Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie - CC 700 + GAZ - dobry zestaw??

Featured Replies

Napisano

Witam witam z zaprzyjaźnionego kącika wink.gif

Mam możliwość kupienia takiego CC 700 z gazem, tylko po to aby dojeżdżać do pracy. Słyszałem negatywne opinie na temat tego silnika, a jak jest naprawdę? Czy warto się w to "pakować"?

Może lepiej poszukać 900 z gazem?

Powiem tylko tyle, że mogę kupić takiego cieniasa za 2000 zł. Rok produkcji 1994. Do wymiany przednie amorki. Rozrząd, tarcze, bębny, szczęki wymienione.

Napisano

Jeździłem takim, zbyt szybkie to nie jest ale jeździ grinser006.gif

różnica w spalaniu 700 a 900 jest minimalna 0,5l LPG, za to w kulturze pracy znaczna, więc lepiej 900 grinser006.gif

Napisano

> Witam witam z zaprzyjaźnionego kącika

> Mam możliwość kupienia takiego CC 700 z gazem, tylko po to aby

> dojeżdżać do pracy. Słyszałem negatywne opinie na temat tego

> silnika, a jak jest naprawdę? Czy warto się w to "pakować"?

> Może lepiej poszukać 900 z gazem?

> Powiem tylko tyle, że mogę kupić takiego cieniasa za 2000 zł. Rok

> produkcji 1994. Do wymiany przednie amorki. Rozrząd, tarcze,

> bębny, szczęki wymienione.

drogo.

Napisano

Co do ceny - jeśli poza amortyzatorami wszystko jest ok, nie jest bity zgnity i tak dalej to mozna brać. do miasta i owszem. ja mam, jeżdżę i nie narzekam (tolerancyjny sie staram być zeby.GIF )

A z drugiej strony w mieście za bardzo ekonomiczne to jednak nie jest w stosunku do osiągów, bo jakby nie patrzeć to 8-9 litrów gazu potrzebuje. na trasie niby mniej bo 6 - 6,5 ale szybciej niż 100 kmh to cieżko jechać. wyprzedzanie - wątpliwa rzecz.

ja bym szukał teraz 900, bo sam cienias jako samochód nie jest zły - wiekszość zrobsz samemu jak masz trochę samozaparcia i lubisz się dłubać, części śmiesznie tanie nowe i używane, siedzi się w nim wygodnie jak na jego rozmiary. na dojazdy do pracy może być.

za 2k pln ciężko kupić samochód do codziennej jazdy bezproblemowy i taki żeby niczego w nim nie ruszać.

natomiast co do zakupu z gazem ja byłbym ostrożny - jeśli ktoś mocno zubożył mieszankę to może być problem z UPG i samą głowicą, a to już są koszty jak sam nie chcesz robić.

podsumowując, ja szukałbym ładnej 900 i sam założył gaz jeśli samochód ma być na dłużej.

ewentualnie za te pieniądze - polonez plus

Napisano

pewnie ze lepiej poszukac 900z LPG, na temat ceny tego egz tez sie nei wypowiem bo rozeznania nie mam , ale moge Ci powiedziec conieno o jezdzie tym cudem. Od 4 lat jezdze zagazowanym cc700 w najgorszej konfiguracji czyli z aisanem. Codziennie, z wyjatkiem weekendów, smiga conajmniej 70km dziennie. Lato, jesien, zima, wiosna. Ani razu nei zawiódł, ani razu nie stanal w polu. Pali od kopa. Kilka razy z powodu kradziezy drugiego, normalnego auta tudziez jego awarii z koniecznosci wiozł nas na wakacje (2 osoby) nad morze (i to objazdowka na miejscu z powortem przez mazury). Nie licze bardzo czestych wyjazdów weekendowych na dolny sląsk z linami, karabinczykami, wykrywkami itp. W chwili obecnej ok 150tys km (wg licznika). Wymienione dwa razy amorki, tarcze i bębny, wywalony kat, ten tak zwany, bueheh, komputer od aisana w trybie awaryjnym (wywalona sonda) - zero plywania obrotów, gasneicia itp. Na lpg daje sie rozkulac do 130kmh, spalanie przy normalniej jezdzie po meiscie max7l. Tyle

• 3 tygodnie później...
Napisano

Byłem właścicielem CC700 przez 7 lat. Autko fajne na dojazdy do pracy i do miasta, ale nie wyobrażam sobie jak można do tego silnika założyć gaz. Na benzynie trzeba było robić redukcję biegów przed większą górką.

Napisano

powiem krótko: Gaz to zło! nie kupilabym nigdy auta z gazem i cieszę się, że mój agent jeździ na benzynie

Napisano

> powiem krótko: Gaz to zło! nie kupilabym nigdy auta z gazem i cieszę

> się, że mój agent jeździ na benzynie

bardzo inteligentna wypowiedz rotfl.gif widać że masz pojęcie o samochodach hehe.gif

Napisano

> powiem krótko: Gaz to zło!

Uzasadnij.Argumenty typu :"kolega wujka miał znajomego,ktory miał dużego fiata na gazie i dwa razy złapał kapcia" nie będa brane pod uwagę biglaugh.gif

nie kupilabym nigdy auta z gazem i cieszę

> się, że mój agent jeździ na benzynie

Napisano

Zagadaj z kol.DawidNB czy jakoś taki nick miał - miał z tego co pamiętam agenta z gazem,i jak na 700 to jeździło waytogo.gif

Napisano

> Byłem właścicielem CC700 przez 7 lat. Autko fajne na dojazdy do

> pracy i do miasta, ale nie wyobrażam sobie jak można do tego

> silnika założyć gaz. Na benzynie trzeba było robić redukcję

> biegów przed większą górką.

niestety masz bardzo mizerna wyobraźnię, przykro mi

nie bede robic wywodów ile zjezdizlem siedemsetą na aisanie z LPG, jak to jezdizlo itp bo to chyba nie ma sensu. Jest tu jednak kilku kolegów (m.in wspomniany DawidNb i Lesiu - obydwaj z ST) ktorzy pamietają nasze 700 i wiedzą doskonale jak to jezdzilo)

Napisano

moze jako kobieta niewiele wiem o samochodach, ale wystarczajaco duzo negatywnych opinii slyszalam o gazie, zeby moc wyrobic sobie o nim opinie

Napisano

ale to nie o samym gazie te opinie są tylko w większości przypadków o partactwie tych, którzy to montują

pewnie że gaz nie jest idealny, ale ma idealną cenę, a samochód służy do jazdy, więc coś kosztem czegoś. unikajmy popadania w skrajności. dobrze założona i wyregulowana instalacja sama z siebie nie zniszczy samochodu, zaszkodzi dopiero często nieświadomośc użytkownika pewnych kwestii związanych z gazem takich jak wyższa temp spalania

Napisano

ja mialem 700 na fosie z gazem, złego słowa nie powiem, nigdy nie zawiódł , dbac tylko o wymiane świeć i kabli .

co do osiągów no cóż od benzyny słabsze to nie było wyczuwalnie ,

ale jak to 700 tongue.gifo mieście ok trase no trzeba miec nerwy,

jednak jezeli chcesz juz kupic to szukaj 900z gazem, bo 2tys za 700 w ktorym trzeba robic amory i rozrzad to drogo.

tutaj kolega dobrze zauważył ze jezeli ktos kiedys slyszal ze na gazie nie jeżdza(gasnie , szarpie ,pływaja obroty) to tylko i wyłącznie albo gazwonik do du.. albo nie wyregulowany gaźnik. a jak gaźnik nie wyregulowany to i na benie jeździc nie bedzie, i to czy to honda bedzie czy cc.

a w wiekszosc źle wypowiadaja sie o lpg ci ktorzy gazu nigdy nie mieli a slyszeli tylko z opowiadań.

Napisano

ale wystarczajaco duzo

> negatywnych opinii slyszalam o gazie, zeby moc wyrobic sobie o

> nim opinie

to niestety nieco za malo zeby wyrobic sobie opinię

Napisano

> ja mialem 700 na fosie z gazem, złego słowa nie powiem, nigdy nie

> zawiódł , dbac tylko o wymiane świeć i kabli .

I ja mialem 7oo z instalacja LPG , zrobilem ok 150 tys km w ciagu 3 lat z czego ponad 100 tys na gazie.

Auto spisywalo sie naprawde przyzwoicie , a koszta jazdy ... prawie free , jezdzil bym nim pewnie dalej gdyby nie dzwon.

Jako auto miejskie dawalo rade a i w trasie tez jechalo.Rekin autostrad to to nie byl ale zawsze wygodniej niz autobusem.

Tak jak przedmowca napisal , jak sie dba o gaz , wymienia co trzeba na czas to sie jezdzi bez wiekrzych problemow

Pozdrawiam

B.

Napisano

> I ja mialem 7oo z instalacja LPG , zrobilem ok 150 tys km w ciagu 3

> lat z czego ponad 100 tys na gazie.

> Auto spisywalo sie naprawde przyzwoicie , a koszta jazdy ... prawie

> free , jezdzil bym nim pewnie dalej gdyby nie dzwon.

> Jako auto miejskie dawalo rade a i w trasie tez jechalo.Rekin

> autostrad to to nie byl ale zawsze wygodniej niz autobusem.

> Tak jak przedmowca napisal , jak sie dba o gaz , wymienia co trzeba

> na czas to sie jezdzi bez wiekrzych problemow

> Pozdrawiam

> B.

O to to. Jak zadbasz, pojedziesz gdzie chcesz i prawie za darmo, a nie każdemu potrzeba jechać 120 czy 130 i wszystkich wyprzedzać.

I jeszcze jedno: jak się nie ma co się lubi...

Napisano

> moze jako kobieta niewiele wiem o samochodach, ale wystarczajaco duzo

> negatywnych opinii slyszalam o gazie, zeby moc wyrobic sobie o

> nim opinie

ja tez słyszałem wiele opini, że kobiety są kiepskimi kierowcami i powoduja wiele wypadków smirk.gif i z tego powodu nie pisze że ty i samochód to zło biglaugh.gif

Ps.dla twojego info "Mercedesa B-klase możesz z fabrycznym gazem kupić" więc pozostawi to do twojego komentarza...

Napisano

ostatnio jezdzilem kilkoma autami z 3cylindrami (swift, yaris i polo) ja bym sobie darowal auto z mniejsza iloscia cylindrow niz 4 zlosnik.gif kupa huku, nic nie jedzie a spalanie tez nie powala na kolana w porownaniu do malolitrarzowych 4ek. poszukaj 900 z gazem - bedzie pan zadowolony zlosnik.gif

Napisano

> ale wystarczajaco duzo

> to niestety nieco za malo zeby wyrobic sobie opinię

mam narzeczonego mechanika, ktory pracuje w swoim zawodzie i ma kontakt z ludzmi ktorzy wszyscy najezdzaja na gaz (i tak zeby bylo jasniej: jezdza na gazie). Wiec chyba jednak cos wiem o tym

Napisano

> mam narzeczonego mechanika, ktory pracuje w swoim zawodzie i ma

> kontakt z ludzmi ktorzy wszyscy najezdzaja na gaz (i tak zeby

> bylo jasniej: jezdza na gazie). Wiec chyba jednak cos wiem o tym

to kiepski mechanik bo nie ma pojęcia o fizyce...

Napisano

"blondynki sa głupie. Coś wiem o tym bo siostra narzeczonego kuzynki mojego szwagra jest głupia"

mniej wiecej taka zależność. koleżanka moze troche spuści z tonu bo naprawdę niewiele wie. Za to nadrabia pewnością siebie.

Na temat narzeczonego-mechanika pracującego w swoim zawodzie się nie wypowiem. Bo po co

grinser006.gif

Napisano

nie jestem pewna siebie i jak to sie mowi, wiem, ze nic nie wiem. Jak na razie to wy siedliscie na mnie. Taka to dla was radocha, czepiac sie kobiety?

Napisano

> nie jestem pewna siebie i jak to sie mowi, wiem, ze nic nie wiem. Jak

> na razie to wy siedliscie na mnie. Taka to dla was radocha,

> czepiac sie kobiety?

To nie radocha,zdanie możesz swoje miec biglaugh.gif Ale biorąc pod uwagę narzeczoneego - mechanika - wypytaj go,dlaczego gaz to zło,co takiego niedobrego w nim jest(procz tej diablelsko niskiej ceny)i czym się rożni od noPb - bo to może on sieje zamęt a tu się na Ciebie wsiada 893goodvibes.gif

Napisano

zacznijmy od tego czy im samochody jeżdza na benzyznie, bo ja na benie nie jedzie to czemu ma na lpg jechać. i najczesciej wine zwala sie na gaz, bo gaz to zło sciana.gif

różne są przypadki i niema co sie przezbywać, gaz jest tańszy , w nic złego w aucie nie robi,

Napisano

> zacznijmy od tego czy im samochody jeżdza na benzyznie, bo ja na

> benie nie jedzie to czemu ma na lpg jechać. i najczesciej wine

> zwala sie na gaz, bo gaz to zło

> różne są przypadki i niema co sie przezbywać, gaz jest tańszy , w nic

> złego w aucie nie robi,

ok rozumiem, ze tu jest zabronione wyrazanie wlasnych opinii. Super

a teraz laskawie mozecie zejsc ze mnie?

Napisano

> ok rozumiem, ze tu jest zabronione wyrazanie wlasnych opinii. Super

> a teraz laskawie mozecie zejsc ze mnie?

zejdą wszyscy, jak nastepnym razem będziesz popierać swoje zdanie konkretnymi przykładami biglaugh.gif

Napisano

> ok rozumiem, ze tu jest zabronione wyrazanie wlasnych opinii. Super

> a teraz laskawie mozecie zejsc ze mnie?

Zabronione nie jest zlosnik.gif

Ale trzeba jeszcze wlasna opinje czyms poprzec , jakos obronic wlasne zdanie w natloku kontr opinji.

Argumenty typu: bo tak , slyszalam od kogos , znajomy mi powiedzial ... niestety sa dosyc slabe i latwo je obalic.

Pozdrawiam

B.

Napisano

> ok rozumiem, ze tu jest zabronione wyrazanie wlasnych opinii.

wlasnych nie. Ale kolezanka nie ma wlsnego zdania tylko uslyszane od narzeczonego. Przypomina mi to nieco "wlasne zdanie" sluchaczy pewnego radia bojkotujących film "kod da vinci" ktorego na oczy nie widzieli ale wiedzą że jest be bo im tak ojciec dyrektor powiedzial.

Napisano

> Byłem właścicielem CC700 przez 7 lat. Autko fajne na dojazdy do

> pracy i do miasta, ale nie wyobrażam sobie jak można do tego

> silnika założyć gaz. Na benzynie trzeba było robić redukcję

> biegów przed większą górką.

...to masz kiepską wyobraźnię... - ja miałem na LPG i lepiej chodziło niż niejeden egzemplarz na noPb smile.gif kwestia poprawnej regulacji i pomajstrowania przy kącie wyprzedzenia zapłonu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.