Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proszę o opinie Corsa C 1.0 2005 bardzo pilne !

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich na poczatku chciałbym powiedzieć iż wasze opinie i porady bedą w bardzo duzym stopniu miały wpływ na decyzje o zakupie tego samochodu. Więc pojawiło się na horyzoncie oto takie auto Opel corsa C 1.0 2005 rok 5 drzwiowy, bordowy metalic z przebiegiem 145 000 km za dosyć okazyjną cenę,krajowy kupiony w salonie na razie nie wiem nic o wyposażeniu bede widział auto jutro. Mam kilka pytan :

1) Co myślicie o tak dużym przebiegu w 3 letnim aucie wychodzi 4000 km miesiecznie dla mnie to przerazająca liczba sam jeżdze tylko 600-800 km miesięcznie i czy mozna taki przebieg zrobic w polsce w tak krótkim czasie.

2) Druga sprawa silnik 1.0 to tylko 3 cylindry i 60 KM rózne opinie kraża o tej jednosce i nie wiem już co myslec, powtarza się często stwierdzenie cytuje " słaba dynamika i niska kultura pracy" jesli chodzi o dynamike to kazdy ma inne wymagania jezdze obecnie cinquecento 40 KM i nie mam duzych wymagan w tej kwestii ale co z ta kultura ? Czy te silniki sa awaryjne ? I woógle co sądzicie o tym motorze ? Ile wytrzymują te silniki żeby nie okazało sie ze przy 200 000 km bede musiał robić remont generalny silnika.

3) A jak wygląda sprawa z częsciami do tego modelu sa jakos zabójczo drogie czy da się przezyć

Takie małe spostrzezenie samochód ma duży przebieg i jest lekko pukiniety i przerysowany na klapie a moze jeździł nim przedstawieciel handlowy olbo co gorsze kursanci na Elce.Takiego samochodu to niekoniecznie

Dziękuje za każde opinie te pozytywne jak i te negatywne.Musze zdecydować się do jutra czy biorę czy odpuszczam.

Napisano

> 1) Co myślicie o tak dużym przebiegu w 3 letnim aucie wychodzi 4000

> km miesiecznie dla mnie to przerazająca liczba sam jeżdze tylko

> 600-800 km miesięcznie i czy mozna taki przebieg zrobic w polsce

> w tak krótkim czasie.

wg mnie jest to auto po jakims przedstawicielu handlowym, definitywnie przebieg na to wskazuje, ale to jeszcze nic złego nie oznacza bo np pracowałem w jednej firmie gdzie jak przyszło wykupywać auta firmowe to każdy o nie sie bił bo były w stanie idealnym, ale zdarzają sie przypadki ze po przedstawicielu mozna trafic niezła minę (w większości)

> 2) Druga sprawa silnik 1.0 to tylko 3 cylindry i 60 KM

jeżeli nie potrzebujesz wyścigówki to ja np polecam ten silnik - miałem identyczny ale w corsie D. mało awaryjny a kultura pracy silnika jest na odpowiednim poziomie-takie jest moje zdanie

> 3) A jak wygląda sprawa z częsciami do tego modelu sa jakos zabójczo

> drogie czy da się przezyć

tanie jak woda:)a tak poważnie masz tyle zamienników na rynku polskim ze to jest szok i ceny ich są w zupełności do zniesienia, o to bym sie nie martwił na twoim miejscu

Napisano

> Takie małe spostrzezenie samochód ma duży przebieg i jest lekko

> pukiniety i przerysowany na klapie a moze jeździł nim

> przedstawieciel handlowy olbo co gorsze kursanci na Elce.Takiego

> samochodu to niekoniecznie

Z tego co widuję Corsy C w mieście i na trasach, to mają silniki albo 1,2 albo 1,3 CDTI, także nie obawiałbym się, że ta 1,0 jest po przedstawicielu waytogo.gif

Napisano

Witam,

w listopadzie odkupiłem taką Corsę dla żony od kumpla, który jeździł nim 3 lata jako PH, a później przez dwa lata jego żona.

Jest to rocznik 2002, był na bieżąco serwisowany, bo koleś wiedział że po 3 latach odkupuje go dla siebie.

Muszę powiedzieć, że od listopada wymieniłem w nim olej i klocki hamulcowe bo się skończyły. Poza tym raz na tydzień sprawdzam wszystkie płyny. That's it smile.gif

Oczywiście zależy na jaki egzemplarz trafisz. Ja jak pisałem wiem, że auto jest zadbane, chociaż nalotu też ma już ponad 130 kkm.

Moja mulher.gif nie zna się raczej na motoryzacji, potrafi tylko podjechać na stację i zatankować do pełna zlosnik.gif Średnie spalanie w trójmiejskich korkach wynosi w tym aucie 6,2 l/100km. Pewnie gdybym ja jeździł to spalałby więcej, bo brakowałoby mocy pod butem.

Co do kultury pracy...hmmm, 3 cylindry to taki symulator diesela smile.gif ale można się przyzwyczaić.

Pozdrawiam.

Napisano

Silnik 1,0 to dramat. Mialem ostatnio okazje sie taka Corsa przewiesc i bylem w szoku. Pozatym dzwiek silnika tragiczny.

Jak Cie nie przeszkadza ze auto strasznie powolne to chyba niemam nic ptrzeciwko. Za to spalanie jest smiesznie niskie wink.gif

Napisano

daruj sobie. 4tys km miesiecznie to bardzo duzo jak na taki silnik. ja mondeo robie okolo 3 tysiakow na miesiac i wydaje mi sie ze duzo jezdze. auto moze byc po "elce" - patrzac na przebieg i stluczke. generalnie wlascicieli powinienes sprawdzic w kartcie pojazdu.

moje zdanie jest takie - ja bym se odpuscil.

Napisano
  • Autor

Wiem już coś więcej o tym aucie mianowicie jeździła 1,5 roku na elce skrzynia biegów w porządku sprzęgło wymienione ma abs,centralny,wspomaganie,esp,elektryczne szyby i klime.

Ps pisząc o okazyjnej cenie miałem na myśli kwotę grubo poniżej 15 000 zł

Jak sprawdze jąu mechanika i dodatkowo podłącze do kompuetra zeby wszystko sprawdzili opłaca się ją brać ?

Napisano

ja powiem tylko tyle, ze jak nie kupisz jej Ty albo inny normalny człowiek, to kupi ją handlarz, skręci licznik, podpicuje i pójdzie na handel.

Takie życie.

Napisano

> Wiem już coś więcej o tym aucie mianowicie jeździła 1,5 roku na elce

> skrzynia biegów w porządku sprzęgło wymienione ma

> abs,centralny,wspomaganie,esp,elektryczne szyby i klime.

> Ps pisząc o okazyjnej cenie miałem na myśli kwotę grubo poniżej 15

> 000 zł

> Jak sprawdze jąu mechanika i dodatkowo podłącze do kompuetra zeby

> wszystko sprawdzili opłaca się ją brać ?

W miarę dobra cena jak na auto z tego rocznika i z takim wyposażeniem.

Poza tym, jeśli jest po eLce, to ponadnormalne zużycie auta nie kończy się tylko na sprzęgle i skrzyni biegów waytogo.gif

Napisano

Przebieg o ile nie krecony to akurat nie powinien cie przerazac waytogo.gif

samochod jest do jezdzenia, zalezy tylko jak sie nim jezdzi i jak sie o niego dba wink.gif

jezeli chodzi o silnik 1.0 to gratuluje ze ktos z tym silnikiem przejechal tyle kilometrow, ja raz kumplowi jechalem odwiezc jego samochod czyli corsa b 1.0 12v i powiem ze masakra icon_eek.gif

wolne i bardzo trzęsące sie rozwiazanie z tym silnikiem crazy.gif

Napisano
  • Autor

Bardzo dziekuje za wszytkie opinie były bardzo pomocne jednak zrezygnowałem z zakupu ze względu na duży przebieg w czym większość tych kilometrów była natłuczona przez kursantów i na słaby,awaryjny silnik przynajmniej duża większość użytkowników tak sadzi. Szukam nadal ale juz 1,2 lub 1,4 B lub C. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.