Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Emulator wtrysku +emulator sondy? LPG w UNO

Featured Replies

Napisano

Nie chciałem mieszać tematów więc postanowiłem założyć nowy.

Borykam się właśnie z dylematem jaką instalację założyć. Do wyboru po wstępnej selekcji mam Lovato i BRC Blitz.

W tym drugim wiem że jest emulator sondy lambda co jest konieczne żeby komputer benzynowy nie miał błędów. Czy jest jednak konieczne stosowanie emulatora wtrysków...ponieważ jak pytałem to podobno to nie jest elementem tej instalacji. Wydaje mi się to dziwne ponieważ nie działające wtryski są również podstawą dla komputera żeby sypać błędy. Czy żeby instalacja była całkiem sprawna i nie występowały błędy kompa (świecenie kontrolki) konieczne jest emulowanie i wtrysków i sondy? Słyszałem opinię ludzi którzy mówili że świecąca kontrolka błędu wtrysku to normalna rzecz i nie trzeba sie przejmować. Ale to chyba jednak o czymś świadczy...w końcu czasami też przyjdzie przejechać na benzynie kilka km a nie było by mile widziane gdyby okazało się że to niemożliwe bądź że pali 15/100km. Moje pytania odnoszą się zarówno do instalacji Lovato jak i BRC Blitz. Chcę po prostu wiedzieć czego powinienem wymagać a czego nie podczas zagazowywania. Pozdrawiam i liczę na pomoc

Napisano

> Nie chciałem mieszać tematów więc...

Spokojnie możesz montować instalkę bez emulatorów. Świecenie kontrolki wtrysku w trakcie pracy silnika na LPG nie generuje żadnych błędów. Żeby jednak czerwona kontrolka nie budziła obaw ze strony użytkownika, to gazownicy ją odłączają...

Napisano

> Spokojnie możesz montować instalkę bez emulatorów. Świecenie

> kontrolki wtrysku w trakcie pracy silnika na LPG nie generuje

> żadnych błędów. Żeby jednak czerwona kontrolka nie budziła obaw

> ze strony użytkownika, to gazownicy ją odłączają...

A jak komputer od gazu korzysta z sondy to do komputera poaliwowego sygnał jest przekazywany czy do tego właśnie służy emulator?

Napisano
  • Autor

z tego co wiem to podczas pracy na LPG emulatory maja za zadanie "udawać" ze samochód pracuje na benzynie. Dziwi mnie więc że mimo braku emulatora wtrysku wszystko będzie ok nawet po ponownym przełączeniu na benzynę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.