Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dławi się na niskich obrotach.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od wczoraj mam problem ze swoja asterką. Na wolnych obrotach zaczęła chodzić jak traktor. Mam wrażenie jakby jeden z garów nie chodził. Po dodaniu gazu objawy ustępują. To samo było dziś rano, więc to czy silnik jest zimny czy ciepły nie ma wpływu na sytuację. Czasem też falują obroty i spadają prawie do zera, a nawet zdarza się że zgaśnie.

Przewody WN i świece wymieniałem z pół roku temu.

Przeszukałem forum, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Czy macie pomysły co może być przyczyną? Zasyfoiny krokowiec albo przepustnica?

Dodam, że nie mam gazu.

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.

Napisano

Możliwe ze odma wchodząca w kolektor pod przepustnicą jest zapchana lub elektrozawór biegu jałowego się poluzował i powstała nieszczelność wink.gif Jak chcesz podjedz do mnie sprawdzimy.

Napisano
  • Autor

Dzięki z poradę. Na razie nie będę Ci zawracał głowy i sam spojrzę czy to to. W razie problemów uśmiechnę sie po pomoc.

Pisząc o elektrozaworze biegu jałowego co masz na myśli? Krokowiec?

Pozdro

Napisano

Dobrze by było gdybyś sprawdził, czy rzeczywiście wypada zapłon na jednym z cylindrów, a jeśli tak to czy na pewno na 4-tym wink.gif.

I zobacz czy świeczki dobrze dokręcone.

Napisano

czy rzeczywiście wypada zapłon na

> jednym z cylindrów, a jeśli tak to czy na pewno na 4-tym .

a jeśli na 4-tym to co?

Napisano

> Jeśli na 4-tym to klik .

Ok. Kiedyś to czytałem. Ale... jak laik może rozpoznać , że akurat nie pali na 4-tym garze? PS. czy w "G" ta teoria też ma zastosowanie?

Napisano

Zdejmując kolejno na chwilę fajki ze świec. Przy prawidłowym spalaniu po zdjęciu fajki silnik zacznie kuleć.

Tak samo jest w G, ale przy wielopunktowym wtrysku ECU może nadrobić braki paliwa w jednym cylindrze. Lepiej wtedy obserwować czasy otwarcia wtryskiwaczy na diagnoskopie.

Napisano
  • Autor

Dzięki Marcinstyk. Twoje sugestie naprowadziły mnie na rozwiazanie problemu. Okazało się , że spadł wężyk dochodzący do dolnej części przepustnicy. A odchodzi on od jakiegoś dziwnego elektronicznego urządzenia - nie wiem co to za dinks.

Konkludująć: cały dzień strachu, że padł silnik, 5 min. szukania i 30 sek. roboty i silnik działa jak powinien.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.