Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bliskie spotkanie 3-go stopnia z DZIKą przyrodą

Featured Replies

Napisano

Znowu będę skazany na wizytę w ASO.

Na drogę wyskoczył mi dzik, na szczęście prawie udało mi się go ominąć bo był centralnie przed maską, a na oko ważył ze 150 kg. Zahaczyłem go delikatnie prawym przodem, pewnie jakbym nie skręcił pewnie zniszczenia byłyby dużo większe, dzik nawet sienie zatrzymał i zwiał.

Wyrwało lampę, jest połamany zderzak i przesunięty błotnik.

281028768-uszkodzony.jpg

post-11860-14352495195418_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

A ten kto wymyślił tę srebrną taśmę powinien chyba dostać jakiegoś nobla smile.gif

281028776-opatrzony.jpg

post-11860-14352495196241_thumb.jpg

Napisano

> Znowu będę skazany na wizytę w ASO.

> Wyrwało lampę, jest połamany zderzak i przesunięty błotnik.

Dobrze, że nie przyładowałeś centralnie, bo pewnie by poduchy strzeliły i byłby dużo większy problemik... boje_sie.gif

Napisano

> A ten kto wymyślił tę srebrną taśmę powinien chyba dostać jakiegoś

> nobla

wygląda ładnie zlosnik.gif

kolega do nadleśnictwa mógł dzwonić, wiem że mój znajomy też miał sarnę na masce i dostał zwrot kasy za szkodę. policial.gif

Zwierzyna w lesie taka która wbiega na szosę to samo zło

Ja często jeżdżę trasą Tychy - Katowice (droga nr 1) i co tam się dzieje przy drodze to masakra. Sarny żrą trawę (lub cokolwiek tam przy drodze) i bezczelnie się spoglądają na przejeżdżające auta. Tylko się modle żeby któraś nie chciała sprawdzić mojego refleksu, hamulców i dokładniej się poprzyglądać masce auta wpysk.gif

Napisano

> Dobrze, że nie przyładowałeś centralnie, bo pewnie by poduchy

> strzeliły i byłby dużo większy problemik...

Za to mialby dzika na kolacje wink.gif , a tak zwial. (zartuje)

Naprawde szkoda ze tak wyszlo frown.gif

Napisano
  • Autor

> wygląda ładnie

> kolega do nadleśnictwa mógł dzwonić, wiem że mój znajomy też miał

> sarnę na masce i dostał zwrot kasy za szkodę.

Z tym egzekwowaniem za szkodę dzikiej zwierzyny nie jest tak prosto, jeśli nie było znaku "dzikie zwierzęta" to płaci zarządca lasu, a jak był to zarządca drogi. Dokładnie sprawdzałem jak wracałem w przeciwnym kierunku był, natomiast w tym z którego ja jechałem nie było, ale prawdopodobnie dlatego, że robili pobocze i go wykopali. Także kto płaci nie wiadomo.

Musiała by przyjechać policja i leśniczy, zwierze zwiało i nie zostawiło śladów na samochodzie - jakaś krew czy coś.

W końcu po to się płaci tyle kasy za AC, żeby kiedyś tą kasę odebrać smile.gif

W ASO powiedzieli minimum 3000 będzie kosztować max. 5000

Napisano

Wyrazy współczucia, ja też mam pecha z leśną zwierzyną, kiedyś na dziku rozwaliłem tygodniowego sejcento a to było pierwsze nowe auto frown.gif

Laczkiem też trafiłem już dzika ale nie wiem jakim cudem tak shamowałem że go tylko przytarłem - jedyne zniszczenie to wgniot na zderzaku przy halogenie i wyhaczone plastikowe nadkole icon_eek.gif

A tydzień temu w cro miałbym o mało co zderzenie życia bo z za zakrętu pędził prosto na mnie rozpędzony osioł grinser006.gif Urwał się skurczybyk i sobie biegł po drodze biglaugh.gif Serducho podeszło do gardła bo na wakacjach taka przygoda raczej zbedna, zwłaszcza z maluchem na pokładzie, na szczęście skończyło się na strachu.

Wracając z Cro jeszcze w Czechach w nocy ostrym hamowaniem uratowałem się przed sarenką, króko mówiąc zwierzynie na drogach mówimy NIE zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.