Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra F : Hak z demontowalną końcówką jeszcze z Niemiec

Featured Replies

Napisano

Witam. W swej Astrze posiadam hak - w bagażniku w pokrowcu końcówka z kluczykiem,w zderzaku demontowalna klapka,pod nią reszta - gniazdko i reszta konstrukcji,którą też widać w bagażniku pod wykładziną. Ten hak albo jest fabryczny (?) - albo założony przez kogoś w Niemczech. I teraz pytanie - czy taki hak musi być wbity w dowód? Np zakładam sobie bagażnik rowerowy na ten hak,na niego rowerek i sobie jadę i zatrzymuje mnie policja. Patrzą w dowód i co? Hmmm confused.gif Skoro mam hak chciałbym go wykorzystać do czegoś. Nigdy nie miałem do czynienia z hakami i nie chcę by ktoś miał na mnie haki jak mnie zatrzyma z rowerkiem na haku smile.gif W dowodzie hak nie figuruje,czym mi grozi jazda z rowerkiem na haku?

Napisano

Jak używasz to wbij w dowód.

Niemiaszki chowają haki ze względu na autostrady gdzie mają zakaz jechania z pustym hakiem.

W Polszy liczy się zamiar mania haka - mógłbyś się ukrywać ale w razie kontroli przy używaniu haka - nie ma przebacz

Napisano

Miałem identyczny hak w swojej asterce.Na desce gdy właczysz awaryjne świeci ci kontrolka z hakiem?

Musisz go wbić w dowód jak chcesz używać.

Ato zdjęcie mojej zaślepki haka

8013fe2a27e10034.jpg

Napisano

> Jak używasz to wbij w dowód.

jak wygląda taka procedura ?

normalnie po założeniu, hak wbija się w WK na podstawie badania diagnosty, ten znowu wystawia takie badanie na podstawie homologacji

w nowych dowodach jest normalnie wpis "hak" ?

czy wystarczą same wpisy o masie przyczepy ?

Napisano

Jedziesz do diagnosty i on sprawdza czy masz hak.Płacisz za to 30-40zł i z dokumentem od diagnosty do wydziału komunikacji,żeby wbili w dowód "hak"

Napisano

> Jedziesz do diagnosty i on sprawdza czy masz hak.Płacisz za to

> 30-40zł i z dokumentem od diagnosty do wydziału komunikacji,żeby

> wbili w dowód "hak"

co znaczy sprawdza ?

parzy czy jest kulka ?

czy jakieś papiery/tabliczki ?

Napisano

Dosłownie tylko mi popatrzył na zamontowany hak i wydał mi taki druczek,oraz poprosił 35.

Napisano

> Dosłownie tylko mi popatrzył na zamontowany hak i wydał mi taki

> druczek,oraz poprosił 35.

A wie może ktoś gdzie kupic albo ktoś może chce sprzedac taka własnie zaślepkę jak kupiłem auto to jej brakowało tak jak haka ale hak juz mam a dziura w zderzaku dalej jest

Napisano

> A wie może ktoś gdzie kupic

4 lata temu też szukałem tej zaślepki (miałem hak ale zdemontowany i bez kluczyka). Przestałem, bo ceny były takie że bardziej opłacało się kupić nowy zderzak bez wycięcia smile.gif Dorobiłem więc kluczyk i zamontowałem hak, bo tak głupio było jeździć bez niego z dziurą w zderzaku smile.gif

Pozdroofka

Napisano

też mam taki i na pierwszym przegladze miałem przez to niezłe problemy :/

diagnosta zażyczył sobie homologacji której nie było wybitej na haku, potem powiedział że nie wbije haku w dowód dopóki nie będe miał kierunkowskazów bocznych :/ mówię wam jaja jak berety :/ na samym początku to powiedział że albo demontuje hak i jego mocowania albo nie zrobi mi przeglądu rejestracyjnego :/

ale dało się jakoś ugadać i wbili mi hak w dowód ale nie zrobili mi jego przeglądu bo nie ma bocznych kierunków

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.