Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

żarówki, aku i komp

Featured Replies

Napisano

Witam,

wczoraj zostałem zmuszony do wymiany żarówek H7 i H1. Obie przestały świecić w tym samym momencie. Oczywiście reflektor od strony kierowcy - czyli większa zabawa.

Zastosowałem metodę z wyjęciem aku. I od razu zonk yikes.gif Czarna kropka na aku się pokazała - znaczy się do wymiany aku? Myślę - dobra to pewnie przez to fajlury mam. Jadę dalej z tym koksem, aku wyleciał, osłona też, wywalam żarówki. Wymieniłem wszystkie, podpinam aku. I jakież moje zdziwienie confused.gif gdyż lewa H1 nie świeci. Zamieniam miejscami - nadal lewa nie pali. A do tego bulb failure - lewy migacz przód i przeciw mgielne nie palą. O kó..wa - zaklnąłem szpetnie. Dla pewności spryskałem wszystkie połączenia wiązek czyścikiem do elektryki, i taka sama procedura dla połączeń komputera. Zmontowałem wszystko do kupy i nadal bez zmian. A że ciemno się robiło to zakończyłem działania.

Mimo wszystko H7 świecą a to najważniejsze.

Ostatni rzut okiem na stan licznika oslabiony.gif pokazuje 63140 km a powinno być około 66400 km. Jak to możliwe???

Jutro wymieniam aku i zobaczymy co dalej.

Napisano

Sprawdź połączenia przewodów masowych wewnątrz reflektora.

Napisano

> Czarna kropka na aku się pokazała - znaczy się do wymiany aku?

Czarna kropka oznacza, że zielony pływak od wbudowanego w akumulator areometru opuścił się w dół. Może to być spowodowane za rzadkim elektrolitem, albo za małą jego ilością.

Często w takim wypadku wystarczy po prostu dolać wody destylowanej i podładować akumulator, nie trzeba go od razu wymieniać.

Napisano

> Czarna kropka oznacza, że zielony pływak od wbudowanego w akumulator

Chyba że masz ten aku-patent z magneti marelli, to dolewanie nic nie da..lepiej wywal dziada.... wink.gif

Napisano

ponoc ta kostke mozna podlaczyc na dwa sposoby hmm.gif wiec sprobuj ja obrocic o 180 stopni i moze zadziala

Napisano
  • Autor

> ponoc ta kostke mozna podlaczyc na dwa sposoby wiec sprobuj ja

> obrocic o 180 stopni i moze zadziala

Masz racje 20.GIF dla ciebie. Faktycznie to badziewie można podłączyć na dwa sposoby. Raz wszystko będzie działać a jak podłączysz na odwrót to tylko główne lampy świecą.

Kto to wymyślił?

Napisano
  • Autor

> Chyba że masz ten aku-patent z magneti marelli, to dolewanie nic nie

> da..lepiej wywal dziada....

Tak aku jest od nowości czyli raczej do wymiany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.