Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skoki na wskaźniku temperatury

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio pjawiły mi się dziwne skoki wskaźnika temperatury od polożenia w połowie nigdy poniżej (czyli normalnego) do nawet czerwonego pola. Czy to jakiś zimny lut, czy termostat, stuknięcie tablicę nic nie zmienia? Ponadto przy zimnym silniku przy uruchamianiu, po zgaśnięciu marchewka zapala się poraz drugi na 2-3 sek.. Czy to może byc związane (czy też może sonda lambda kończy żywot (140 kkm, LPG).

Napisano

> Witam

> Ostatnio pjawiły mi się dziwne skoki wskaźnika temperatury od

> polożenia w połowie nigdy poniżej (czyli normalnego) do nawet

> czerwonego pola. Czy to jakiś zimny lut, czy termostat,

> stuknięcie tablicę nic nie zmienia?

Mam i sam nie wiem, co z tym zrobic. Wentylator sie wlacza. A wystarczy zgasic silnik, zapalic i normalnie wraca mi na polowe pola, czyli sie nie przegrzewa raczej. Tak samo wylaczenie swiatel czy wentylatora powoduje czesto (ale nie zawsze) spadek wskazan o kreskie, dwie, nigdy ponizej polowy. Te skoki miejsca nie maja zanim sie nie nagrzeje do tej polowy (a nagrzewa sie szybko, widac ruch, jak pomalu wskazowka idzie).

Napisano
  • Autor

Teraz przy kazdym uruchamianiu silnika poraz drugi na 2-3 sek. zapala się marchewka. Euroscan pokazuje nieznane dwa błędy. Sonda lambda jednak dobrze pracuje. Co tomoże być

Napisano

> Teraz przy kazdym uruchamianiu silnika poraz drugi na 2-3 sek.

> zapala się marchewka. Euroscan pokazuje nieznane dwa błędy.

> Sonda lambda jednak dobrze pracuje. Co tomoże być

U mnie były zimne luty. Demontaż licznika i wprawna ręka elektryka zrobiły swoje. Już od roku mam spokój.

Napisano
  • Autor

> Po zwertowaniu forum i rad, co jest trudne bez wyszukiwarki doszedłem że to mogą być zimne luty. Zdemontowałem liczniki i poprawiłem luty na obu złączach. Na razie wskazówka stoi jak dawniej. Byłem też na egzaminerze aby sprawdzić o co chodzi z ta marchewką, po prawie godzinnej próbie podpinania się pod kompa, skasowali błędy i puki co marchewka nie świeci. Euroscanem też kasowałem błędy ale marchewka świeciła dalej. Serwis niewiele mi powiedziała niewiem.gif co może być przyczyną zapłaciłem 80zł.

Napisano

> Byłem też na egzaminerze aby sprawdzić o co chodzi z ta

> marchewką, po prawie godzinnej próbie podpinania się pod kompa,

> skasowali błędy i puki co marchewka nie świeci. Euroscanem też

> kasowałem błędy ale marchewka świeciła dalej. Serwis niewiele

> mi powiedziała co może być przyczyną zapłaciłem 80zł.

Powiedzieli chociaż co to były za błędy ?

Napisano
  • Autor

> Powiedzieli chociaż co to były za błędy ?

Ten co skasowali i pokazali na wydruku to i ja wcześniej kasowałem euroscanem, wynikają one z pracy na LPG. Tak że podejrzewam sami nie wiedzieli co i jak zrobili mlotek.gif. Podpinali się z 1h, to lekka przesada, ale nie narzekam bo mimo wszystko pomogło, byle nie na krótko

Napisano
  • Autor

> Dziś niestety znowu marchewa zaświeciła, choć tylko raz. Błąd odczytany na wydruku z egzaminera to integrator lambda poniżej dolnego minimum.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.