Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti dziwne skrzypienie / trzeszczenie z prawej strony.

Featured Replies

Napisano

Ostatnio niestety zaczęło mnie dobiegać bardzo denerwujące skrzypienie jakby z prawej strony.

Nie mogę go zlokalizować, początkowo dobiegało przy ostrym skręcie, wtedy podejrzewałem łożysko amortyzatora - taki problem był w Leganzie, ale przy przebieg 17tyś mało prawdopodobne.

Ale teraz trzeszczenie dobiega przy nagłym przyspieszaniu i hamowaniu, nie mogę za cholerę go zlokalizować, wymacałem wszystkie plastiki i nie trzeszczą. Odgłos dochodzi z prawej strony jakby z przodu , albo siedzenia pasażera.

Ma, ktoś albo miał coś podobnego, wolałbym znaleźć usterkę sam, bo jak dam do ASO to pewnie nic nie stwierdzą smile.gif

Napisano
  • Autor

> styropian w drzwiach

> stary temat chłopie

chyba niestety to coś innego, chłopaki w ASO Towarowa twierdzą, że to nie drzwi ale co nie wiedzą, osobiście też wymacałem na różne sposoby i trzeszczą jak się mocno naciśnie ale dźwięk jest całkiem inny.

Jeden fachowiec miał teorię, że ponieważ to kombi i jest "przedłużane" to może trzeszczeć pod tylną kanapą !?

Jedyny sensowny Pan w ASO powiedział, że osobiście się tym zajmie ale po urlopie smile.gif

W przyszłym tygodniu przejadę sie chyba to auto-żoliborz.

Napisano

> Jeden fachowiec miał teorię, że ponieważ to kombi i jest

> "przedłużane" to może trzeszczeć pod tylną kanapą !?

W kombi jest identyczny rozstaw osi co w hb i sedanie, przedłużony jest tylko bagażnik (nie płyta podłogowa). Więc teorię pana "fachowca" zakwalifikowałbym do legend z cyklu Yeti i potwór z Loch Ness screwy.gif

Napisano
  • Autor

>Więc teorię pana

> "fachowca" zakwalifikowałbym do legend z cyklu Yeti i potwór z

> Loch Ness

Też od razu tak pomyślałem po prostu chciał coś "mądrego" powiedzieć.

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Wyciągam starszy wątek, ale cały czas z owym skrzypieniem walczę.

Na Towarowej stwierdzili tylko, że samochód jest za długi smile.gif

Oddałem do AutoŻoliborz na Rudnickiego - tam podobno dokręcili elementy deski i przesmarowali mechanizm drążka biegów "powinno być ok" - oczywiście nie było.

Drugi raz odstawiłem do tego samego serwisu, tam stwierdzili, że samochód jest po naprawie blacharskiej i to na pewno przez to, oni mogą szukać dalej i naprawić ale już nie w ramach gwarancji, kazali jechać na Towarową.

Jako, że jestem przez tą głupią naprawę skazany na nich to chcąc nie chcąc pojechałem, wsadziłem Pana co przyjmował auto do środka przejechałem kawałek zaprezentowałem skrzypienie, Pan zanotował, samochód zostawiłem. W południe telefon, nie było co naprawiać bo nie skrzypi - cud - "auto-naprawa" - odbieram samochód, skrzypi jak skrzypiało - Pan przyjedzie jutro z rana.

Spokojnie zajechałem rano zostawiłem samochód, telefon za godzinę żadnego skrzypienia nie stwierdzono, biegnę do warsztatu i mówię, że chcę gadać z tym co nie stwierdził, zapakowałem "miszcza" do samochodu i kolejnemu zaprezentowałem, że jednak skrzypi. Zrobiłem niezłą awanturę, szczegóły pominę, powiem tylko, że dwa dni diagnozy to mało i najlepiej jakbym na 2 tygodnie samochód zostawił. Zgodziłem się zostawić na jeden dzień dłużej, samochodów zastępczych brak więc komunikacja miejską do domu.

Dzisiaj nastąpił nie jako przełom, stwierdzili, że wymienią "poduszkę stabilizatora" o ile w Lacettim jest coś takiego, część zamówiona ma być za tydzień.

PS. w ASO pracują brudasy, które mi wy paćkały plastiki

Napisano

Ja tez mam ten objaw ale dopiero jak jadę po nierównościach (nasze kochane warszawskie drogi albo kostka brukowa). Mam ten objaw od przeglądu po 15kkm i to stuka mi w okolicy schowka po prawej stronie. Nie miałem czasu zajrzeć ale podejrzewam że jest źle założony filtr pyłkowy i stuka.

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Części nadjechały po 1 tygodniu, wymienili poduszkę stabilizatora, nie wiem czy jedną czy więcej, wreszcie nie skrzypi.

Potrzebne było 2 wizyty w jednym i 3 w drugim ASO i solidna awantura smile.gif A ta poduszka kosztuje chyba z 5 zł nawet w ASO.

Obsługa ASO by była dużo lepsza jakby mieli części na podmianę pod ręką.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.