Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana rozrządu => Wawa + okolice

Featured Replies

Napisano

Najporęczniej mi do Moto Transus (koszt = 900,00 zł), ceny innych ASO podobne.

Mam pod pracą byłe ASO na ul. Bema (nomen omen aktualnie Renault) za = 650,00 zł ... ale jakoś tak nie jestem przekonany (pracują inni ludzie niż za autoryzacji Fiata).

Polecany przez was Euromobil topograficznie kompletnie mi nie pasuje no.gif auta zastępczego na taką usługę nie wysępię clown.gifzlosnik.gif

Z wiadomych powodów eksperymenty u rzemieślnika odpadają, chyba, że kogoś byście polecili.

Any ideas ? 23_33_7.gif

Napisano

a to są ceny z częściami, czy sama robocizna? hmm.gif

Napisano

> Brutto za wsio (robocizna + materiały)

to te 650 pln jest baaardzo atrakcyjne hmm.gif a robią to w jakimś tam serwisie, nawet jak renault - to jest gwarancja na to niewiem.gif

Napisano

> Polecany przez was Euromobil topograficznie kompletnie mi nie pasuje

> auta zastępczego na taką usługę nie wysępię

jeśli zapowiesz się z wystarczającym wyprzedzeniem, to czemu nie miałbyś dostać zastępczaka? Kącikowiczów teoretycznie traktuje się tam wyjątkowo, więc jeśli jeszcze tam nie byłeś to może w ramach miłego wstępu do dalszej współpracy dostaniesz auto.. poza tym możesz liczyć na rabat. aha, no i nie żeby było że jestem jakimś ich adwokatem, nic nie dostanę z tytułu przekonania Cię grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> (...) to może w ramach miłego wstępu do dalszej współpracy dostaniesz auto..

Powiem, że jestem z AK ... then ... mnie zobaczą, i będzie ... Gordon, Gordon 001.gifrotfl.gif

Napisano

> Powiem, że jestem z AK ... then ... mnie zobaczą, i będzie ...

> Gordon, Gordon

w każdej firmie nowy klient jest noszony na rękach, więc nie ma siem z czego śmiać zlosnik.gif

Napisano

Ja powiem tak. Zależy Ci na samochodzie? To wygospodaruj parę godzin i patrz na łapy icon_rolleyes.gif W serwisach pracują różni fachowcy również praktykanci mlotek.gif Jak będą wiedzieli, że będziesz przy robocie to zlecenie trafi do konkretnego mechanika. Tak na logikę. Przy rozrządzie nie warto ryzykować nono.gif Ufać ale kontrolować old.gif

Napisano

U mnie powoli też zbliża się konieczność wymiany rozrządu (silnik 1.4) - zadzwoniłem dzisiaj do serwisu z pytaniem o cenę. Najpierw uzyskałem informację, że koszt robocizny to 200 zł + cena materiałów. Później padło pytanie czy samochód jest z klimatyzacją - po potwierdzeniu, że tak, usłyszałem, że koszt całości to około 900 zł, bo trzeba wymienić paski urządzeń pomocniczych i rolki napinające.

Napisano

Też ma 1,4 z 2004 mam 57 kkm. Też przymierzam się do wymiany ale już zgłupiałem spineyes.gif kiedy ten rozrząd się powinno wymienić niewiem.gif Co fachowiec to inna opinia zakrecony.gif Jaki masz przebieg?

Napisano

> zgłupiałem kiedy ten rozrząd się powinno wymienić

Większość mechaników zaleca dla benzyny co 60kkm, a dla diesla co 80kkm (w książce serwisowej dla diesla podane jest chyba co 120kkm, nie pamiętam ile dla benzynówek) lub określona ilość lat.

Napisano

> Też ma 1,4 z 2004 mam 57 kkm. Też przymierzam się do wymiany ale już

> zgłupiałem kiedy ten rozrząd się powinno wymienić Co

> fachowiec to inna opinia Jaki masz przebieg?

70 kkm rok 2004 - wymiana powinna być dokonana według instrukcji (o ile dobrze pamiętam) po 105 kkm lub po pięciu latach, ale w ASO zalecają po 80 kkm lub po 5 latach.

Napisano
  • Autor

> Też ma 1,4 z 2004 mam 57 kkm. Też przymierzam się do wymiany ale już zgłupiałem kiedy ten rozrząd się powinno wymienić Co fachowiec to inna opinia Jaki masz przebieg?

Wg manual'a:

Wymienić pasek zębaty napędu rozrządu = 120 tys. km, wersje Multijet i 1,6 16V = 150 tys. km.

Niezależnie od przebiegu kilometrów, pasek napędu rozrządu powinien być wymieniany co 3 lata w przypadku używania samochodu w szczególnie trudnych warunkach (zimny klimat, używanie w mieście, długie przebiegi na obrotach minimalnych) lub pomimo wszystko co 5 lat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.