Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Głośniki sony z allegro

Featured Replies

Napisano

> Witam

cześć

> Czy ktoś montował coś takiego?

bynajmniej nie ja

> http://www.allegro.pl/item456870547_glosniki_sony_fiat_bravo_brava_przednie_drzwi.html

> czy rzeczywiście pasują bezproblemowo do Bravy?

nie.....

a dlatego nie...... bo rozmieszczenie mocowań śrub w tym przypadku jest bardziej w kwadracie ,a jak wiadomo w drzwiach mamy owalne głośniki gdzie mocowanie jest w prostokącie ...

> czy grają lepiej od fabrycznych (nie oczekuję jakiś rewelacji)?

zapewne porównywalnie

> czy H2 uciągnie te głośniki?

jak planujesz dyskotekę w aucie to są lepsze sposoby, ale do normalnego słuchania dlaczego miałby nie uciągnąć???

Napisano

Tak sobie myślę. Jeśli chcesz mieć głośniki które dobrze zagrają jak na H2 i pasują bez problemów w drzwi - to spróbuj Phonocar 036/2.

Napisano

Ja zakupiłem TEN model+ TE dystanse.

Wszystko pasuje OK, gra znacznie lepiej niż fabryczne, radio spokojnie ciągnie. Kwestia do przemyślenia to to, że wysokotonowe głośniki są już w podszybiu i nie wiem jak to sie ma ze zwrotnicami - ale najważniejsze, że naprawde gra OK. Musze tylko zrobic cos z osłoną wodną drzwiach bo rezonuje troche.

Napisano

> cześć

> bynajmniej nie ja

> nie.....

> a dlatego nie...... bo rozmieszczenie mocowań śrub w tym przypadku

> jest bardziej w kwadracie ,a jak wiadomo w drzwiach mamy owalne

> głośniki gdzie mocowanie jest w prostokącie ...

> zapewne porównywalnie

> jak planujesz dyskotekę w aucie to są lepsze sposoby, ale do

> normalnego słuchania dlaczego miałby nie uciągnąć???

widze, ze dla kolegi zmiana oryginalnego zestawu audio w aucie znaczy tyle co zbyteczny/sprofanowany/niepotrzebny. Coz powiedziec, hmm chyba tylko " nie kazdy moze uslyszec roznice" na pocieszenie jednak jest piwo Zywiec 270751858-jezyk.gif

Napisano

> widze, ze dla kolegi zmiana oryginalnego zestawu audio w aucie znaczy

> tyle co zbyteczny/sprofanowany/niepotrzebny. Coz powiedziec, hmm

> chyba tylko " nie kazdy moze uslyszec roznice" na pocieszenie

> jednak jest piwo Zywiec

do czego pijesz?????

Napisano

> do czego pijesz?????

no właśnie - o co chodzi?

A przy okazji. Z tymi dystansami to różnie jest.

Ja się nie chciałem bawić z wiertarką i celowaniem otworów, dlatego właśnie zamontowałem te Phonocary. To są dedykowane do BBM i grają przyzwoicie.

Co do wymiany fabrycznych głośników. Gdy maja one 2 lata OK, ale gdy mają już 7-11 lat to te papierzaki o małej mocy raczej już są trochę pomurszałe...

No i głośniki "third-party" mają zazwyczaj już tworzywowe albo laminowane membrany i dużo większe magnesy.

Efekt: trudniej sprawić by przy basie (nawet przy małych głośnościach) zaczęły się zatykać.

Ale to juz temat bardziej na Car Audio.

Napisano

> do czego pijesz?????

- rozmieszczenie srub nie ma wielkiego znaczenia, bo i tak nalezy zamontowac dystanse

- grac beda na 100% lepiej od oryginalnych z uwagi na: a) wielkosc, b) ksztalt, c) material z jakiego jest wykonana membrana, d) faktu , ze beda na drewnianym dystansie co polepszy rezonans glosnika

- no i najwazniejsze nie chodzi o dyskoteke leczy by gralo "dobrze" no i tu bylo sedno mojej wypowiedzi, dla jednych seryjne glosniki graja dobrze i czysto i wlasnie ci nie widza sensu w ich zmienianiu a dla innych graja slabo i chca je wymienic na cos lepszego ( i nie mam tu na mysli dyskoteki w samochodzie a barwy dzwieku jaki oddaja te przetworniki);

no a wracajac do pytania kolegi, to jak juz ktos wspomial Phonocar lub hertz (nawet z zoltej lini) bedzie dobrym rozwiazaniem, najwazniejsze by nie byly to jakies x drozne . Ja osobiscie mam takie jak ponizej na allegro i polecam, bo sprawuja sie dobrze, :

http://www.allegro.pl/item457681784_phonocar_titanium_pelnyzestaw_dyst_mdf_wroclaw.html

a jesli masz wzmacniacz tez na przednie glosniki, to nawet te:

http://www.allegro.pl/item446214802_phonocar_titanium_2_728_glosniki_sredniotonowe.html

pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Ja zakupiłem TEN model+ TE dystanse.

> Wszystko pasuje OK, gra znacznie lepiej niż fabryczne, radio

> spokojnie ciągnie. Kwestia do przemyślenia to to, że

> wysokotonowe głośniki są już w podszybiu i nie wiem jak to sie

> ma ze zwrotnicami - ale najważniejsze, że naprawde gra OK.

> Musze tylko zrobic cos z osłoną wodną drzwiach bo rezonuje

> troche.

Mam identyczny zestaw. I też mam rezonans. Tyle, że u mnie to nie osłona wodna, ale plastik w drzwiach(i to tylko w jednych drzwiach). I nie mam na to pomysłu frown.gif

Jakbyś coś wykombinował to daj znać, bo ja już siły na to nie mam waytogo.gif

Napisano

> Mam identyczny zestaw. I też mam rezonans. Tyle, że u mnie to nie

> osłona wodna, ale plastik w drzwiach(i to tylko w jednych

> drzwiach). I nie mam na to pomysłu

> Jakbyś coś wykombinował to daj znać, bo ja już siły na to nie mam

Dam znać, ale póki co to jakoś nie moge sie zebrać w sobie i wziąść sie za to

Napisano
  • Autor

> Tak sobie myślę. Jeśli chcesz mieć głośniki które dobrze zagrają jak

> na H2 i pasują bez problemów w drzwi - to spróbuj Phonocar

> 036/2.

Nie mam doświadczenia z zabawą z radiem i głośnikami więc poszedłem za Twoją radą.

Obecnie mam oryginalnie zamontowane radio M2 i jeden grający oryginalny głośnik (drugi tajemniczo milczy). Ostatnio wpadło mi w łapy H2 więc pomyślałem że trzeba by przyglądnąć się też głośnikom smile.gif (dodatkowo mam przy okazji klamki do wymiany)

Myślałem o 165 i dystansach ale po lekturze internetu zorientowałem się że czasem są problemy i zostawiam to sobie na później.

Głośniki zakupiłem TUTAJ

Niestety zamiast żółtych 2/036 Y-LINE sklep przysłał mi 2/064 TD-line również dedykowane do Bravy 5x7"

Pytanie tylko czy te głośniki mają podobne parametry.?

(żeby było śmieszniej zapłaciłem za kuriera a wysłali pocztą)

Na tył planuje jakieś13cm. Generalnie słucham radia i nie daję za ostro czadu...

Napisano

Dostałeś TD-line, bo już nie ma tych 2/036 w ramach Y-line.

Przypuszczam z tego co widziałem na stronie (a skąpo tam opisali) że poza kolorem to nie ma różnicy.

Jeśli nie chcesz nagłośnienia dyskotekowo/koncertowego i jednocześnie nie słuchasz jakoś mega głośno, to będzie OK.

A co do radia. AD182M ma fabrycznie taką "przejściówkę", która mostkuje wyjście i zamiast 4x5W masz 2x15W, dlatego tyły (bądź inne głośniki zależnie jak były podłączone...) mogły milczeć.

Na tył głośniki 13cm jak najbardziej, bo takie są tam przeznaczone w fabrycznych miejscach.

Mówiąc krótko "będzie Pan zadowolony" wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.