Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pucowanie wnętrza

Featured Replies

Napisano

Po ponad miesięcu jazdy i 1850km przyszedł czas na czyszczenie wnętrza. I tu mam pytanie: Czym czyścicie deskę rozdzelczą?

Najbardziej mnie zastanawia czym wyczyścić ten plasitk(?) w górnej części drzwi (taki miękki).

Używacie jednego czy więcej środków?

Napisano

ja tam czasem przetrę wilgotną, czystą szmatką, żeby zebrać kurz. Żadnych chemikaliów we wnętrzu nie stosuję i nie będę stosował.

Napisano

Dobra rada: Żadnych chemikaliów wszystko zotawia refleksy i jak jest słoncznie to wszystko w szybie sie odbija.

Mokra szmatka i po sprawie.

Napisano

a ja ma takie sciereczki czymś nasączone fajnie kurz zbierają antystatyczne

Napisano

> a ja ma takie sciereczki czymś nasączone fajnie kurz zbierają

> antystatyczne

też takie mam w niebieskim opakowaniu i też zostawiały zmazy

Napisano

> też takie mam w niebieskim opakowaniu i też zostawiały zmazy

Autoland w niebieskim opakowaniu nie zostawia sladow...

Po przejechaniu taka sciereczka jest smuga, bo preparat ktorym sa nasaczone pieni sie na tych mikro wglebieniach w strukturze materialu.

Ale pozniej wszystko wysycha...

Kupilem kiedys jakies inne i sa do niczego, swieci sie wszystko pozniej i slizga... Uzywam ich teraz tylko doraznie do szybkiego usuwania ptasich kup z samochodu, zanim zaczna sie wzerac glebiej...

No bo to nie wiadomo co te ptaszyska teraz jedza smile.gif

Napisano

szmata z wodą 270751858-jezyk.gif wszystkie preparaty to badziew obliczony na wyciągnięcie kasy od frajerów. Po zastosowaniu wszelkich cudów do tapicerek zostają tłuste plamy, a z czasem wszystko zaczyna trzeszczeć. także zdecydowanie czerwona.gif dla takich srodków!

Napisano

> szmata z wodą wszystkie preparaty to badziew obliczony na

> wyciągnięcie kasy od frajerów. Po zastosowaniu wszelkich cudów

> do tapicerek zostają tłuste plamy, a z czasem wszystko zaczyna

> trzeszczeć. także zdecydowanie dla takich srodków!

no nic żadnych śladów elegancko czyszczą i kurz zbierają z tego autolandu polecam

• 11 miesięcy później...
Napisano

> Hmmm a który to niby?

> Strona AUTOLAND

To niestety zostawia smugi na tym czarnym plastiku na górze deski (chodzi o ten czarny plastik osłaniający poduszkę pasażera). Na boczkach drzwi jest ok.

POzdrawiam

Napisano

Zastosujcie to mleczko świetnie sprawdza się w stilo, a plastików w tym aucie nie da się wyczyścić prawie żadnym preparatem.

Napisano

I tu mam pytanie: Czym czyścicie deskę rozdzelczą?

> Najbardziej mnie zastanawia czym wyczyścić ten plasitk(?) w górnej

> części drzwi (taki miękki).

> Używacie jednego czy więcej środków?

Ja odkąd ładnych parę lat temu oszpeciłem sobie auto Plakiem, nabrałem awersji do tego typu środków. Jednak ostatnio za namową znajomego zamówiłem cos takiego . Specjalnie szukałem czegoś, co nie zawiera silikonu i bardziej czyści niż nabłyszcza. Jak dojdzie to przetestuję i zdam relację smile.gif

Tak poza tym odradzam tanie kosmetyki typu Autoland. Poza czernidłem do zderzaków, nigdy nie byłem zadowolony z tej firmy. Moim zdaniem lepiej dołozyc parę złociszy do markowych produktów, np. Sonax. Środek do kokpitu dopiero przetestuję, ale miałem już parę kosmetyków Sonaxa i nigdy sie nie zawiodłem waytogo.gif

Napisano

> Ja odkąd ładnych parę lat temu oszpeciłem sobie auto Plakiem,

> nabrałem awersji do tego typu środków.

A co sie stało?

Pozdrawiam

Napisano

> A co sie stało?

> Pozdrawiam

To co się musiało stać zeby.GIF To byl pierwszy kosmetyk do wnętrza, jaki w życiu kupiłem. Wcześniej tylko przecierałem wszystko na sucho/mokro. No i wiadomo, jak to po Plaku... plastiki były tłuste, i obleśnie sie świeciły. Potem tego cholerstwa nie mogłem doczyścić blah.gif

Napisano

pianką do czyszczenia monitorów komputerowych. Spryskałem i wytarłem miękka ściera

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.