Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacze zaworów

Featured Replies

Napisano

Witam chciałem się zapytać czy da się wymienić uszczelniacze zaworów bez sciągania głowicy, nie dawno była wymieniana upg i troche szkoda znowu ją sciągać, silniczek 1108 pozdrawiam

Napisano

> Witam chciałem się zapytać czy da się wymienić uszczelniacze zaworów

> bez sciągania głowicy, nie dawno była wymieniana upg i troche

> szkoda znowu ją sciągać, silniczek 1108 pozdrawiam

Niebardzo bo trzeba rozpiąć zawory z głowicy a tego sie nie da bez ściągnięcia jej. No chyba że o czymś nie wiem.

Napisano

> da się

potwierdzam

270635636-JUMP2.gif

wykrec swiece i kompresorem napompuj komory spalania grinser006.gif

Napisano
  • Autor

a po co ?? przecież jak sciągne wałek to zaworki i tak są zamnkięte a żeby mi nie wpadł zawór do środka to chyba tłok sobie ustawie u góry no chyba że źle mysle smile.gif

Napisano

> a po co ?? przecież jak sciągne wałek to zaworki i tak są zamnkięte a

> żeby mi nie wpadł zawór do środka to chyba tłok sobie ustawie u

> góry no chyba że źle mysle

musisz podlaczyc pod gniazda swiec powietrze bo niewszystkie tloki masz u gory przeciez. troche roboty z tym jest

Napisano
  • Autor

no to sobie moge obręcić silnik w zależności na którym cylindrze wymieniam uszczelniacze

Napisano

hehe dla mnie to rzeźba by była jakich mało.powodzenia

Napisano

> Witam chciałem się zapytać czy da się wymienić uszczelniacze zaworów

> bez sciągania głowicy, nie dawno była wymieniana upg i troche

> szkoda znowu ją sciągać, silniczek 1108 pozdrawiam

Da sie.

Napisano

> a po co ?? przecież jak sciągne wałek to zaworki i tak są zamnkięte a

> żeby mi nie wpadł zawór do środka to chyba tłok sobie ustawie u

> góry no chyba że źle mysle

Jak nie napompujesz to nie dasz rady porozpinac zaworow.

Napisano
  • Autor

jaka rzeżba wogóle o czym ty piszesz człowieku, nie pytałem się co Ty o tym sądzisz, swoją wypowiedzia nie wnosisz nic konkretnego zolta.gif

Napisano
  • Autor

oki dzięki za info to jeszcze mam pytanko może pamiętasz jaki gwint mają świece to dorobie taką redukcje na wąż od kompresora, kolejne pytanko da rade rozpiąć i zapiąć zaworki bez specjalnego przyrządu jeżeli tak to prosił bym o krótki instruktaż, a jeżeli nie ma takiej metody to może poglądowa fotka przyrządziku służącego do tego, pozdrawiam

Napisano

ja w glowicy maluchowskiej sciagalem dwoma kluczami oczkowymi zalozonymi na szpilke od kapy zaworowej ale nie wiem czy tak da sie w cc/sc

Napisano

> jaka rzeżba wogóle o czym ty piszesz człowieku, nie pytałem się co Ty

> o tym sądzisz, swoją wypowiedzia nie wnosisz nic konkretnego

to ja ci napisze rzezba jak ujj... za 45 zł (nowa upg) bedziesz kombinowal jak kon pod gore zlosnik.gif dla mnie bezsens... zaoszczedzisz te 4 dychy a nie oczyscisz zaworów z nagaru i nie dotrzesz ich na paste...

Napisano

> to ja ci napisze rzezba jak ujj... za 45 zł (nowa upg) bedziesz

> kombinowal jak kon pod gore dla mnie bezsens... zaoszczedzisz

> te 4 dychy a nie oczyscisz zaworów z nagaru i nie dotrzesz ich

> na paste...

Przecież i tak rzeźba zlosnik.gif niedawno wymieniać upg i nie wymienić uszczelniaczy zaworów przy okazji

Napisano

> Przecież i tak rzeźba niedawno wymieniać upg i nie wymienić

> uszczelniaczy zaworów przy okazji

no o tym nie wspomne zlosnik.gif zwlaszcza ze koszt uszczelniaczy to 16 zł na cala glowice (uszczelniacze erlinga).., a dotarcie zaworów to raptem pasta za 1,8 zł lub nawet kilka o rozych grubosciach (max 6 zl)...

ps. ja za kazdym razem jak glowa jest sciagana zmieniam uszczelniacze, dociaram zawory itd...

Napisano
  • Autor

i co tak poprostu ją zmienić bez planowania? zaworów nie docierałem i nie zmieniałem uszczelniaczy bo były sprawdzane przez Pana u którego planowałem głowice i twierdził że jeszcze polata mój błąd

Napisano

jakie masz powody żeby wymienić uszczelniacze ?.czy są jakieś niepokojące objawy ?

Napisano
  • Autor

pali olej jak szalony, a ciśnienie sprężania mam ok

Napisano

> pali olej jak szalony, a ciśnienie sprężania mam ok

Jak duzo bierze tego oleju?Jak bardzo bierze olej to raczej nie uszczelniacze a pierscienie. Przez uszczelniacze bardzo duzo go nie wezmie.

Napisano

Jeżeli wiesz jak się robi próbę olejową to najpierw ją zrób i będziesz wiedział czy ci przepuszczają pierścienie na tłokach czy zawory .Jeżeli wszystko będzie w porządku to wtedy dopiero wymieniaj uszczelniacze .ZNAM prosty sposób na ich wymianę!!!

Napisano

jak przedtem nic nie wniosłem to teraz moze troche wniose:D. zrób próbe olejową jak już wcześniej ktoś tam wspomniał, jeżeli nic sie nie zmieni to znaczy że pierścionki są ok.później poproś jakiegoś kumpla który dogoni twoje cento(oczywiście samochodem zeby.GIF) zakręć go do powiedzmy 6000 i zacznij hamować silnikiem, często pojawia sie niebieski dymek jak uszczelniacze i prowadnice są wysrane, bo podciśnienie w kolektorze ssącym jest wówczas największe.

pozdro

Napisano

> pali olej jak szalony, a ciśnienie sprężania mam ok

czasami sie zdarza ze sprezanie wysokie, a jak sie wyjmie tlok to sie okazuje ze pierscienie popekane oslabiony.gif ja bym wymienil same uszczelniacze z uwagi ze koszt niewielki, a jak nie pomoze to silnik rozbierac i przyczyny szukac lub... robic swapa ok.gifzlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

i ten Pan ma racje bo na 99% będzie nowa buda i 16V zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.