Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wynik z Examiner'a

Featured Replies

Napisano

c393431281f90428m.jpg

Stan silnika = utrata prędkości

Błąd centralki = switch pedału hamulca

Diagnoza = wymazanie błędów

Opis opiekuna z ASO = musiał Panu nie trzymać obrotów / gasnąć.

Przeczyściliśmy przepustnicę.

Pytanie:

Jest jakaś zależność pomiędzy zarejestrowanym przez centralkę błędem (switch pedału hamulca) ze stanem silnika (utrata prędkości) ... ja związku logicznego nie znajduję niewiem.gif

Od siebie:

Auto ... jak zawsze palacz.gif ... było sprawne, nie było wahań obrotów, nie gasł, brak problemów ze strony układu hamulcowego ... examiner zafundowany przy okazji (wymiana rozrządu).

Pisałem auto "było" ... mam nadzieję, że "będzie" ok.gifzlosnik.gif

Napisano

A czy to przypadkiem nie chodzi po prostu o "zwieracz" który załącza światła ?? że sikrzy i przez to nie ma płenego kontaktu ??

Zdjąć konektory, popsikać jakimś "kontakt 60" i założyć.

Napisano

Stan silnika "utrata prędkości" oznacza po prostu wyłączony silnik. Powiedz temu Panu z ASO, żeby się zdrowo młotkiem w głowę p...dolnął.. mlot.gif

Masz jakiś niekontakt na włączniku świateł stop, do wymiany włącznik albo tak jak napisał _aDi_, spróbować najpierw popsikać "kontaktem".

p.s. czy wypisywało Ci jakiegoś failura na wyświetlaczu w związku z tym błędem wyłącznika świateł stop? Dzisiaj odwiozłem żonę do ASO po odbiór Stilona (naprawa blacharska z cudzego OC angryfire.gif ) i wyjeżdżając potem za nią na ulicę wydało mi się, że jakoś dziwnie działają światła stop, jakby na chwilę przerwały.

Napisano

> p.s. czy wypisywało Ci jakiegoś failura na wyświetlaczu w związku z

> tym błędem wyłącznika świateł stop? Dzisiaj odwiozłem żonę do

> ASO po odbiór Stilona (naprawa blacharska z cudzego OC ) i

> wyjeżdżając potem za nią na ulicę wydało mi się, że jakoś

> dziwnie działają światła stop, jakby na chwilę przerwały.

..........przy padającym włączniku świateł stopu nie ma żadnego failura............. objawy tak jak zauważyłeś to zwykle zapalenie stopu z opóźnieniem, później może być po prostu brak świateł stopu ............wiele osób przerabiało ten temat, ja też........... po prostu wymień ten włącznik bo warto........ żeby ktoś nie wjechał ci w d.... oink.gif ...........koszt naprawdę nie wielki bo około 20PLN ............montaż samodzielny około 10 minut............ nawet nie potrzeba żadnych narzędzi tylko własne sprawne dłonie oink.gif

Napisano

Przedwczoraj potwierdziła się moja zła opinia na temat ASO DAP w Pabianicach co stawia mnie przed faktem, że juz obraziłem się na wszystkie ASO w Łodzi i Pabianicach clown.gif

Napisano
  • Autor

> Opis opiekuna z ASO = musiał Panu nie trzymać obrotów / gasnąć.

> Przeczyściliśmy przepustnicę.

> Auto ... jak zawsze ... było sprawne, nie było wahań obrotów, nie gasł, brak problemów ze strony układu hamulcowego ... examiner zafundowany przy okazji (wymiana rozrządu).

> Pisałem auto "było" ... mam nadzieję, że "będzie"

Nie trzyma obrotów, w podjeżdżaniu w korku potrafi zgasnąć, dziś rano zdławił się silnik, naturalmente komunikat "Engine fault" i "śmigłowiec" na desce ... celowo akceptowałem wyższe koszty ASO w nadziei uniknięcia tego typu historii pad.gif

Qrna co za świat, całe życie z wariatami tongue.gif

Napisano

Pamiętasz historię jak komuś po wymianie rozrządu (chyba też w 1.6) zaczął się podobny cyrk? Oby to nie było to, a np. cewka

Napisano

> Pamiętasz historię jak komuś po wymianie rozrządu (chyba też w 1.6)

> zaczął się podobny cyrk? Oby to nie było to, a np. cewka

No włacha ,na jakich cewkach śmigasz kochanieńki(G_S)? icon_eek.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Pamiętasz historię jak komuś po wymianie rozrządu (chyba też w 1.6) zaczął się podobny cyrk? Oby to nie było to, a np. cewka

"richard_s" => kliken kliken u niego była centralka.

U mnie tak fatalnie nie jest, buja obrotami na biegu jałowym, reszta jest OK tzn. ciągnie, ma moc ok.gif

Napisano
  • Autor

> No włacha ,na jakich cewkach śmigasz kochanieńki(G_S)?

Na oryginalnych 033102bebe_1_prv.gifzlosnik.gif

Bardziej poważnie ... liczę się z możliwością padu cewki w każdym momencie, nie mniej auto wjeżdża na wymianę rozrządu do ASO sprawne, wyjeżdża mniej sprawne, póki co cewkę wykluczam.

Grzebali profilaktycznie przy przepustnicy spineyes.gif

Łotewer, jutro "rozprawa apelacyjna" ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Może milusie z asio zapomnieli zapodać procedurę autoadaptacji !? hmm.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

Nie pomnę co to za film (polski) był.

Scena w jedynym za Komuny ASO tj. Polmozbyt ... Klient przyjechał na wymianę oleju:

Mechanik: (do Klienta) Pan spocznie napije się kawki, ja zaopiekuję się autem.

Następne ujęcie:

Mechanik leniwie oparty o samochód z petem w zębach, podchodzi Kumpel Mechanika:

Kumpel Mechanika: co robisz ?

Mechanik: strzepując popiół z peta ... olej wymieniam.

zlosnik.gif

Napisano

Podaj nazwę tego ASIO ok.gifhehe.gifrotfl.gif

Napisano

> Nie trzyma obrotów, w podjeżdżaniu w korku potrafi zgasnąć, dziś rano

> zdławił się silnik

Witamy w klubie! smirk.gif30.GIF Mam te same objawy, a ASO nie potrafi postawić prawidłowej diagnozy wrrr.gif Sugerują przepustnicę lub centralkę wtrysku. Ale ja nie mam ochoty wymienić "na próbę" (na swój koszt oczywiście) centralki. Wszystko wskazuje na przepustnicę. W moim była wymieniana na gwarancji, teraz jest trzecia i dalej to samo sciana.gif

Z EPERa nie wynika, żeby były jakieś wersje "pozmianowe" niewiem.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Trzy tygodnie po wizycie w ASO i może w końcu "La Grande Finale" kłopotów ...

Po "rozprawie apelacyjnej" nie było doskonale, ale lepiej ... do wczoraj, ledwo do chaupy się dowlokłem tongue.gif

> No włacha ,na jakich cewkach śmigasz kochanieńki(G_S)?

No więc od dzisiejszego poranka już nie na oryginalnych palacz.gifzlosnik.gif

Ale nie tracę dobrego humoru, z każdą wizytą w ASO coraz lepszą furę na zastępstwo dostaję ... jak tak dalej pójdzie przetestuję AR 159 hehe.gif

Nie widzę związku pomiędzy wymianą rozrządu a padnięciem cewki ... jakieś kuglarstwo ze strony mechanika wykluczam.

Dzień po rozrządzie wymieniałem świece, może ta franca póki nie była dotykana spełniała funkcję, jak ją poruszyłem dała doopy niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.