Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

samochody z Italii - przebiegi ok 90 kkm

Featured Replies

Napisano

czy jest ktoś wstanie logicznie wytłumaczyć co jest przyczyną że samchody sprowadzane z Włoch mają w przeważającej większości (wpisane, ustawione, przejechane) * własciwe zakreslić przebiegi w granicach 80-100 kkm z tendencją na 90 kkm.

Parę przykładów od jednego sprzedajacego , ale też mam paru znajomych którzy przytargali osobówki z Itali i też miały przebieg w granicach 90 kkm , a kazdy ma oczywiście książkę, parę tyakich ksiązek oglądałem i szczerze to nie wiem gdzie jest hak.

http://moto.allegro.pl/item339884176_kia_sorento_2_5_crdi_83tys_km_okazja_jak_nowy.html

http://moto.allegro.pl/item338271939_kia_sorento_2_5_crdi_limited_okazja_full_opcja.html

http://moto.allegro.pl/item338285258_kia_sorento_2_5_crdi_81tys_km_okazja_jak_nowy.html

http://moto.allegro.pl/item340248722_mitsubishi_pajero_sport2_5tdi_bezwypadkowy_83tyskm.html

Napisano

Bo 100 tys. km. to psychologiczna bariera która - jeśli jest przekroczona - odstrasza potencjalnych kupujących.

Napisano

Dziwne... ale jedno z tych autek jest na niemieckich tablicach, a napisane ze z Włoch.

Raczej wałek. Albo kręcone albo jakies popowodziowe...

Krawiec

Napisano

> Dziwne... ale jedno z tych autek jest na niemieckich tablicach, a

> napisane ze z Włoch.

Nie ma w tym nic dziwnego. We Wloszech nie ma tablic wywozowych, wiec sie wywozi na blachach niemieckich albo holenderskich ok.gif

Napisano

Auta z Wloch sa w najgorszym stanie w porownaniu z innymi krajami. Wlosi raczej nie dbaja o samochody, a liczniki rowniez cofaja.

Ale sa tanie, sam kupilem 2 auta z Wloch zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Auta z Wloch sa w najgorszym stanie w porownaniu z innymi krajami.

> Wlosi raczej nie dbaja o samochody, a liczniki rowniez cofaja.

> Ale sa tanie, sam kupilem 2 auta z Wloch

stanu belgijskich samochdów to chyba nikt nie pobije, z tego co słyszałem to nasi "przedsiębircy" kupują tam autka w pakietach coś jak ze szmelcowną elektroniką z wyprzedaży na palecie masz coś wartego ale i jakiś knot. Coś podobnegto jest podobno z samochodami z itali kupujesz 10 furek po jakiś okazyjnych cenie za pakiet ale masz w pakiecie jakiegoś mniej chodliwego.

Z tym że cały czas pozostaje kwestia przebiegu , jakoś nie chce mi sie wierzyć w barierę psychologiczną 100kkm , a co do kręcenia to ksiązki mają na moje perfekcyjnie zrobione.

Napisano

> Raczej wałek. Albo kręcone albo jakies popowodziowe...

A sprzedajacy sypia z kozą clown.gifclown.gifclown.gif

Typowo polskie myslenie sick.gif Nie rozumiem, to sie boje crazy.gif

Jakby co, to zolte niemieckie sa dlatego, ze handlarz bal sie jechac na wloskich "kartonach" (albo nie wiedzial jak je ubezpieczyc), to kupil po dorodze zolte niemieckie (a co - wolno mu zlosnik.gif - one sa na nazwisko , a nie na auto) , przykrecil we Wloszech do samochodu i pojechal do domu ....

M.

Napisano

> Auta z Wloch sa w najgorszym stanie w porownaniu z innymi krajami.

> Wlosi raczej nie dbaja o samochody, a liczniki rowniez cofaja.

Potwierdzam - rozwniez na rynek wewnetrzyny - i to prawdopodobnie od lat hehe.gif Mam na podworku auto, w ktorym po sledztwie w sieci serwisowej odkrylem przypadkiem "cofke" o 50kkm w 2001 roku (auto mialo wtedy 3 lata) ... A chlew w srodku nieziemski sick.gif I smierdzi niedomytą Włoszką sick.gifhahaha.gif

M.

Napisano

> najczesciej auta z wloch kupuje sie wlasnie w niemczech

Tez - zapomialem napisac ok.gif Po prostu nie lubie posrednikow - sam jezdze, stad pierwsze co mi do glowy przyszlo zlosnik.gif

M.

Napisano

Przyczyną jest zapewne to, że w pewnych kwestiach włosi mają mentalnośc bardzo zbliżona do polaków, więc i korekta licznika nie stanowi dla nich wielkiego problemu. Miałem w zeszłym roku gościa z włoch, przyjechał Audi A2, auto dwu albo trzy letnie, przebieg... 220-240kkm (nie pamiętam już dokładnie) mówił że jak wróci do włoch to będzie zmieniał na nowe, podejrzewam że jak auto trafi do handlarza to przebieg przybierze wartość podobna do tych z wklejonych przez Ciebie aukcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.