Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

relingi demontarz

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie mam prośbę czy może mi ktoś powiedzieć jak zdemontować te relingi ??? czytałem niby dokładny opis ale nie wiem czy z przodu tez są jakieś nakrętki ??? jak odkręcę tylne ( jaki klucz ) ?? to co z przodem i jak ściągną te listwy niby pisze że na jakieś zaczepy są plastikowe ze niektórzy zsuwają a inni że trzeba podważyć i dosyć mocno ściągnąć ??? leje mi sie woda do środka pod nogami pasażera pleno wody moze jakies kanaliki zatkane ???? nie znam sie wogole na tym

Pozdrawiam

Napisano

> Witam serdecznie mam prośbę czy może mi ktoś powiedzieć jak

> zdemontować te relingi ??? czytałem niby dokładny opis ale nie

> wiem czy z przodu tez są jakieś nakrętki ??? jak odkręcę tylne (

> jaki klucz ) ?? to co z przodem i jak ściągną te listwy niby

> pisze że na jakieś zaczepy są plastikowe ze niektórzy zsuwają a

> inni że trzeba podważyć i dosyć mocno ściągnąć ??? leje mi sie

> woda do środka pod nogami pasażera pleno wody moze jakies

> kanaliki zatkane ???? nie znam sie wogole na tym

> Pozdrawiam

Może to pomoże Wszystko o Astrze Nie wiem czy już tego nie czytałeś , tu też nie ma informacji na temat demontażu przedniego odcinka frown.gif

pozdrawiam wink.gif

Napisano

Przerabiałem to u siebie, zarówno na przodzie jak i z tyłu są śruby, ja zdejmowałem całą podsufitkę, bałem się że się pozagina i zostana ślady, troszkę roboty z tym jest ale jest to wykonalne. Jesli chodzi o listwy to jak zdejmiesz już relingi to spróbuj poruszac listawami w tył i przód, u mnie bez problemu zeszły te kawałki od szyby do przedniego mocowania relinga, jak zdejmiesz te małe to załapiesz jak mocowane sa długie, są one zamocowane na spinki, trzeba je wyczuć podważając delikatnie śrubokretem listwę, i w miejscu występowania spinki podważyć listwę,lub spróbować ją wysunąc do przodu albo do tyłu.

Napisano
  • Autor

A powiedzcie mi jeszcze czy mozliwe jest ze relingi sa ok a moze tak sie woda wlewac przez szyberdach ??? bo mozliwe ze sa zapchane te kanaliki . ??? wody jest pelno ale jak dzisiaj probowalem zdemontowac te relingi to tam z tylu było such przy mocowaniu i wydaje sie ze jest sucho cos bardziej chyb szyberdach ale zeby az tyle bylo wody ???? najwiecej pod nodami kierowcy i pasazera za nim a fotele suche skad ta woda ????

Napisano

> a moze tak sie woda wlewac przez szyberdach ??? bo mozliwe ze sa zapchane

> te kanaliki . ???

To wtedy mokra podsufitka

> najwiecej pod nodami kierowcy i pasazera

> za nim a fotele suche skad ta woda ????

Właż w kanał i sprawdź czy nie powypadaly zaślepki otworów w podlodze. Po drugie wybebesz podszybie i zobacz czy filtr pp nie jest mokry (może wlewa się przez otwory nawiewu nad nogami. Po trzecie zrób "test kartki" : wpychaj kartę A4 między szybę a deskę, Jeżeli wyjmiesz i będzie mokra - cieknie uszczelką przednij szyby.

Po czwarte: jesteś pewien że to woda a nie płyn chłodniczy?

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.