Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wysłać rzeczoznawcę?

Featured Replies

Napisano

Jest sobie upatrzony przeze mnie samochodzik. Gdzieś u kogoś pod Kaliszem. A ja w Warszawie. Mógłbym w sumie się tam kopnąć, ale to szmat drogi, a i tak niewiele będę mógł ocenić "na oko".

Pytanie brzmi: w jaki sposób mógłbym wysłać na miejsce rzeczoznawcę, żeby mi ten samochodzik obadał (dokumenty, lakier, ocena przebiegu faktycznego, takie tam podstawowe badania, ale robione przez kogoś, kto mi potem na kartce to napisze i swoim podpisem poświadczy)? Jest taka możliwość? Ile to może kosztować? Będę dźwięczny za wszelkie informacje.

Napisano

> Pytanie brzmi: w jaki sposób mógłbym wysłać na miejsce rzeczoznawcę, żeby mi ten samochodzik obadał (dokumenty, lakier, ocena przebiegu faktycznego, takie tam podstawowe badania, ale robione przez kogoś, kto mi potem na kartce to napisze i swoim podpisem poświadczy)?

Jest taka możliwość? Ile to może kosztować? Będę dźwięczny za wszelkie informacje.

tanio to nie wyjdzie....

bo musisz zapłacić za opinię, którą wyda rzeczoznawca.....

jeśli będzie miejscowy to nie doliczy kosztów dojazdu......

zależnie od tego co chcesz mieć w opinii.....koszt nie będzie mniejszy...jak sądzę ............niż 400 PLN-ów

Napisano
  • Autor

> zależnie od tego co chcesz mieć w opinii.....koszt nie będzie

> mniejszy...jak sądzę ............niż 400 PLN-ów

Tyle mogę zainwestować. Wyjdzie niewiele drożej, niż wyprawa do Kalisza.

Czego można wymagać od takiego rzeczoznawcy "w terenie"? Lakier sprawdzi na pewno, ogólne szczegóły wzrokowe też, klimę włączy... A np. zweryfikuje podany przez sprzedającego przebieg? Sprawdzi stopień sprężania silnika? Wygląd oleju silnikowego? Spaliny? Etc.?

Napisano

Niech sprzedajacy wystawi to auto na otomoto.pl a Ty zamowisz sobie usluge Inspekcja oferowana przez ten serwis ogloszeniowy. Kosztuje to bodajze 100zeta

edit:

kosztuje 99zl tylko nie wiem czy zakres Inspekcji jest dla Ciebie wystarczajacy

otomoto.pl

Napisano

opinia rzeczoznawcy PZMotu w sprawie wartości (ubezpieczenie), potrzebna była opinia do banku, koszt 150 PLN. Generalnie pobieżne obejrzenie auta do okoła.

Napisano
  • Autor

> Niech sprzedajacy wystawi to auto na otomoto.pl a Ty zamowisz sobie

> usluge Inspekcja oferowana przez ten serwis ogloszeniowy.

> Kosztuje to bodajze 100zeta

> edit:

> kosztuje 99zl tylko nie wiem czy zakres Inspekcji jest dla Ciebie

> wystarczajacy

> otomoto.pl

Auto jest z otomoto. Inspekcję brałem pod uwagę, ale to jest w zasadzie sprawdzenie takie zupełnie organoleptyczne. Jedynie pomiary lakieru są robione, ponadto, co może stwierdzić laik przy pomocy oczu, uszu i rąk (typu: czy klima działa, elektryczne lustereko się przestawia i w jakim stanie są opony). Mnie interesuje bardziej dogłębne badanie.

[edit] Wydzwoniłem jakieś stowarzyszenie rzeczoznawców w Kaliszu. Ich podstawowe badanie to mniej więcej taki sam zakres, jak to oferowane przez otomoto. Czyli oko plus pomiar lakieru. Cena to 150 + koszty dojazdu. Ewentualnie mogą wziąć auto do stacji diagnostycznej i nadzorować pomiary, które można tam zrobić. O ile oczywiście sprzedający się zgodzi. Więc w zasadzie nie widzę szans na dokładniejsze sprawdzenie fury przed zakupem. Zapewne więc skończy się na sprawdzeniu PO zakupie. Ech... [/edit]

Napisano

> Auto jest z otomoto. Inspekcję brałem pod uwagę, ale to jest w

. Ech...

za 180 zeta w ASO Puga obadali braciszkowi dosc dokladnie autko sprawdzenie slabych punktow, mozna bylo ogladac, pytac sprawdzenie grubosci pokrywy lakierniczej, zbadanie stanu plynow itd...

pozdr.

M.

Napisano

> opinia rzeczoznawcy PZMotu w sprawie wartości (ubezpieczenie),

> potrzebna była opinia do banku, koszt 150 PLN. Generalnie

> pobieżne obejrzenie auta do okoła.

w tym przypadku była to wycena wartości auta, a te są tańsze cool.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.