe w maszynach stolarskich robi sie kawalkiem smoly( oczewiscie twardej) jak sie wlaczy maszyne to wystarczy tylko dotknac do paska- tej strony gdzie sa rowki albo po bokach gdzie tworza klin. Pasek tak zacznie trzymac ze az delikatnie spadan obroty bo bedzie taki opor. Swietna sprawa bo pasek nie trzeba za mocno naciagac co potem wywala nam łozyska.

Napisano

A widzisz o smole nie wiedzialem confused.gif.

Moj sposob jest identyczny w stosowaniu i pozniej daje takie same efekty.

A, zeby bylo smieszniej takze wiem to od stolarza 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Ten z kalafonia to chyba raczej od muzyka bo to oni używają do smyczkow w skrzypcach itp a co do smoly to stary sposob naszych dziadkow i ojcow. Ja jestem z zawodu tez stolarzem a ojciec zajmuje sie stolarka. W sumie to ja i ojciec mamy tak samo po dwa zawody stolarz i mechanik- tak smiesznie wyszlo. Patent podlapalem u ijca bo widzialem jak kiedys przy pile smarowal pasek i przy napedzie traku tez wiec czemu by nie zastosowac do paska altka itp.. Mam nawewt zrobiony taki patyk gdzie na koncu jest taka kolka ze smoly abym mogl wszedzie dojsc. Przez takie smarowanie pasek jest w stanie wytrzymac bardzo duzo km (200 tys to nic). Goraco polecam tą metode.

Napisano

> Ja sobie poradziłem w prostszy sposób.

> Naciągnąłem go

To tylko Tobie sie tak wydaje. grinser006.gif

Poczekamy na watek o lozyskach hahaha.gif

Napisano

> To tylko Tobie sie tak wydaje.

> Poczekamy na watek o lozyskach

Popieram, sam musiałem wymieniać niedawno po tym jak zachciało mi porządnie napinać pasek grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.