Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rezonans wydechu przy ok 2500-3000rpm...

Featured Replies

Napisano

Siemanos. W astrze 3d htb mam dość zastanawiające rezonowanie wydechu. Gdzieś w okolicach tłumika końcowego podczas szybszego zwiększania obrotów do w/w zakresu słychać rezonowanie wydechu. Jest tak praktycznie od wymiany tłumika i części środkowej ok 1,5 roku temu. Na starym wydechu tego nie było shhh.gif (inna kwestia że była dziura zatem i podźwięk basowy). mlotek.gif

Nie jest to strasznie uciążliwe i można się przyzwyczaić, ale...

Grzebiąc ostatnio przy bębnach z tyłu postanowiłem zajrzeć pod auto. Zauważyłem że otwory montażowe osłony tłumika końcowego skorodowały a samą osłonę bez większych problemów wyciąnąłem bez użycia narzędzi. Dałem szerokie podkładki i solidnie przykręciłem i.... B/Z - nic to nie dało - a łudziłem się że problem tkwił w luźnej osłonie. Sam tłumik trzyma się solidnie... No chyba, że to wina blachy z której jest zrobiony?

O co kaman? hmm.gif

Napisano

Witam

A układ wydechowy, szcególnie część środkowa jest ustawiona równo w tunelu ? Jeśli nie, to potrafi dawać efekt buczenia w kabinie. kiedyś prostowałem wydech koledze, ktoremu narzeczona zawadzila tlumikiem koncowym o slupek czy inne badziewie wystajace z gruntu, wydech sie skrzywil i buczalo. Po prostowaniu wszelkie nieprzyjemne efekty zanikły. Być może przy wymianie, szczególnie tlumika środkowego zle ustawili caly uklad.

Pozdrawiam

Napisano

Kiedys w ASO jak klient przyjeżdzal z takim efektem to wstawialismy w uklad wydechowy przed katalizatorem plecionke z diesla i usztywnialismy gumy na calym kladzie wydechowym, poprzez nalożenie węza gumowego na wieszaki wydechu. Moze to nadal pomaga. Pytanie tylko jak stary masz ten wydech i z jakiej firmy - moze cos w srodku sie posypało.

Napisano

> Siemanos. W astrze 3d htb mam dość zastanawiające rezonowanie

> wydechu. Gdzieś w okolicach tłumika końcowego podczas szybszego

> zwiększania obrotów do w/w zakresu słychać rezonowanie wydechu.

> Jest tak praktycznie od wymiany tłumika i części środkowej ok

> 1,5 roku temu. Na starym wydechu tego nie było (inna kwestia że

> była dziura zatem i podźwięk basowy).

> Nie jest to strasznie uciążliwe i można się przyzwyczaić, ale...

> Grzebiąc ostatnio przy bębnach z tyłu postanowiłem zajrzeć pod auto.

> Zauważyłem że otwory montażowe osłony tłumika końcowego

> skorodowały a samą osłonę bez większych problemów wyciąnąłem bez

> użycia narzędzi. Dałem szerokie podkładki i solidnie

> przykręciłem i.... B/Z - nic to nie dało - a łudziłem się że

> problem tkwił w luźnej osłonie. Sam tłumik trzyma się

> solidnie... No chyba, że to wina blachy z której jest zrobiony?

> O co kaman?

> TTTM 893goodvibes.gif

Napisano

Naprawdę trzeba było zacytować całą wypowiedź autora wątku po to aby wstawić swoje 4 literki? mlotek.gif

Napisano
  • Autor

> Pytanie tylko jak stary masz ten wydech i z jakiej firmy

> - moze cos w srodku sie posypało.

Tak jak napisałem środkowa i końcowa część były wymieniane ok 1.5 roku temu i właśnie PO wymianie rezonans się pojawił. Poza tym po oszarpaniu od spodu wydechu wygląda na dość pewnie zamocowany...

Napisano

Zobacz czy nie puka Ci koncowka wydechu o zderzak albo element podwozia. Ja tak mialem w swojej F-ce. Dopiero jak posadzilem swoja mulher.gif i kazalem tzrymac silnik w okolicy 3000 obr/min udalo sie namierzyc chochlika. Okolo 3000 wydech wpadal w rezonans i koncowka dostawala drgan o wiekszej amplitudzie. W stanie spoczynku wszystko bylo i nigdy bym na to nie wpadl bo tam byl odstep ladnych pare mm.

Dodam jeszcze ze to tez bylo wlasnie po zmianie wydechu na nowy.

Daj znac jak dojdziesz co bylo u Ciebie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.