Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alpine 9884r i PB L6C pod GTA-470

Featured Replies

Napisano

jak w temacie...

takie głośniczki dadzą radę pod tym radyjkiem i wzmacniaczem?

hmm.gif

Napisano

> jak w temacie...

> takie głośniczki dadzą radę pod tym radyjkiem i wzmacniaczem?

Hmmm, powiem Ci szczerze.

Nie wiem jakiej muzyki słuchasz, ale ja coraz bardziej jestem rozczarowany zestawem L-6C.

Przyznam że na poczatku kupiłem go bo zrobił na mnie wrażenie wyraźną "średnicą", którą cenię sobie przy słuchaniu elektroniki, Pink Floydów i tym podobnych klimatów.

L-6C działały u mnie "pod" radiem Alpine 9884R (dokładnie takim o jakim piszesz w temacie) i starym ale jarym Blaupunktem GTA 4100. Niestety po jakimś czasie "średnica" zaczęła męczyć, głośniki są IMHO mocno natarczywe w tym zakresie i mają jakieś dziwne "metaliczne" syczące brzmienie. Szczególnie przy głośniejszym słuchaniu.

Doszło to tego, że w ramach eksperymentu (przy lekkiej przebudowie systemu) podłączyłem je bezpośrednio pod końcówkę mocy radia - i o dziwo jest trochę lepiej yikes.gif

Jest mniej natarczywie i metalicznie (dziwne, nie?).

Co ciekawe wzmacniacz przeniosłem z poprzedniego auta, gdzie napedzał zestaw JBL GTO 6505 - i to było naprawdę świetne połączenie, mocny kickbass, fajna ale nie męcząca "średnica", może trochę za natarczywe wysokie, ale w końcu te głośniki kosztowały jakieś 300zł.

W chwili obecnej mam plan, żeby przenieść PoweBassy na tył (dziecko będzie mogło słuchać sobie bajek) a na przód wrócić do JBL-a,

A jeszcze jakiś czas temu poleciłbym "w ciemno" te PowerBassy.

Teraz już jednak radzę być ostrożnym i nie dać się zwieść pierwszym odsłuchom.

Pozdro!

Napisano
  • Autor

> A jeszcze jakiś czas temu poleciłbym "w ciemno" te PowerBassy.

> Teraz już jednak radzę być ostrożnym i nie dać się zwieść pierwszym

> odsłuchom.

> Pozdro!

widzisz... nie mam możliwości za bardzo gdzieś podjechac i w "autkowych" warunkach posłuchać kilku rodzai zestawów... frown.gif a to przecież podstawa...

słyszałem ostatnio HERTZe ESK i jakoś mnie nie powaliły swoim brzmieniem. Poszperałem troszkę po różnych forach i generalnie wszędzie gdzie nie spojrzysz zachwalają PB. frown.gif Radyjko mam identyczne, wzmacniacz jakiś tam jest - wystarczający do takiego zestawu.

W samochodzie spędzam 3h dziennie, słucham od RMFu, RMFMaxx po Scootera, Dżem, Perfect... czyli różnie i różniście... lubię konkretny basik - ale z racji wożenia czasami wózka - chcę zacząć od podstaw - czyli zadbać o dobry przód na wytłumionych drzwiach. Potem dojdzie do tego niewielki subik - ale to za jakiś spory czas...

Na zestaw nie chcę przeznaczyć więcej niż 400zł.

Napisano

> widzisz... nie mam możliwości za bardzo gdzieś podjechac i w

> "autkowych" warunkach posłuchać kilku rodzai zestawów... a to

> przecież podstawa...

> słyszałem ostatnio HERTZe ESK i jakoś mnie nie powaliły swoim

> brzmieniem. Poszperałem troszkę po różnych forach i generalnie

> wszędzie gdzie nie spojrzysz zachwalają PB. Radyjko mam

> identyczne, wzmacniacz jakiś tam jest - wystarczający do takiego

> zestawu.

> W samochodzie spędzam 3h dziennie, słucham od RMFu, RMFMaxx po

> Scootera, Dżem, Perfect... czyli różnie i różniście... lubię

> konkretny basik - ale z racji wożenia czasami wózka - chcę

> zacząć od podstaw - czyli zadbać o dobry przód na wytłumionych

> drzwiach. Potem dojdzie do tego niewielki subik - ale to za

> jakiś spory czas...

> Na zestaw nie chcę przeznaczyć więcej niż 400zł.

Hmm, może do pop-u i dance'u to się będzie nadawać.

Wokal również jest tym głośnikom "przyjazny" natomiast wogóle nie nadają się IMHO do rocka ani do bardziej "gitarowych" brzmień.

Polecałbym jednak odsłuch przed zakupem, w razie czego służę pomocą. Z Żyrardowa masz kawałek ale w razie czego myślę że dasz radę grinser006.gif

Wiem że głośniki są chwalone na forach, ale zawsze należy podchodzić do takich informacji z dystansem (zwłaszcza że dystrybutorzy również działają na forach grinser006.gif )

Ja wziąłem pod uwagę zakup PB dlatego, że były chwalone na forum, a wstępne odsłuchy brzmiały zachęcająco.

Niestety brak wprawy zaowocował późniejszym rozczarowaniem.

Ale tak to w życiu bywa grinser006.gif

Napisano

ja wszedłem w PB tyle że 3 lata temu i był to inny model niz ten w temacie i jestem bardzo zadowolony z tym że szukałem głośników do popu/rnb/hh i nie zawiodłem się

hertze dsk/esk odrzuciłem, helixy również, zastanawiałem się nad signatem ale ten nie był konkretnie dedykowany do czarnego grania dlatego polecam poczytać o focalach, GZ czy o takich signatach: jakiś tekst

[image]http://photos04.allegro.pl/photos/400x300/453/86/92/453869227[/image]

Napisano

> jak w temacie...

> takie głośniczki dadzą radę pod tym radyjkiem i wzmacniaczem?

Również mam te głosniczki. Tyle że u mnie chodzą pod JVC 821 i starym wzmacniaczem pioneera o mocy 4x50W. Ja kupiłem je ze wzgledu że slucham muzyki o dość mocnym uderzeniu i szczerze stwierdzam że na wygłuszonych drzwich umieją one fajnie zagrać.W porównaniu z poprzednimi Hertzami poprawa jest dość znaczna. Ja mam całkiem inne odczucia niż kolega wyżej- ale każdy ma inne ucho wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.