Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukanie w tylnym zawieszeniu MW

Featured Replies

Napisano

Mam problem ze stukaniem w tylnym zawieszeniu, zwłaszcza przy przejeżdzaniu przez poprzeczne garby.

Amortyzatory są OK, łączniki stabilizatora z przodu nowe.

Mam stare palio, przejeżdzam nim przez nierówności 60 km/h i słychać jedynie niezbyt głośne stuki. Tym Stilo MW wali dużo głośniej, muszę zwalniać do 40 km/h.

Byłem u mechanika i powiedział, że na oko wszystko w zawieszeniu jest OK. Czyli co? ten typ tak ma?

Proszę o podpowiedź.

Stilo MW 1.6 2003 rok 75 kkm

Napisano

> Czyli co? ten typ tak ma?

Nie. A w zasadzie tak. To tuleje tylnej belki. Wpisz do wyszukiwarki w dole okna spisu wątków.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> 100% tuleje tylnej belki

.. i jak warsztat to 400zł będzie lżej frown.gif

Napisano

Witam

To są tuleje tylnej belki. Jak kupiłem swojego stilona MW to z podziwu nie mogłem wyjść, że tak wali. Wybrałem się nawet z tym na narty. Zwalniałem do 30 na nierównościach. Po wymianie tulej jest tak duża różnica w jeździe, że nie potrafię opisać słowami.... cool.gif

Pozdrawiam

...................................................

paawel stilo MW 115 KM

Napisano

> .. i jak warsztat to 400zł będzie lżej

a ja wlanie wymienilem w lodzi za 180 smile.gif no oczywiscie + material 2 x 45 zl smile.gif czyli calkowity koszt do przejscia smile.gif

Napisano

Też to słyszę - zwłaszcza na jednym wyboistym przejeździe kolejowym i na progach zwalniających. Jazda po względnie równej nawierzchni ok. Wybieram się niedługo na wakacje i pewnie nie zdołam przed wstąpić do warsztatu - chyba nic się nie powinno wysypać w trasie?? Jak sądzicie?

Napisano

TTTM a zwłaszcza MW-mały wagonik 270751858-jezyk.gif,u mnie saś piszczy jak przejeżdżam przez LEŻĄCEGO alien.gif POLICE

Napisano

> a ja wlanie wymienilem w lodzi za 180 no oczywiscie + material 2 x

> 45 zl czyli calkowity koszt do przejscia

Czyli, że w Łodzi wychodzi 270zł icon_rolleyes.gif - cóż Warszawka ma swoje prawa wpysk.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Mam problem ze stukaniem w tylnym zawieszeniu, zwłaszcza

u mnie waliło z tyłu myślałem też że to tuleja tylnej belki ale w aso okazało się że ... to drążki stabilizatora przód ! a dźwięki dochodziły z tyłu ... ale wymienili icisza zapłaciłem w aso 164 zł

co do ceny wymiany tylnych tulei to w ASO wołali 320 zł z częściami . ale pewnie ASO w różnych zakątkach polski mają różne ceny .. więc dopiszę że tyle chcieli w ASo w wałbrzychu smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.