Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kanapa tylna - Uno 5 D - czy ktoś rozkręcał tapicerke?

Featured Replies

Napisano

jak w temacie... czy ktoś rozkręcał... i czy później dało się to jakość skręcić? jakiś manual mile widziany ;D

Napisano

jeśli chodzi Ci o zdjęcie obicia tapicerskiego z kanapy tylnej to ona jest nierozbieralna z tego co widzę u siebie. hmm.gif albo wymieniasz całą kanapę albo zakładasz pokrowiec. wink.gif Innej możliwości nie widzę hmm.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli chodzi Ci o zdjęcie obicia tapicerskiego z kanapy tylnej to ona

> jest nierozbieralna z tego co widzę u siebie. albo wymieniasz

> całą kanapę albo zakładasz pokrowiec. Innej możliwości nie

> widzę

kurcze.... chciałem wzmocnić tą dykte z tyłu... ;\

Napisano

> kurcze.... chciałem wzmocnić tą dykte z tyłu... ;\

w moim mk1 pamietam że udało mi się zdjąć obicia siedzeń do prania, ale jak się to robilo to już nie pamiętam.

pozdr

Napisano

Etam nierozbieralna.

Najlepiej zacząć odpinanie tapicerki od górnego mocowania(to które przesuwasz aby opuścić oparcie) Jest ona naciągnięta na stalowa "ramę" kanapy. Na końcach materiału wszyte są plastikowe listwy które po obróceniu o 180' wpina się w ramę kanapy. Jeśli chodzi o tylna pilśnię to jest ona wciśnięta pod ramę kanapy i wygląda jak by jedyną opcją jej wyjęcia było zdjęcie gąbki. Tu się domyślam gdyż nie rozbierałem całej kanapy a jedynie przed chwilką rozpracowałem zdjęcie samej tapicerki.

281297552-IMG_1740.JPG

281297552-IMG_1741.JPG281297552-IMG_1742.JPG281297552-IMG_1743.JPG

Myślę że to Ci trochę pomoże.

post-44332-14352496813884_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Super ^^ Dzięki Drupi... teraz sprawdzę dokładnie... w końcu mi skasowali autko to mogę przetestować co i jak się rozkłada ;D no chyba że ktoś będzie chciał całą kanapę tylną ;>

Napisano
  • Autor

koledzy a czy zdejmowaliście może podsufitke, poprzedni właściciel dbał o autko mechanicznie optycznie nie bardzo:(( zachlapał podsufitke kawą to zaschło starałem się to wyprać niestety nie jest to takie łątwe proces trzeba by było powtarzać kilka razy, więc chce obić nowym materiałem, jeżeli da się zdjąć bez zniszczenia będe wdzięczny za pomoc smile.gif

Napisano

Zdejmuje się bardzo łatwo. Ja właśnie teraz zdejmowałem.

Musisz poodkręcać wszystko co ja trzyma, tj: daszki przeciwsłoneczne, lusterko wsteczne, rączki dla pasażerów, zaślepki przy kierowcy, lampkę i śrubkę pod nią, 4 tylne zatrzaski i wyjąć wężyk z szyby. Po tym wszystkim moja podsufitka spadła z dachu smile.gif

Montując ją ponownie planuję użyć trochę kleju po podklejenia jej na środku bo mi się mały brzuszek robił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.