Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

krańcówka?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Od paru dni mam z moim nowym stilonem 3D dość męczący problem. Po otwarciu drzwi kierowcy nie zapala się oświetlenie wnętrza jak również lampa w drzwiach. Mały problem gdyby do tego wszystkiego nie dołączył się centralny zamek który nie widzi że drzwi zostały otwarte i po nie długim czasie zamyka mi je ponownie. Podobnie jest gdy drzwi otwiera się od środka, nie odblokowuje równocześnie drzwi pasażera jak to miało miejsce wcześniej. Przycisk centralnego na drzwiach chce je tylko zamykać a otwierać już nie? Początkowo myślałem że to właśnie krańcówka padała ale to raczej nie miało by skutków równoczesnych na centralny? Centralny w drzwiach pasażera działa dobrze. Dodam że nie migają mi światła przy zamykaniu\otwieraniu jak to chyba powinno mieć miejsce.

Jednocześnie chciałbym zapytać o dziwny bezpiecznik przy akumulatorze. Jest on luźny na kabelku, płytkowy ale większy niż standardowe w Stilo. Pierwotnie był 10A ale był przepalony, wymieniłem. Ale nie widzę żadnych tego skutków. Może później wrzucę jakieś zdjęcie w celu łatwiejszej identyfikacji. W instukcji nie znalazłem żadnej wzmianki o nim.

Napisano

.........stawiałbym na nie działający mikrowłącznik w zamku....... musiał się zasyfić lub wyzionął ducha w pozycji zamknięty.....

........nie ma sygnału z zamka, że otwarte=brak oświetlenia i.t.d....

Napisano

mam dokładnie takie same objawy. Otwieram drzwi i nic smile.gif Centralny zamek tez zamyka drzwi po chwili smile.gif Um nie dotyczy to przednich prawych i tylnych lewych drzwi . Zasiąde do Stilonka w sobotę tuptup.gif

Napisano

> Witam,

> Od paru dni mam z moim nowym stilonem 3D dość męczący problem. Po

> otwarciu drzwi kierowcy nie zapala się oświetlenie wnętrza jak

> również lampa w drzwiach. Mały problem gdyby do tego wszystkiego

> nie dołączył się centralny zamek który nie widzi że drzwi

> zostały otwarte i po nie długim czasie zamyka mi je ponownie.

Tak ma byc , nie wsiadasz przez 30 sec to zamyka.

> Podobnie jest gdy drzwi otwiera się od środka, nie odblokowuje

> równocześnie drzwi pasażera jak to miało miejsce wcześniej.

Ustawienia komputera .

> Dodam że

> nie migają mi światła przy zamykaniu\otwieraniu jak to chyba

> powinno mieć miejsce.

Fabrycznie TAK podwarunkiem ze masz fabryczny autoalarm. W przeciwnym wypadku NIE, ale jest to mozliwe do uruchomienia ( aso-examiner)

Napisano

Jesli po otwarciu drzwi pasazera jest ok to mikro-switch otwarcia drzwi powiedzial papa. Podobnie jest gdy padnie w zamku bagaznika. Nie swieci sie lampka oswietl. wnetrza.

Napisano

> ? Początkowo myślałem że to właśnie krańcówka

> padała ale to raczej nie miało by skutków równoczesnych na

> centralny?

Co wy z tymi krańcówkami, gdzie w aucie jest wyłącznik krańcowy, który i na krańcu czego?

Napisano

> jest zintegrowany w zamku. W stilo nie wystaja 'grzybki jak np. w

> fordach.

Ja to wiem, tylko nie jest to żaden wyłącznik krańcowy, tylko włącznik, przełącznik lub jak powiedział kolega wyżej z angielska micro-switch zamka drzwi. Wyłączniki krańcowe mają całkiem inne przeznaczenie, ogólnie to nazwę jako wyłączniki bezpieczeństawa.

Napisano

> Od paru dni mam z moim nowym stilonem 3D dość męczący problem. Po

> otwarciu drzwi kierowcy nie zapala się oświetlenie wnętrza jak

> również lampa w drzwiach.

Rozepnij łącze między drzwiami i słupkiem i sprawdź, czy nie ma tam wody. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Rozepnij łącze między drzwiami i słupkiem i sprawdź, czy nie ma tam

> wody.

Na pewno sprawdzę. Tym bardziej że wczoraj wieczorem dziwnym trafem działało a dziś rano już znowu nie frown.gif

A co do migania światłami to faktycznie alarmu nie mam ale jeśli da się to na kompie włączyć to muszę przy okazji poprosić w serwisie. Dopiero co byłem i skasowali ze mnie 185zł za samo podłączenie i odczytanie błędów sciana.gif

Napisano

musisz mieć kartę kodów, a włączenie kierunków kosztuje ok 100zł, wiem bo też to muszę zrobić

Napisano
  • Autor

> musisz mieć kartę kodów, a włączenie kierunków kosztuje ok 100zł,

> wiem bo też to muszę zrobić

kartę kodów? icon_eek.gif

Do auta dostałem tylko kluczyk. Drugi muszę dorobić to wiem, no i kartę do immo to to samo? czy ja jeszcze czegoś nie wiem? sciana.gif

Napisano

karta z 2 kodami, mechaniczny i elektroniczny

jak jej nie masz (ja nie miałem) to dorobienie kosztuje 80zł

ale chyba to będzie ta karta do immo

Napisano

> kartę kodów?

> Do auta dostałem tylko kluczyk.

A jest podwieszony taki ładny poradnik dla kupujących stilo. pad.gif

Napisano
  • Autor

> A jest podwieszony taki ładny poradnik dla kupujących stilo.

Wiem, wiem czytałem go wcześniej ale nie tak łatwo dostosować się do wszystkich jego punktów jak się jest najaranym zakupem nowego auta... sciana.gif

Napisano
  • Autor

Swoją drogą wody w złączu nie znalazłem choć może to i dobrze? hmm.gif

I mam do was jeszcze wieeele nurtujących mnie pytań dot. Stilo. Mam nadzieje że będziecie dla mnie łaskawi bow.gif

Im więcej jeżdżę tym autem tym bardziej bolą mnie jego pierdółki...

Ale w swoim czasie wszystko jak sporządze dokumentacje zdjęciową bo tak najłatwiej o nie które rzeczy zapytać zgłoszę się na pewno waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.