Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacyjka

Featured Replies

Napisano

No ja pitole kto wymyslil ten patent ze srubami??

Ale po kolei. Odpalam samochod, start i.. gasnie. Jak puszczam kluczyk, on sie cofa lekko i rozlacza. No jak nic stacyjka.

Rozkrecam obudowe kolumny - cale szczescie z ena parkingu stalem - patrze i o zgrozo.. Nie ma szansy odkrecic tego dziadostwa. Odpinam kostke z tylu a tam sie wszystko rozsypuje, jakies trybiki - no mam juz winnego, tylko co dalej?:) samochodu nie odpale.

Dzis rano wizyta w Ital Car - na szczecie mieli jedna, uzywka bo uzywka ale sprawna. Podpialem, i dziala.. Ale dalej nie mialem patentu jak odkrecic te cholerne sruby:) Ani je naciac, ani nic.. No i na parkingu ne bede kombinowal bo sie zaraz ktos przyczepi ze samochod kradne:)

Moj sposob dla potencjalnych zainteresowanych - przecinak, mlotek, i walic w obudowe stacyjki w okolicach srob - to jest odlew, wiec dosc szybko peknie i mozna to ustrojstwo sciagnac.

No ja rozumiemze to zabezpieczenie przed jakas kradzieza czy cos.. ale normalnei szlag mnie trafial jak zamiast sroby jest tylko okragly lepek:)

Napisano

musisz to pewnie ściągnąć razem z kolumną kierowniczą na warsztat i naciąć by potem odkręcić, ja w taki sposób w punto przerabiałem ten temat

Napisano

<ciach>

> Ale dalej nie mialem

> patentu jak odkrecic te cholerne sruby:) Ani je naciac, ani

> nic.. No i na parkingu ne bede kombinowal bo sie zaraz ktos

> przyczepi ze samochod kradne:)

> Moj sposob dla potencjalnych zainteresowanych - przecinak, mlotek, i

> walic w obudowe stacyjki w okolicach srob - to jest odlew, wiec

> dosc szybko peknie i mozna to ustrojstwo sciagnac.

> No ja rozumiemze to zabezpieczenie przed jakas kradzieza czy cos..

> ale normalnei szlag mnie trafial jak zamiast sroby jest tylko

> okragly lepek:)

wkrętarka akumulatora lub wiertarka - robimy dwa otworki w łepku śruby i odkręcamy szczypcami od segerów - wielokrotnie sprawdzone

ewentulanie jak piszesz - tyle że mały młoteczek i mały przecinak. Robimy zadziora i odkrecamy wtedy też bardzo zgrabnie.

Ciesz się że VW nie masz - bo tam wybudować stacyjkę to masakra (a trzeba to robić nawet do wymiany kostki stacyjki....)

pozdr

Napisano

> Ciesz się że VW nie masz - bo tam wybudować stacyjkę to masakra (a

> trzeba to robić nawet do wymiany kostki stacyjki....)

Nie wiem, czy dobrze zrozumialem, ale koledze chyba wlasnie zepsula sie kostka. Z tego co pamietam, to w Uno nie trzeba odkrecac tych srub mocujacych cala stacyjke by wymienic kostke. No chyba ze sie myle, to mnie popraw.

> pozdr

Napisano

> Nie wiem, czy dobrze zrozumialem, ale koledze chyba wlasnie zepsula

> sie kostka. Z tego co pamietam, to w Uno nie trzeba odkrecac

> tych srub mocujacych cala stacyjke by wymienic kostke. No chyba

> ze sie myle, to mnie popraw.

> > pozdr

niby tak , ale pisze ze wymienił całą stacyjke...

pozdr

Napisano

To są zrywalne śruby, do nowej stacyjki też są takie że przy pewnym momencie dokręcania się urywają. Takie zabezpieczenie. Bierzesz wiertarkę i rozwiercasz tak żeby łepek odpadł, ściągasz starą stacyjkę i zakładasz nową z nowymi śrubami oczywiście. Jak dla mnie żaden problem- tylko że miałem garaż. A po blokiem co się boisz? Nawet jak ktoś się dowali masz dowód rejestracyjny a stacyjka ci padła więc naprawiasz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.