Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira - jak wyciagnac radio + montaz haka?

Featured Replies

Napisano

Zafira stanela pod domem, chcialbym sie wiec zabrac za wymiane radia - jest tam to oryginalne, ktore bylo montowane, ale bez panelu, do tego kasety i chcialbym wymienic na cos nowszego moze. Tylko nie bardzo wiem, jak sie za to zabrac, zeby od razu nie zepsuc i czegos nie polamac. Szukalem po forum, ale cos niewiele o tych radiach jest...

Druga sprawa - to chcialbym zalozyc hak. Da sie to zrobic w warunkach domowych, bez ciecia zderzaka (ponoc w niektorych autach trzeba ciac, nie wiem jak w Zafirze)? Co najlepiej wybrac do mniejszych obciazen?

Napisano

> Zafira stanela pod domem, chcialbym sie wiec zabrac za wymiane radia

> - jest tam to oryginalne, ktore bylo montowane, ale bez panelu,

A jakie tam w ogóle radio siedzi? W każdym razie po rogach powinny być otwory w które trzeba włożyć specjalne klucze do wyciągania i radio powinno wyjść. Czasem wystarczą cztery cienkie śrubokręty.

Aczkolwiek, mój kumpel, który zmieniał radio w vectrze miał z wyciągnięciem radia ciężkie przeboje nawet z tymi specjalnymi kluczami. Radio po prostu tak mocno siedziało w konsoli.

Ja takie same jazdy miałem w astrze, pomógł mi dopiero serwis caraudio z porządnymi kluczami ok.gif

A na hakach się nie znam zlosnik2.gif

Napisano

Witam

Może to ci pomoże

280906546-Snap11.JPG

280906546-Snap11.JPG

Jeśli chodzi o hak to są takie przy montażu których nie trzeba ciąć zderzaka

280906546-hak.jpg

Musisz poszukać odpowiedniego, jest kilka rodazajów haków:

-hak stały

-hak odkręcany

280906546-odkrecany.jpg

-hak wpinany

280906546-wpinany.jpg

Pozdro

Napisano

> Zafira stanela pod domem, chcialbym sie wiec zabrac za wymiane radia

> - jest tam to oryginalne, ktore bylo montowane, ale bez panelu,

> do tego kasety i chcialbym wymienic na cos nowszego moze.

tak jak koledzy juz radzili - ku/zrob sobie "klucze" do wyciagniecia radia - ja kupilem kiedys na allegro za kilka zł, a radio wymien na fabryczne z cd - nie stracisz wyswietlacza i sterowania z kierownicy (jesli masz), no chyba ze jestes melomanem hehe.gif co bez nakamichi nie da rady jeździć zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> na fabryczne z cd - nie stracisz wyswietlacza i sterowania z

> kierownicy (jesli masz), no chyba ze jestes melomanem co bez

Z radiem poszlo bez wiekszych problemow smile.gif, cztery srubokrety w pokazane otwory i wyszlo jak po masle (dzieki za schematy!), troche sie meczylem z kieszenia (przykrecone bydle w tylnej czesci szesciokatna sruba, ale odpowiednia kombinacja przejsciowek i adapterow i dalo rade smile.gif. Co do wyswietlacza to mi nie zalezy, jesli chodzi o sterowanie to chyba powinno dac rade:

przykladowo do sony

a jak przeszukac sprzedawce to ma tez przejsciowki do innych typow. Zobaczymy czy adaptacja sie powiedzie i czy faktycznie dziala, relacja bedzie jak tylko dostane sprzet w swoje lapki.

BTW - moze kto chce kupic to radio - to kaseciak PHILIPS CAR 400, bez panelu (ktos probowal rabnac i radio ale dal rade tylko panel). Samo radio wyglada na nieuszkodzone, nieporysowane. Jak ktos z wrocka lub okolic to moge dac do sprobowania...

Napisano

co za idiota chciał kraść kaseciaka? hehe.gifhahaha.gifpad.gif

icon_eek.gif to ja będę teraz musiał panel zabierać, bo myślałem, ze staroci nie ruszają spineyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.