Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szukam dalej przyczyny...

Featured Replies

Napisano

hej. mam problem i nie wiem czy go wiązać z tym ze w autku jest gaz? (ponoć to problem większości zagazowanych aut)

Oto problem -->rano odpalam zimny silnik - na tyk, jeżdżę zgaszę na chwile zapalam znowu-na tyk ale gdy jeżdżę jest ciepły i zapalam po 10-20 min(gdy dosyć długo pokręcę (bez gazu-- dlugo się meczy) startuje z około 500 obr/min. i powoli wbija sie na dobre obroty) już bez pomocy pedału gazu nie da sie odpalić muszę dodać lekko gazu i dluuuuuuzej pokręcić(mechanik powiedział ze listwa wtryskowa do wymiany ale moim zdaniem to zła teoria). Ogólnie po odpaleniu silnik pracuje całkiem dobrze jak na ponad 170kkm Oto co już mi radzono w pierwszej kolejności i zrobiłem juz:

1.wyczyściłem elektrozawór w reduktorze gazu

2.wymieniłem czujnik temp niebieska wtyczka

może to być wina sondy ? Teraz ja typuje zlosnik.gif jak można ja zmierzyć i jakie wskazanie powinna wskazywać a może ktoś podpowie co by jeszcze mogło być przyczyna tak złego odpalania. Na gazie mam ok.100kkm zrobione i też dobra praca silnika jest. Dołanczam załącznik z pytaniem czy to normalne że jest tam tak zababrane olejem? zlosnik.gif

280680148-1.JPG

post-37520-14352492787556_thumb.jpg

Napisano

tutaj jeden kolezka mial PODOBNY problem: tez musial dluuugo krecic, zeby zapalil.

pomogla regeneracja reduktora. costam sie w nim wyrobilo (grzybki??) i przepuszczal gaz. w efekcie silnik byl zalewany i nie mogl zapalic.

gdzies czytalem, ze pomaga na taka dolegliwosc otwarcie przepustnicy (czyli wcisniecie pedalu gazu), bo wtedy silnik moze wiecej powietrza zaciagnac. to by mialo rece i nogi...

ale co jest u ciebie??

Napisano

witam,

podłaczam sie pod zapytanie:

mam ten sam problem co ty. i wciaz nie wiem co to może byc. Byly juz podpowiedzi ze to może byc wina pompy paliwowej, lub jej przewodów, ale wciaż nie mam czasu by zerknac.

Napisano

Nie mam gazu i mam tak samo... ponoć TTTM wink.gif i trzeba się przyzwyczaić, że jak jest ciepły i chwilę postoi to trzeba dodać gazu przy odpalaniu.

Napisano

> Nie mam gazu i mam tak samo... ponoć TTTM i trzeba się przyzwyczaić,

> że jak jest ciepły i chwilę postoi to trzeba dodać gazu przy

> odpalaniu.

z tym że u mnie od jakis 2 miesiecy jest coraz gorzej... passed_out.gif

Napisano

Panowie, u mnie było podobnie,a z biegiem czasu nawet po nocy było ciężko. Regenerowałem reduktor po czym pojeździł tydzień i znów to samo. Najlepszy patent to zakup reduktora LOVATO i problem zniknął. Żadnego dodawania gazu. Cyk i pali zimy czy ciepły. A co do tknięcia czasem pedału gazu...sporadycznie pozwala z tyknięcia silnik odpalić. Bez niego nieraz 3razy rozrusznik przekręci wink.gif Punta chyba już tak mają...

Napisano

a jak bedzie cieply to zgas go na benzynie

i wtedy sprobuj ponownei odpalic

bo moim zdaniem poprostu lpg zostaje w dolocie

a cieply silnik ciezko odpalic na bogatej mieszance (w przeciwienstwie do zimnego)

Napisano

> Panowie, u mnie było podobnie,a z biegiem czasu nawet po nocy było

> ciężko. Regenerowałem reduktor po czym pojeździł tydzień i znów

> to samo. Najlepszy patent to zakup reduktora LOVATO i problem

> zniknął. Żadnego dodawania gazu. Cyk i pali zimy czy ciepły. A

> co do tknięcia czasem pedału gazu...sporadycznie pozwala z

> tyknięcia silnik odpalić. Bez niego nieraz 3razy rozrusznik

> przekręci Punta chyba już tak mają...

hej a co ma wspolnego reduktor gazowy z odpalaniem silnika na benzynie??

Napisano

> hej a co ma wspolnego reduktor gazowy z odpalaniem silnika na

> benzynie??

Bardzo dużo. Reduktor nie trzyma gazu- mówiąc potocznie, i gaz pompowany jest mimo wszystko razem z benzyną w efekcie czego silnik jest zalewany zbyt bogatą mieszanką wszystkiego naraz. Przerabiałem już cały ten temat. Nie ma co się bawić i szukać dziury w całym.

A jeśli chodzi o gaszenie na benzynie bo gaz zostaje. Nic z tych rzeczy. Nic to nie pomoże i gaz nie zostaje. Przepustnica nie jest idealnie dokmnięta, a gaz w kolektorze ulatuje.

Napisano

CZYLI WNISOKUJAC przyczyna może byc reduktor gazzu? a jak sprawdzic czy jest dobry? i czemu taki objaw nie wystepuje podczas zapalania zimnego silnika??

Napisano

> CZYLI WNISOKUJAC przyczyna może byc reduktor gazzu? a jak sprawdzic

> czy jest dobry? i czemu taki objaw nie wystepuje podczas

> zapalania zimnego silnika?

Każda firma buduje parownik wg włanej technologii. Nieraz jest tak, że kiedy jest zimny, cały szlam zatyka dopływ gazu a pozostałości w kolektorze ulatują. Kiedy rozgrzejesz silnik,a co za tym idzie i reduktor, szlam przestaje trzymać ciśnienie. Robi się bardziej płynny,a nie gęsty jak przy niskiej temperaturze.

Ciężko to sprawdzić. U mnie np. po zgaszeniu silnika wystarczyło oddczekać chwilę i zdjąć pokrywę filtra powietrza poczym czuć było gaz. Po zmianie reduktora jest ok. Oczywiście jeździł normalnie itd. Żadnych problemów z obrotami...tylko odpalanie.

Napisano
  • Autor

> a jak bedzie cieply to zgas go na benzynie

> i wtedy sprobuj ponownei odpalic

> bo moim zdaniem poprostu lpg zostaje w dolocie

> a cieply silnik ciezko odpalic na bogatej mieszance (w

> przeciwienstwie do zimnego)

to nic nie daje ... to samo chyba reduktor trzeba będzie odnowić zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.