Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chcę zakupić elektryczne podnośniki szyb.

Featured Replies

Napisano

Nie posiadam jeszcze Fiata Uno ale niedługo będę się rozglądał za jego kupnem. Kompletuję sobie narazie wyposażenie, mam już licznik z obrotomierzem i oryginalne kompletne halogeny.

Chcę kupić elektryczne podnośniki szyb do UNO ale nie wiem który zestaw bedzie mi pasował.

Korzystalem z usług tej firmy kupując kompletny zestaw do mojej Skody Felicia, jestem bardzo zadowolony i zdecydowałem, że tylko u nich znowu kupię. Chcą za kompletny zestaw 560zł. W zestawie są kompletne podnośniki z silniczkami, wiązki przewodów, przełączniki, schematy, zaślepki w miejsce korbek.

Tutaj jest włoski odpowiednik tej firmy, która ma swoją wyżej wspomnianą filię w Łomiankach pod Warszawą.

W wyszukiwarce na tej stronie trzeba znaleźć wybraną markę samochodu i model i wyświetlą się rodzaje podnośników do wybranego samochodu.

I w tym momencie mam pytanie.

Który z pokazanych na zdjęciach podnośników będzie mi pasował do przednich drzwi Uno w wersji oczywiście 5-drzwiowej z ostatnich roczników?

Na pewno ktoś z Was rozbierał przednie drzwi i wie jak one wyglądają. Wspomniane podnośniki pasują bez żadnych przeróbek w fabryczne otwory w drzwiach lecz na zdjęciach jest kilka rodzajów tych podnośników i nie wiem do końca, które to mają być.

Czy ktoś kto wie jak wyglądają drzwi może podpowiedzieć czy mam rację i czy otwory w drzwiach będą się pokrywały z elementami podnośników?

Napisano

> Chcą za kompletny zestaw 560zł.

W tej cenie to jak poszukasz choćby na aledrogo, a przy odrobinie szczescia na gieldzie AK to masz oryginal i jeszcze boczki dopasujesz... Bez jakis zaslepek na korbki po szybach. I polecam Ci to rozwiazanie.

Napisano
  • Autor

> W tej cenie to jak poszukasz choćby na aledrogo, a przy odrobinie

> szczescia na gieldzie AK to masz oryginal i jeszcze boczki

> dopasujesz... Bez jakis zaslepek na korbki po szybach. I polecam

> Ci to rozwiazanie.

Kiedyś parę razy kupowałem różne pierdoły na giełdach itp i okazało się, że i tak musiałem kupować potem rzeczy nowe. Nie ufam różnym giełdowym cudom, nie wiadomo w jakim są stanie.

Często dochodzę do wniosku, że taniej i szybciej wychodzi kupno czegoś nowego niż szukanie, jeżdżenie, sprawdzanie itp.

A i tak nie wiadomo jak długo to jeszcze podziała.

Decyzja zapadła dlatego pytam o to które ze wskazanych podnośników do Uno pokrywają się z fabrycznymi otworami w drzwiach.

Jak ktoś dobrze zna budowę drzwi to niech troszke porówna to ze zdjęciami podnośników z oferty tej firmy i podpowie, które przypuszczalnie są do Uno MKII w wersji 5D.

Napisano

> Kiedyś parę razy kupowałem różne pierdoły na giełdach itp i okazało

> się, że i tak musiałem kupować potem rzeczy nowe. Nie ufam

> różnym giełdowym cudom, nie wiadomo w jakim są stanie.

Może Cię nie przekonam, ale w przedstawionej kwocie ja do swojego (gdy go jeszcze miałem) kupilem "pare" gratów z rozbitego suite znalezionego na allegro. W tej cenie miałem komplet suitowej tapicerki z boczkami, el. szyby, lampke nad lusterko, skorzana kierownice i lewarek i pare innych gadzetow. Wszystkie kupione przeze mnie rzeczy działały aż do chwili gdy sprzedałęm auto, teraz już nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że dalej. I wcale nie uważam żebym źle wyszedł. A wracajc do samzch podnođników - nizależnie od marki, te "uniwersalne" jakie ogladalem sa wolne, glosne i niekoniecznie bezproblemowe. Wybor nalezy do Ciebie.

Napisano

Bedę przekorny, ale:

1. Bez sensu uważam za zbieranie dupereli przed kupnem konkretnego pojazdu. Szyby są stosunkowo drogim gadżetem i nie wiadomo czy się akurat nada. A może kupisz uno z szybami??

2. Ale dlaczego akurat uno? Tyle jest marek i tyle typów. To raczej stara konstrukcja, (samochód roku 1980 bodajże), ma swoje liczne wady zresztą obok zalet.

Jesli musisz miec napęd el. szyb, to raczej szukaj takiego egzemplarza. Zresztą ważniejszy jest stan, przebieg, rocznik, ilość rudej na blasze, cena, a na najodleglejszym miejscu - szyby, zapalniczka, wodotrysk, tylna wycieraczka itp.

Za cene dobrego napędu szyb możesz zresztą już kupić autko i to na chodzie. Wtedy szukaj napędu szyb, kiedy juz opanujesz silnik, stan techniczny, zabezpieczenie antykorozyjne i in. Hej.

Napisano

> stara konstrukcja, (samochód roku 1980 bodajże), ma swoje liczne

> wady zresztą obok zalet.

Sam jeździsz Uno widzę, tak Ci Cliup zalazł za skórę?? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

To ma być samochód dla Małżonki, która niedługo będziem iała prawo jazdy i ma się nauczyć jeździć, poza tym samochód Jej się podoba więc taki będzie kupiony, a ponieważ chcę by było w nim choć odrobinę luksusu to chcę go doposażyć.

Napisano
  • Autor

A wracajc do samzch podnođników -

> nizależnie od marki, te "uniwersalne" jakie ogladalem sa wolne,

> glosne i niekoniecznie bezproblemowe. Wybor nalezy do Ciebie.

Tylko, że podnośniki tej firmy są dyktowane do konkretnych marek samochodów. Robią do wszystkich modeli samochodów jakie chyba jeżdżą po świecie. Kupiłem komplet do mojej Felicii i jest to produkt solidny, dobrze wykonany i prosty w montażu. Pragnę powtórzyć, że podnośniki te pasują do konkretnego modelu samochodu bez żadnych przeróbek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.