Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klimatyzacja manualna.

Featured Replies

Napisano

Co prawda sporadycznie zadaję pytania, ale tym razem zdecydowałem się na ten krok.

W czasie pracy klimatyzacji pod autem pojawia się mokra plama i widać kapiące krople "czegoś tam".Bez pracującej klimy w/w objawu brak.Czy jest to normalne zjawisko(takie opinie słyszałem), czy też coś dokonało żywota i szykują się wydatki.

Dzięki za wszelkie informacje.

Pozdrawiam

Napisano

Normalka... tak ma być wink.gif

problem będzie jak w środku zrobi sie mokro... ( czasami odpływ potrafi sie zatkać...

Napisano

> Normalka... tak ma być

Ponieważ wczoraj zahaczyłem spodem autka przy przejeździe przez krawężnik (sam żem se wykrakał tym wątkiem o sprężynach sciana.gif), dziś uważnie oglądałem czy coś nie cieknie spod autka i też mnie zaciekawiło co tak kapie, choć od razu podejrzewałem że to od klimy (po umiejscowieniu i "konsystencji"). Ale aż się dziwiłem, że to kapie aż tak bardzo!... No ale skoro to normalka i raczej problem byłby, gdyby nie kapało, to mogę spokojnie zasiąść do piwo.gifzakrecony.gif

Napisano

> problem byłby, gdyby nie kapało, to mogę spokojnie zasiąść do

No i problem może być gdy zacznie tam kapać płyn...

Napisano

> No i problem może być gdy zacznie tam kapać płyn...

Wyglądało na wodę, klima wciąż chłodzi, a chwilę po wyjściu z autka i wyłączeniu go (a co za tym idzie również klimy) przestało kapać grinser006.gif Zresztą nie zauważyłem żeby coś z układu klimy było aż tak nisko hmm.gif

Ale na wszelki wypadek: czy płyn z klimy można jakoś rozpoznać (gdy już leży na asfalcie/betonie); lepkość/zapach/kolor? Nigdy nie widziałem takowego na oczy swieca.gif

Napisano

> czy płyn z klimy można jakoś rozpoznać

Mnie tam się wydaje, że płyn z klimy to monotlenek diwodoru, nie ma charakterystycznej barwy, smaku czy zapachu, więc organoleptycznie ciężo stwierdzić, ale jeśli to faktycznie ten płyn z klimy, to nie ma co się przejmować. To najtańszy płyn eksploatacyjny do stilo i powszechnie dostępny, a uzupełniać go nie ma sensu ok.gifclown.gif

Napisano

Tak to H20 - jak się schładza powietrze poniżej "pkt rosy" to sie skrapla (osusza powietrze) smile.gif

Napisano

wpysk.gif

Myślałem, że Liskowi chodzi o jakiś płyn, co to jeszcze w układzie klimatyzacji może się znajdować, poza skraplającą się wodą, którą to (mam nadzieję) zaobserwowałem kapiącą dość intensywnie na podłoże o czym pisałem. Dopiero teraz po pierwszym piwo.gif zrozumiałem żart Liska (napój bogów działa, rozjaśnił mi umysł, na pewno w moim piwku wody nie mam, za to radośnie skrapla się na zewnętrznej ściance kufla, mniam slinka.gif).

Napisano

> No i problem może być gdy zacznie tam kapać płyn...

A, że do piwo.gif? Mam chłodniutkie i nierozwodnione slinka.gifboozing.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za informację.Zdecydowanie mi ulżyło.Będę zerkał na klimę dużo łagodniejszym wzrokiem.

Pozdrawiam raz jeszcze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.