Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lakier czarny metalik - problemik

Featured Replies

Napisano

Witam, zawsze podobały mi się czarne auta ok.gif

Sprawiłem sobie nowe czarne auto i jest po prostu masakra z utrzymaniem go w czystości gdy świeci mocne słonce spineyes.gif ,ale nie to jest problemem. Zauważyłem ostatnio że na masce i błotniku jest miejsce które wygląda jakby było polerowane miejscowo w fabryce polerką frown.gif

Są jakieś sposoby zeby to usunąc, jakaś pasta polerska na całą maske czy coś ?

Dzięki i pozdrawiam.

Michał.

Napisano

> Witam, zawsze podobały mi się czarne auta

> Sprawiłem sobie nowe czarne auto i jest po prostu masakra z

> utrzymaniem go w czystości gdy świeci mocne słonce ,ale nie to

> jest problemem. Zauważyłem ostatnio że na masce i błotniku jest

> miejsce które wygląda jakby było polerowane miejscowo w fabryce

> polerką

> Są jakieś sposoby zeby to usunąc, jakaś pasta polerska na całą maske

> czy coś ?

> Dzięki i pozdrawiam.

> Michał.

polerke walnąć u lakiernika smile.gif mi lakiernik po klepaniu 2x polerował maske wink.gif

Napisano

Jedyny sposób to wykonanie polerki. Tylko u fachowca bo jak zrobi to partacz to będziesz płakał że dałeś się namówić zlosnik.gif

Napisano

> Witam, zawsze podobały mi się czarne auta

Czarne samochody jest trudno utrzymać w czystości, w dodatku żeby były czyste trzeba się sporo więcej napracować niż przy jakimkolwiek innym kolorze. Pocieszające jest to, że jak są brudne to też chyba wyglądają najlepiej ze wszystkich pozostałych brudnych hehe.gif. Używane czarne auto najpierw trzeba doprowadzić do porządku przez polerowanie lakieru, a potem już tylko dokładnie myć, wycierać i regularnie woskować karoserie. Mimo to i tak będzie cieszyć oko tylko w dzień mycia grinser006.gif.

Napisano
  • Autor

nie da się jakoś we własnym zakresie, szmatką i jakąś pastą ? wink.gif

Napisano
  • Autor

wiem ze są ładne, ale zastanawiam się czy da się to spolerować jakąś pastą we własnym zakresie ?

Napisano
  • Autor

no właśnie zauważyłem ze przy tym kolorze trzeba bardzo uważać wink.gif

Napisano

> wiem ze są ładne, ale zastanawiam się czy da się to spolerować jakąś

> pastą we własnym zakresie ?

Trudno jest cokolwiek powiedzieć zanim się tego nie zobaczy, na wszystko jest jakiś sposób. Polerowanie zawsze daje pozytywne rezultaty, trzeba tylko uważać żeby nie przetrzeć lakieru do podkładu, a przy metaliku klaru do bazy, bo będzie przesrane. Umyj samochód i porządnie natrzyj jakąś dobrą pastą woskową (nie tymi "pseudoteflonowymi" gównami), i obserwuj co się będzie działo.

Napisano
  • Autor

auto jest nowe, i wygląda ( ale tylko w słońcu ) jakby w fabryce w jednym miejscu na masce uzyli polerki ( widac pod światło takie jakby smugi ) i zastanawiam się czy jak sobie we własnym zakresie kupie jakąś paste czy wosk, to usunę te ślady ?

Napisano

> auto jest nowe, i wygląda ( ale tylko w słońcu ) jakby w fabryce w

> jednym miejscu na masce uzyli polerki ( widac pod światło takie

> jakby smugi ) i zastanawiam się czy jak sobie we własnym

> zakresie kupie jakąś paste czy wosk, to usunę te ślady ?

Miejscowo to ja bym tam nic nie kombinował, bo sam nie mając doświadczenia możesz tylko pogorszyć. Jak już trzeba będzie działać miejscowo, to tylko profesjonalnie. Ale sam odpowiednio dbając o całokształt prawdopodobnie ta wada się "rozejdzie", częściowo przestanie przeszkadzać i będzie dobrze.

Napisano

Mialem podobny problem- jedyna skuteczna i nieinwazyjna metoda to pasta tempo- pasta tempo nie jest pasta polerska wiec trzeba bedzie powtarzac co jakis czas, ale efekt bardzo dobry. Pasta tempo to takie tanie goofno do odpicowania auta np na giede na sprzedaz, ale tutaj sie sprawdzi- cala czesc potraktuj pasta i dobrze przepoleruj czysta szmatka pozniej i bedzie ok.

Do polerki auta nie oddawaj skoro nowe bo jest ryzyko ze cale auto bedzie wygladalo tak jak te miejsca :/ i to w 90% warsztatow tak niestety partola polerke...

Napisano
  • Autor

auto ma dwa tygodnie dopiero i zastanawiam się czy gwarancja obejmuje tego typu sprawy, czy raczej powiedzą mi ze w salonie nie miał tych śladów ?

Napisano

> auto ma dwa tygodnie dopiero i zastanawiam się czy gwarancja obejmuje

> tego typu sprawy, czy raczej powiedzą mi ze w salonie nie miał

> tych śladów ?

Nie zastanawiaj sie tylko jedź do ASO i twardo domagaj się wymiany elementu lub usunięcia uszkodzenia na koszt ASO. W razie prolemów można poprosic rzeczoznawce z PZMotu o radę. Na przyszłośc radzę bardzo dokładnie obejrzeć auto przed odbiorem.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.