Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Czujnik poziomu płynu hamulcowego

Featured Replies

Napisano

Witam.

Chciałbym namówić was do sprawdzenia tego czujnika ponieważ mam podejrzenia, że u niektórych może on nie działać i nikt o tym nie wie.

U mnie niestety nie działał i co ciekawe niesprawne też okazały się trzy inne które próbowałem kupić na szrocie. Czujnik jest dosyć prosto zbudowany są w nim dwa styki na które opada kawałek okrągłej blaszki umocowanej na pływaku zamykając obwód. ale po kolei.

jak wygląda czujnik każdy wie wersja Z ABS i bez różni się długością. osłonę pływaka można zdjąć bo jest na wcisk

1.jpg

Tak jak pisałem w środku są styki zwierane przez blaszkę na pływaku.

2.jpg

I właśnie te styki u mnie tak zaśniedziały, że nie było dobrego styku i czujnik nie działał. Trzy kolejne które sprawdzałem z tego samego powodu też nie działały. Jeden sobie kupiłem i rozebrałem metodą dosyć mocno inwazyjną ponieważ jest on zgrzewany nie tylko tymi trzema widocznymi jakby nitami ale też w środku. Jego budowa wyklucza praktycznie inny sposób uszkodzenia. Mój oryginalny nie rozbierałem tylko kupiłem sobie dwa środki kontakt S do rozpuszczania i Kontakt U do spłukiwania i zabezpieczania. po kilku próbach w psikania tych środków po cięgnie pływaka do środka czujnik zaczął działać.

Więc podsumowując jest duże prawdopodobieństwo że ten czujnik nie spełnia swojej roli i nie ma żadnych objawów jego niedomagania no chyba że komuś płyn ucieknie a się kontrolka nie zapali. Więc ciekawi mnie jak to jest u was?

Napisano

> ciekawi mnie jak to jest u was?

U "nas" jest OK wink.gif Przynajmniej póki co smile.gif

Pozdroofka

Napisano

U mnie nie grinser006.gif.

Pamiętam, że kiedyś działał, ale chyba po dwóch zasygnalizowaniach przestał. Skoro kolega zapodał taki wątek, będzie pretekst do zajęcia się czujnikiem wink.gif.

Napisano
  • Autor

> U mnie nie .

> Pamiętam, że kiedyś działał, ale chyba po dwóch zasygnalizowaniach

> przestał. Skoro kolega zapodał taki wątek, będzie pretekst do

> zajęcia się czujnikiem .

No mój też długo jeździł "uśpiony" aż w końcu się za ten temat wziąłem. pojeżdżę trochę na tym reanimowanym kontaktem i sprawdzę na ile taka metoda starcza.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.