Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

maty wygłuszające wenatrz na podłogę

Featured Replies

Napisano

Kożystając z kilku dni urlopu postanowiłem zrobic konserwacje mojego uniacza. Po sciagnięciu wykładziny-wnetrza moim oczom ukazał sie tragiczny widok maty wygłuszjace całe zawilgocone smierdzace itp chce wymienic te maty obdzwoniłem kilka sklepów i nic...dzwonie do ASO a facet mówi mi ze za 3 sztuki (dwie po fotel kierowcy i pasarzera + to wieksza po konsolą cena 180 pln screwy.gif) ma ktoś pomysł z czego to zrobic (jakiś filc, pianka niewiem.gif)i przyblizone wymiary bo jak zacząłem wyciagać moje to sie rozpadły na cześci

dzieki za pomoc

Napisano

Zastosuj karimaty, one nie chłoną tak mocno wilgoci. Blachę możesz po oczyszczeniu okleić matą bitumiczną. No tunel średkowy przed drązkiem zmiany biegów można dać płat wełny mineralnej, bo na wierzchu wilgoć sie nie zbiera.

Napisano

Ja tam wyp.[przepraszam] maty i dałem karimaty !!!

lżejsze a na podłoge akurat !!

Napisano

> Ja tam wyp.[przepraszam] maty i dałem karimaty !!!

> lżejsze a na podłoge akurat !!

Ale chociaz wyglusza Ci ta karimata cos??

Napisano

> Ale chociaz wyglusza Ci ta karimata cos??

Jasne !!

- można oczywiście matami wygłuszającymi - ale to trochę droższa zabawa!!

Napisano

<Jonten

A nie wiesz czym moge wygluszyc komore silnika malym kosztem,bo mnie wkurza to ze slysze silnik.Poniewaz mam mocniejszy motor 1.5 smile.gif jak tylo daje wiecej gazu to go slychac frown.gif.A moze sprobowac wygluszyc od srodka pod deska rozdzielcza??A karimaty przyklajales czy w jakis inny sposob mocowales?

Napisano

W tym miejscu już nie wystarczą karimaty - Prztydałyby się maty wygłuszające - niestety nie sa tanie !!!

Nie przyklejałem mat - tylko je połozyłem i przykryłem tapicerką .

Napisano

> Kożystając z kilku dni urlopu postanowiłem zrobic konserwacje mojego

> uniacza. Po sciagnięciu wykładziny-wnetrza moim oczom ukazał

> sie tragiczny widok maty wygłuszjace całe zawilgocone smierdzace

> itp chce wymienic te maty obdzwoniłem kilka sklepów i

> nic...dzwonie do ASO a facet mówi mi ze za 3 sztuki (dwie po

> fotel kierowcy i pasarzera + to wieksza po konsolą cena 180 pln

> ) ma ktoś pomysł z czego to zrobic (jakiś filc, pianka )i

> przyblizone wymiary bo jak zacząłem wyciagać moje to sie

> rozpadły na cześci

> dzieki za pomoc

Ja własnie dzis kupilem te maty izolacyjne w fiacie co sa pod wykładzna orginalne fiatowskie i zapłacilem za 3 sztuki( kierowca pasarzer i pasazer tył) 31pln! Wiec nie wiem skad takie ceny 180pln !!!!!! Ta przednia jest łączona wiec jest pod nogi kierowcy i pasazera i tynel ten przy lewarku tez zasłania taki jeden duzy płat!

Napisano

> Kożystając z kilku dni urlopu postanowiłem zrobic konserwacje mojego

> uniacza. Po sciagnięciu wykładziny-wnetrza moim oczom ukazał

> sie tragiczny widok maty wygłuszjace całe zawilgocone smierdzace

A ja mam takie pytanko przy okazji, czy jest to wybitnie kwestia zawilgocenia czy moze wrecz gdzies ci sie leje?

U mnie niestety jest cyrk od strony pasazera z odprowadzaniem wody i przy wiekszym deszczu zaczyna mi sie lac do srodka. Efekt - tez juz nie mam mat frown.gif Zorganizuje cos dopiero jak wykombinuje albo ktos mi podpowie jak zrobic zeby sie nie lalo frown.gif Wyglada ze z progu, ale glowy nie dam frown.gif Any ideas?

Napisano

U mnie tez lalo sie do srodka po stronie pasazera. Okazalo sie ze odplyw wody pod maska byl zablokowany (szlam i liscie) i woda wplywala do srodka przez wentylator. Sciagnij czarny plastik na podszybiu i zobacz co masz pod spodem - mozesz miec wanne pelna wody.

Za 34 PLN kupowalem mate wygluszajaca o wymiarach 0.5 na 2m - na Karmelkowej we Wroclawiu. Byly tez przyklejane maty tlumiace - ale za 0.5 na 0.25 krzyczeli chyba 18 PLN.

Napisano

>........ Any ideas?

Poczytaj tutaj. Kilka podpowiedzi napewno znajdziesz.

Napisano

> Ja tam wyp.[przepraszam] maty i dałem karimaty !!!

> lżejsze a na podłoge akurat !!

no i na karimacie sie wyspac mozna hehe.gif

Napisano

też miałem szlam, smród niemiłosierny, wywaliłem wszystko, z przodu nawalilem pasty gluszacej no i saloasc wczesniej oczyscilem i pomalowalem czarnym chlorokauczukiem, dziurki polatalem zywica i jest cool, po co maty, jak cos sie zbierze to latwiej odparuje, mi sie osobiscie tez lalo jak z cebra, tragedia, w koncu doszedlem co i jak, mialem dziury przy podszybiu, sa tam takie wneki po prawej stronie, zaraz za podszybiem a pod zawiasami przedniej klapy, zakleilem żywiczką pomalowałem i spokój bo po osterj ulewie z litr wody był:) do teraz czasem podczas jazdy potrafi mi silnik zgasnąc, paskudna wilgoć została gdzieś, a już tyle bylo suszenia, ze glowa mała. Jadę jadę z 70 km/h aż tu raptem brrrr i nic akumulator sie pali a jako, ze mam odciecie zaplonu to pare sekund kombinacji i znow jazda;)

pozdro

Napisano

> Poczytaj tutaj. Kilka podpowiedzi napewno znajdziesz.

Ooo wyglada, ze to bedzie to, albo cos w okolicy, tzn. efekt jest mniej wiecej taki, jak ten o ktorym piszesz. Z tych wielkich otworow widocznych po odchyleniu wykladziny i maty. Przez te dziury widac z reszta w srodku cala mase syfu wiec to chyba z tego tytulu woda nie odchodzi tylko laduje do srodka.

Pytanie za 100 pkt - mozna toto w jakis prosty sposob wyczyscic, udroznic czy co tam... hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.