Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mit Super Auta upadl

Featured Replies

Napisano

tak tak moi kochani, niestety.

Ta jedyna na świecie, najlepsza, najszybsza, rodzinna, pojemna, pakowna, ekonomiczna fura, jedyna na tym kąciku, niedoscigniony wzor do naśladowania, powod bezsennych nocy posiadaczy opli kombi, pogromca Mocy i Wypasu.... po ponad 50.400 km bezawaryjnej pracy...

tak....

zepsula sie!

Honda Jazz, MOJA honda normalnie sie zepsula!

Nie wiem jak mozna sprzedawac takie gówno, niby czlowiek placi jakas kase, wysawia swoj autorytet na powazna probe a tu nagle takie kupsko, załamka.

Kiedy czlowiek juz jest przekonany ze wreszcie ma to upragione auto, wymarzone cacuszko nie psujace sie i takie tam.... nagle taki strzal z liscia....

Normalnie...

nie moge w to uwiezyc. Ciagle chodze i pytam sie 'Czemu? Czemu akurat ja i moja honda...."

Nie moge sie z tego otrząsnąć... bo... spalila mi sie żarówka świateł mijania oraz pozycyjna przednia hahaha.gifzlosnik.gif

Nie wiem czy komus moge juz dalej polecać ten samochod zeby.GIF taka awaria, normalnie szok zeby.GIF

A teraz na serio - mialem punto i myslalem ze tam wymiana zarowki swiatel mijania jest trudna i głupia ( np. lewa strona wymaga odkrecenia puszki z bezpiecznikami jesli ktos chce miec wygodne dojscie do refletora) jednak to co mialem z Jazz'em to juz jest paranoja.

Jesli ktos mialby to zrobic samemu na drodze i to po raz pierwszy w zyciu to uwazam ze jest to awykonalne. Ja (wbrew pozorom) na prawde nie jestem durny ale to na co przygotowali posiadacza Jazza japonczycy przerasta ludzkie pojecie. W skrocie - aby wymienic te cholerne zarowki trzeba wydlubac nadkole, zdjąc kolo i miec kogos do pomocy, ze nie wspomne o stalowych nerwach, reke z 2-3 przegubami wiecej oraz dentystycznym lusterku.

Uklad kabli pomiedzy reflektorem a karoserią uniemożliwia wygodne manewrowanie dłonią. Nie ma mowy zeby wsadzić tam dwie łapy, choćby po to żeby docisnąć te drucianą zawleczko-spręzynke. Jakby tego bylo malo to jeszcze ta cholerna sprezynka blokująca H4 z jednej strony jest przyblokowana jakąś gównianą śrubką... Ja pierdziele... Ta sprezynka mi wypadla, dostalem ataku kichawicy alergicznej, co juz mialem wszystko ulozone to APSIUCHA!!! i w gwizdu poleciala sprezynka w powietrze... w tej szparze miejsca jest na tyle zeby wsadzic tam lape ale niestety nie mozna juz popatrzec bo nie ma miejsca, chyba ze ktos ma szyje zyrafy i moze spojrzec od przodu w reflektor ( przypominam ze reszta ciala zostaje w nadkolu), czas ucieka, zona dzowni podejzliwie pytajac ILE MOZNA WYMIENIAC JEDNA ZAROWKE... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif kurdeee.

Kolega sie zmilowal i dzielnie mi pomagal jak mogl i pilotowal patrząc od przodu a ja na czuja machalem łapami. Wreszcie po 2.5 godzinach walki udalo sie to wszystko poskladac.Łapy mam pociete o te plasiki i blachy ale zarowka siedzi. Pelen sukces vibra.gif. Teraz wymiana zarowki pewnie zajela by mi juz wiele mniej czasu ale to co te durne inzyniery zgotowaly uzytkownikom Jazza przerasta ludzkie pojecie. MA SA KRA.

Napisano

ja bym już takim na twoim miejscu nie jeździł, co ma ci "poziom" zaniżać...

i najlepiej zezłomować, pierwsza jest zawsze żarówka, potem elektryka, silnik i rdza zaczyna zżerać auto...

Napisano

Japonczycy tak maja.

Ostatnio naprawialem koledze niedzialajace szyby elektryczne w toyocie rav4.

Owszem jestem pod ogromnym wrazeniem japonskiej mysli inzynierskiej pod wzgledem konstrukcji samochodow i precyzji.

Natomiast naprawde wspolczuje kazdemu kto musi przy takim aucie cos naprawiac.

Napisano

> W skrocie - aby

> wymienic te cholerne zarowki trzeba wydlubac nadkole, zdjąc kolo

> i miec kogos do pomocy, ze nie wspomne o stalowych nerwach, reke

> z 2-3 przegubami wiecej oraz dentystycznym lusterku.

Hmm... trzeba bylo ubrac stroj superbohatera grinser006.gif Uwinalbys sie w 5 minut rotfl.gif

A na serio... nie dalo sie np. wykrecic calego reflektora?? wazniak.gif

Ostatnimi laty co raz wiecej jest aut gdzie wymiana zarowki trwa wiecej czasu niz wymiana paska rozrzadu wpysk.gif

Napisano

widzę, że szukałeś poklasku na szerszym forum, ale jakaś świnia przeniosła Ci wątek na skośne... przytul.gif

Napisano

>[...]

> Ta jedyna na świecie, najlepsza, najszybsza, rodzinna, pojemna,

> pakowna, ekonomiczna fura,[...]

> zepsula sie!

> Honda Jazz, [...]... bo... spalila mi sie żarówka świateł

> mijania oraz pozycyjna przednia

z[...]jednak to co mialem z Jazz'em to juz jest

> paranoja.

[...]

czyli standardowo dla Hondapalacz.gif - accord trzeba caly blotnik sciagnaczlosnik.gif

Rachunek u kumpla byl z Honda byl:

$12 zarowka

$76 koszty roboty 1h

total $88

Podatek 10%zlosnik.gif

I wyszlo $96hahaha.gif ...

Zdziwilbym sie jakby Jazz mial inaczej. W koncu kierowcy w opini H nie sa od tego aby w aucie dlubacnono.gifzlosnik.gif...

Napisano

W poprzednim modelu corolli, po początkowych perturbacjach z wymiana żarówki opracowałem metodę i wiekszych problemów mi to nie sprawia. Ale na początku sadziłem, że bez wykonania ekstra dostępów (wybudowa akumulatora, czy innych podzespołów) nie da się. Natomiast ogladając aktualnie oferowana corolle i aurisa, obawiam się, że juz tak łatwo nie bedzie i prace w wymiarze minimum 1 rbh na dostanie sie do żarówki a potem powrót do stanu wyjściowego będą konieczne. A może ktoś z kolegów jeżdżących nową corollą lub aurisem juz wymieniał i nie jest to takie skomplikowane jak mi sie wydaje?

Napisano

> widzę, że szukałeś poklasku na szerszym forum, ale jakaś świnia

> przeniosła Ci wątek na skośne...

A druga świnia go zamknie bo autor żalił się już w wątku o klimie. Czekamy na relację z dolewania płynu do spryskiwaczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.