Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio i mp4

Featured Replies

Napisano

Panowie czy do fabrycznego radia z mozliwoscia sterowania zmieniarka mozna w jakis prosty sposob podłaczyc odtwarzacz MP3 lub MP4?Robił tak moze ktos,czy w gre wchodzi tylko ta kaseta-adapter?

Napisano

> Panowie czy do fabrycznego radia z mozliwoscia sterowania zmieniarka

> mozna w jakis prosty sposob podłaczyc odtwarzacz MP3 lub

> MP4?Robił tak moze ktos,czy w gre wchodzi tylko ta

> kaseta-adapter?

W H2 nie ma problemu. Na smietniku jest opis jak zrobic AUX

Napisano

Fabrycznie najczęściej wkładano radia z serii M , które nie mają możliwości sterowania zmieniarką .

Za to radyjko 182H2 bez problemu można dostosować do współpracy ze źródłem zewnętrznym , np. odtwarzaczem mp3 .

Manuala masz na śmietniku .

Napisano

To może przy okazji zadam tu też moje pytanie, bo tak powoli, nawet bardzo zamieniam sie za wymianę mojego oryginalnego AD182M2 na jakąś tanią mp3 z portem SD, mam adapter ale krew mnie zaczyna zalewać od tego wyjmowania mp4 ze schowka ciągłego wink.gif

Stąd moje dwa pytania, w zasadzie to jedno bo drugie to taki offtopic:

Czy znajdę amatora na AD183M2 wogóle? Czy lepiej odłożyć w garażu do czasu aż będę sprzedawał bravo?

I drugie czy trzeba coś robić przy kablach po wyjęciu org? Nigdy go nie wyjmowałem widziałem jak to robić z faq na śmietniku i jak mówię powoli się przymierzam ale chcę wykluczyć wszystkie niespodzianki, czy po wyjęciu jest tam już komplet wtyczek gotowych na wpięcie nowego radia? Czy muszę kupić jakąś przejściówkę, kostkę. Uprzedzając odpowiedzi że zależy to od radia dodam że będzie to jakiś tani noname z allegro. Peeying, itp.

Napisano

> Panowie czy do fabrycznego radia z mozliwoscia sterowania zmieniarka

> mozna w jakis prosty sposob podłaczyc odtwarzacz MP3 lub

> MP4?Robił tak moze ktos,czy w gre wchodzi tylko ta

> kaseta-adapter? tak ja to zrobiłem 24 złote plus przesyłką (ale trzeba uważać bo są tańsze ale nie pasują)i mogę wszystko podłączać nawet głos do laptopa i kino domowa (raczej samochodowe) yay.gif

Napisano
  • Autor

Ale gdzie sie z tym wpiales?Ja mam zamiar miec radio 182H ma wyjscie na zmieniarke chyba ale jest to satrszy model niz 182H2 podejdzie do 182H wszystko?Jaki kabel kupiles?

Napisano

> Ja mam zamiar miec radio 182H ma wyjscie

> na zmieniarke chyba ale jest to satrszy model niz 182H2

Do 182H nie da się podpiąć mp3.

To znaczy da się, ale podobnie jak do wersji M, trzeba się wlutować.

Poszukajcie stosownego wątku na elektroda.pl

Napisano
  • Autor

przeciez ono ma wyjscie na zmieniarke,wiec sie nie da?nie podpina sie pod to miejsce gdzie wtyk na zmieniarke?

Napisano

> przeciez ono ma wyjscie na zmieniarke,wiec sie nie da?nie podpina sie

> pod to miejsce gdzie wtyk na zmieniarke?

I co z tego że ma wyjście na zmieniarke.

Naukowo i empirycznie udowodnione, że w radiu H nie bangla AUX na pinach od zmieniarki. AUX zrobisz na wejściu od zmieniarki od radia H2 włącznie w górę.

Napisano

> Ale gdzie sie z tym wpiales?Ja mam zamiar miec radio 182H ma wyjscie

> na zmieniarke chyba ale jest to satrszy model niz 182H2

> podejdzie do 182H wszystko?Jaki kabel kupiles?

wpinasz się zamiast zmieniarki albo zmieniarka albo MP3

Napisano
  • Autor

Wiec Krzysztof48-da sie to zrobic w radiu 182H bo inni pisza ze sie nie da?I czy mozna odrazu zrobic zasilanie odtwarzacza z aku i jak to wszystko najtanszym i najlepszym sposobem zrobic?

Napisano

> Wiec Krzysztof48-da sie to zrobic w radiu 182H bo inni pisza ze sie

> nie da?I czy mozna odrazu zrobic zasilanie odtwarzacza z aku i

> jak to wszystko najtanszym i najlepszym sposobem zrobic?

jak inni tak sądzą to pewnie tak bo ja radio wymieniłem na 182h2 ale z innych powodów

Napisano

> > kaseta-adapter? tak ja to zrobiłem 24 złote plus przesyłką (ale

> trzeba uważać bo są tańsze ale nie pasują)i mogę wszystko

> podłączać nawet głos do laptopa i kino domowa (raczej

> samochodowe)

Używasz adaptera w m-ce kasety czy kabelka z wtyczką do gniazda dla sygnału AUX-IN ?

PS. Postaraj się pisać bardziej czytelnie , zachowując też przy tym odpowiedni odstęp od posta na który odpowiadasz , bo w obecnym kształcie twoje wypowiedzi są enigmatyczne ...

Napisano
  • Autor

Wiec co mam zakupic i dzie sie wlutowac zeby to ładnie wygladało i działało poprawnie?Nie bijcie laika za pytania,ale w necie poszukałem i konkretów nie znalazłem...

Napisano

> Wiec co mam zakupic i dzie sie wlutowac zeby to ładnie wygladało i

> działało poprawnie?Nie bijcie laika za pytania,ale w necie

> poszukałem i konkretów nie znalazłem...

Najlepiej zakup radyjko 182H2 i nie będzie problemu , potem kabelek sygnałowy AUX-IN z odpowiednio pasującą kostką , taką żeby dało się w niej zrobić połączenie pinu 13 z 15 oraz obsadzonymi też pinami 18 , 19 i 20 ( kupiłem taką na allegro ) i taki zestaw na pewno zadziała .

Parę miesięcy temu był post w którym ktoś opisywał swoje kombinacje z przeróbką radia 182H czy z serii M , ale chyba nie zakończyło się to pełnym sukcesem .

Napisano

> Wiec co mam zakupic

Czytasz, co piszę? Nie kupuj H, bo się do niego nie wepniesz prostym sposobem. Tylko H2 i wyższe od niego modele obsługują Line-In przez kostkę CD-In.

A jeśli już chce Ci się lutować i bawić, to wystarczy wersja M. Opis przeróbki jest na elektroda.pl, wystarczy poszukać po nazwie AD182M, 182M itp.

Napisano
  • Autor

chodzi o to ze to H mam w okazyjnej cenie,a zawsze duzo ładniej wyglada niz niefabryczne... frown.gif troche mnie nie pocieszyliscie,myslalem ze sprawa prosta jak ma wyjscie na zmieniarke to kabel i da rade...

Napisano

> chodzi o to ze to H mam w okazyjnej cenie,a zawsze duzo ładniej

> wyglada niz niefabryczne... troche mnie nie

> pocieszyliscie,myslalem ze sprawa prosta jak ma wyjscie na

> zmieniarke to kabel i da rade...

Dałoby radę, gdybyś podłączył zmieniarkę i rozpruł kabel, a następnie dźwięk zamiast zmieniarki podałbyś z MP3(4).

Tak jak już tu kilku kolegów się wypowiedziało.

AD182H - nie ma możliwości pracy z wejściem zmieniarki jako AUX (bez przeróbek)

AD182H2 - podłączasz się do MiniISO zgodnie z opisem w Śmietniku i już. Mam tak to wiem zlosnik.gif

Zresztą AD182H2 jest bratem Grundig EC 4600 tyle że bez Function JOG (miałem taki w Punto) i tam w instrukcji nawet było opisane jak AUX zrobić.

AD182H jest OK o ile chcesz... korzystać tylko ze zmieniarki.

Posiadają moim zdaniem mniej wygodną regulację głośności i audio przyciskami + / - zamiast JOG.

Może właśnie dlatego są one tańsze i częściej występują na pewnym portalu aukcyjnym wink.gif

A że niefabryczne się niekomponuje... no cóż.

Jest to utrudnienie, bo jeszcze zazwyczaj nie ma zegarka i teraz jest moda na srebrne fronty radioodbiorników - fuuuuj.

Dlatego własnie jest wybór:

- fabryczne i nic wcej

- fabryczne + wzmacniacz

- fabryczne + MP3/zmieniarka

- fabryczne + MP3/zmieniarka + wzmacniacz

- niefabryczne (tylko wówczas deska Bravki zacznie przypominać deskę Punto II, albo Astry II... przynajmniej góra)

Sam decyduj na ile interesuje Cię estetyka, a na ile funkcje.

Napisano

> Używasz adaptera w m-ce kasety czy kabelka z wtyczką do gniazda dla

> sygnału AUX-IN ?

> PS. Postaraj się pisać bardziej czytelnie , zachowując też przy tym

> odpowiedni odstęp od posta na który odpowiadasz , bo w obecnym

> kształcie twoje wypowiedzi są enigmatyczne ...

==tera ja kabelka z wtyczką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.