Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

passat b5 fl czy golf IV?

Featured Replies

Napisano

Witajcie!

Wlasnie mam zamiar sprowadzic sobie nowe autko z tym ze mam prablem z tym który model VW wybrac.

Auto ma byc z silnikiem diesla.

Passat mialby byc kombi z silniczkiem 1.9 tdi 130km, rok 2001-2003

Golf natomiast 1.9 tdi 101km , rok 2003

Przebieg w obu przypadkach max 100.000km

Cena max. 29000zł razem z opłatami.

Co byście wybrali na waszym miejscu?

Oba modele mi się podobaja jednak passat jest większy i podobno wygodniejszy.

Zarabiam ok 2500zł miesiecznie, doradzcie prosze ktore auto bedzie dla mnie odpowiednie, tak zebym sie niewpakowal w klopoty finansowe z powodu kosztow utrzymania auta wink.gif

Wiem ze temat troche glupi, ale chcialbym poznac wasze zdanie.

Napisano

trochę dziwny wybór dałeś bo to samochody z zupełnie innej półki a na dodatek tego samego producenta zlosnik.gif jak Cie nie przeraża koszt ewentualnej naprawy zawiechy to oczywiście że Passat ok.gif

Napisano

> Przebieg w obu przypadkach max 100.000km

Z tym już będzie ciężko. W innych krajach, kupuje się diesla po to, by dużo jeździć. Znajomy przywiózł 2 letnie bmw 320d z nalotem 115k km. Takie są realia.

Co do wyboru, to chyba powinieneś sam się zastanowić co byś chciał. Podałeś auta z różnej kategorii. Wiadomo, że kombi będzie bardziej praktyczne.

Napisano

jezeli chodzi o model to zalezy czy jest Ci potrzebne duzeczy srednie auto, bo to zupelnie inna polka.

no i wymaganmia ktore stawiasz sa nierealne co do rynku, bylem w dojczach ostatnio na wakacjach i przejzalem rynek samochodow uzywanych, oczywiscie VW. i u dealera VW staly auta z wymiany - stary za nowy. I tak z tego co widzialem to Passat w tym roczniku TDI z pelnym wypasem i skorami, przebiegiem 80tys km 2002r. stal za 13tys Eur Golf IV TDI 2003r. troche ubozszy za 11tys Euro przebieg 68tys km, Golfy V zaczynaly sie tak od 14tys Eur ze smiesznie malymi przebiegami. Wiec mysle ze w tej kasie ciezko bedzie przywiesc cos tak mlodego i niezajezdzonego... frown.gif

Napisano

> Passat mialby byc kombi z silniczkiem 1.9 tdi 130km, rok 2001-2003

> Golf natomiast 1.9 tdi 101km , rok 2003

> Przebieg w obu przypadkach max 100.000km

> Cena max. 29000zł razem z opłatami.

szanse na spelnienie rownoczesnie ww. warunkow sa baaaaaaaaaaaardzo nikle

Napisano

w TDI normalny przebieg to okolo 20-30tys km rocznie wiec ponizej 100tys km w 6cio czy 7mio letnim aucie to nierealne...

Napisano

> w TDI normalny przebieg to okolo 20-30tys km rocznie

ja bym powiedzial minimalny wink.gif

Napisano
  • Autor

Ja stałem przed prawie takim samym wyborem jak ty i wybrałem VW Golfa 4 z silnikiem 1.6 rocznik 2002. Mniejsze koszty w ekspoatacji i w przypadku awarii silnika napewno ci wystarczy z wypłaty na remont. W przypadku TDI nawet 3 wypłaty mogą nie pomóc zlosnik.gif i co 3 miechy w plecy z jazdy ? przelicz też zurzycie paliwa jeżeli duzo jeździsz opłaca sie założyć sekwencje, ja nie zakładam bo dużo nie jeżdze dom -> robota -> sklep -> dom zlosnik.gif

Napisano

> W przypadku TDI nawet 3 wypłaty mogą nie

> pomóc i co 3 miechy w plecy z jazdy ?

Co Ty chcesz remontować za 7 i pół klocka? icon_eek.gif

Napisano

Musisz najpierw się zdecydować, jakiego auta potrzebujesz. Jeżeli rodzinne, to passat, a jezeli nie - to chyba lepiej gofra, bo będzie młodszy za tę samą kasę. A tak już ogólnie - patrz na stan autka najpierw, wtedy zminimalizujesz możliwość wtopy. wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.