Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Amorki przod...

Featured Replies

Napisano

Temat byl niedawno ale ja z calkiem innej beczki... Kupic na allegro z "niby" gwarancja ( bo jak moge reklamowac amorki ktore sa zalozone w aucie a sprzedawca jest 200km odemnie) czy tez zaplacic w sumie 80zl wiecej i miec swiety spokoj?? Mowie o amortyzatorach Monroe...

Napisano

> Temat byl niedawno ale ja z calkiem innej beczki... Kupic na allegro

> z "niby" gwarancja ( bo jak moge reklamowac amorki ktore sa

> zalozone w aucie a sprzedawca jest 200km odemnie) czy tez

> zaplacic w sumie 80zl wiecej i miec swiety spokoj?? Mowie o

> amortyzatorach Monroe...

Monroe szybko się kończą. Ja bym polecił ( i nie tylko ja) kayaby zlosnik.gif a tak na marginesie jak sie dobrze rozejrzysz po motoryzacyjnych to kupisz po tej samej cenie co na alledrogo a i 20 zł albo ile to tam jest za przesyłke masz w kieszeni cool.gif

Napisano

> Temat byl niedawno ale ja z calkiem innej beczki... Kupic na allegro

> z "niby" gwarancja ( bo jak moge reklamowac amorki ktore sa

> zalozone w aucie a sprzedawca jest 200km odemnie) czy tez

> zaplacic w sumie 80zl wiecej i miec swiety spokoj?? Mowie o

> amortyzatorach Monroe...

Ja kupiłem KYB w sklepie na osiedlu i wyszło znacznie taniej niż na allegro lub gdziekolwiek indziej w internecie wink.gif

W przypadku tych amortyzatorów (i z pewnością przy innych jest tak samo) gwarancja jest ważna w przypadku montażu amortyzatorów we wskazanym warsztacie. Część karty gwarancyjnej wypełnia sprzedawca, a część osoba montująca amortyzatory.

Myślę, że przed złożeniem zamówienia w internecie warto poszukać w normalnych sklepach smile.gif

Napisano

przejdź się po innych sklepach to może różnica w cenie będzie mniejsza pomiędzy sklepem a allegro. Ja w takim przypadku (różnica 80 zł) zamówiłbym przez allegro bo gwarancję będziesz miał jak zamontuje Ci je odpowiedni warsztat. beksa.gif Jeśli sam będziesz je zakładał to i tak gwarancja nie obowiązuje crazy.gif

podłączę się do wątku z pytaniem wink.gif jak się zachowuje zużyty amortyzator? mam wymontowany amortyzator, jak go wcisnę to sprawny powinien wycisnąć się z powrotem czy też pozostać wciśnięty? hmm.gif

Napisano

> przejdź się po innych sklepach to może różnica w cenie będzie

> mniejsza pomiędzy sklepem a allegro. Ja w takim przypadku

> (różnica 80 zł) zamówiłbym przez allegro bo gwarancję będziesz

> miał jak zamontuje Ci je odpowiedni warsztat. Jeśli sam

> będziesz je zakładał to i tak gwarancja nie obowiązuje

> podłączę się do wątku z pytaniem jak się zachowuje zużyty

> amortyzator? mam wymontowany amortyzator, jak go wcisnę to

> sprawny powinien wycisnąć się z powrotem czy też pozostać

> wciśnięty?

to nie tak...nawet zuzuyty amrek gazowy ci wystrzeli,a nowy olejak nie wystrzeli...zalezy od typu amorka...do sprawdzania to sa jakies badania w aso miedzy innymie

Napisano

Taka gwarancja jest dosyć kłopotliwa. Jeśli chodzi o dobre amorki to może jeszcze MM można polecić.. Ja jeżdzę na takich od UT (gaz-olejowe) i są naprawdę świetne a mam zawias -60mm

Napisano
  • Autor

> przejdź się po innych sklepach to może różnica w cenie będzie

> mniejsza pomiędzy sklepem a allegro.

Zgadza sie pojezdzilem troszku i podzwonilem... Znalazlem oryginalne w ASO po 120zl/szt, Kayaby po 105zl/szt i Delphi po 95zl/szt. Przymierzam sie do Delphi, zwlaszcza jezeli produkowana sa w Polsce... Sa jakies opinie na ich temat??

Co do moich zuzytych to nie znam ich marki, sa fabryczne z 1993roku. Auto zachowuje sie normalnie, jedynie dobija na duzych dziurach przejezdzanych ze spora predkoscia.

Napisano

Jeśli chodzi o Delphi to na bank robi dobre wahacze. Jeśli chodzi o amorki to chyba lepiej dołożyć i kupić Kyaba. Sam nie jeździłem ale wszyscy chwalą więc coś musi w tym być zlosnik.gif

Napisano

To, że amortyzator odbija czy też nie, nie ma tutaj żadnego znaczenia.

Zadaniem amortyzatorów jest pewne opóźnienie ruchu koła. Niedopuszczenie do szybkiej zmiany położeń... że tak niefachowo się wyrażę wink.gif

Każdy amortyzator, nawet nowy da się wcisnąć... Rzecz w tym, aby nie wciskał się szybko.

Dobrze zużyte amortyzatory same wpadają w dół wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.