Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Palio Weekendowe zmieni właściciela

Featured Replies

Napisano

Autko od nowości w rodzinie, jeżdżone przez okrągłe 10 latek (jeszcze na czarnych blachach zlosnik.gif). Przyszła właśnie pora na zmianę i dylemat - ile wołać ? Wersja HL czyli 1,6 z 98r, 151kkm, elektryczne szyby, wspomaganie, radio cd, felgi stalowe z zimówkami (brak letnich w komplecie), dzielona tylna kanapa, relingi + bagażnik dachowy, dywaniki, lakier metalik, blokada skrzyni, światła przeciwmgłowe, stan igła, całkowicie sprawny, jak na swój przebieg i wiek baaardzo zadbany, bezwypadkowy (bez ściemy). Rozpiętość cenowa w ogłoszeniach jest różna, ale wiem jak z autami wygląda - 90% to odszykowane szroty, więc zamierzam wejść z wyższy pułap. Kwestia czy te auta w ogóle schodzą na rynku wtórnym ?

Napisano

> Autko od nowości w rodzinie, jeżdżone przez okrągłe 10 latek.

> Przyszła właśnie pora na zmianę i dylemat - ile wołać ? Wersja

> HL czyli 1,6 z 98r, 151kkm, elektryczne szyby, wspomaganie,

> radio cd, felgi stalowe z zimówkami (brak letnich w komplecie),

> dzielona tylna kanapa, bagażnik dachowy, dywaniki, lakier

> metalik, blokada skrzyni, stan igła, całkowicie sprawny,

> baaardzo zadbany jak na swój przebieg i wiek, bezwypadkowy (bez

> ściemy). Rozpiętość cenowa w ogłoszeniach jest różna, ale wiem

> jak z autami wygląda - 90% to odszykowane szroty, więc zamierzam

> wejść z wyższy pułap. Kwestia czy te auta w ogóle schodzą na

> rynku wtórnym ?

ok 7000zł

Napisano

wystaw za 7,5 ale spodziewaj sie ze bedziesz musial zejsc z ceny...kiedy rozrzad byl wymieniany ?? na pewno bedziesz musial na dzien dobry obnizyc cene na letnie kapcie 270751858-jezyk.gif No i przebieg dla niektorych osob bedzie za duzy, ale z drugiej strony czarne blachy i I wlasciciel moze kogos przyciagnac;-)

Napisano

> wystaw za 7,5 ale spodziewaj sie ze bedziesz musial zejsc z

> ceny...kiedy rozrzad byl wymieniany ?? na pewno bedziesz musial

> na dzien dobry obnizyc cene na letnie kapcie No i przebieg dla

> niektorych osob bedzie za duzy, ale z drugiej strony czarne

> blachy i I wlasciciel moze kogos przyciagnac;-)

to jest taka polska rzeczywistość .... auto 10 lat , przebieg 150 kkm i ludziom dużo i większość odrazu skreśla takie auto a tożto normalny przebieg po tylu latach i ciezko kupić coś z autentycznym przebiegiem niższym .

Taki przykład przegladajac niemieckie strony ogloszeniowe np. BMKi maja po 300 -400 kkm a te same roczniki na niemieckich blachach w Polsce maja po 150 - 200 kkm ...... a rocznik 92 .... grinser006.gif

Napisano

no niestety ale takie u nas podejscie slinka.gif trudno sie pozniej dziwic ze ludzie kreca liczniki skoro wystawia samochod z przebiegiem 250 tys i nie idzie sprzedac, pozniej cofa do 100 tys i autko idzie w 2 dni.......do ludzi nie dociera zeby patrzec na stan auta a nie na licznik

Napisano
  • Autor

Wymienione: pasek klinowy + napęd rozrządu przy 109tyś km, sprzęgło kompletne Valeo oraz olej w skrzyni biegów 112tyś km, tarcze z klockami 127tyś km, olej silnikowy (pełen syntetyk) przy 134tyś km + filtry + świece NGK. Z ceną nie zajdę poniżej 7 w tym stanie, chyba, że nie będzie żadnego zainteresowania. Jak na razie od kilku dni cisza (wystawiony 7300), więc Palio coś wzięcia nie mają...

Linka do oferty nie będę wrzucał, bo jeszcze modzi oskarżą o robienie z forum giełdy wink.gif

Napisano

> Wymienione: pasek klinowy + napęd rozrządu przy 109tyś km, sprzęgło

> kompletne Valeo oraz olej w skrzyni biegów 112tyś km, tarcze z

> klockami 127tyś km, olej silnikowy (pełen syntetyk) przy 134tyś

> km + filtry + świece NGK. Z ceną nie zajdę poniżej 7 w tym

> stanie, chyba, że nie będzie żadnego zainteresowania. Jak na

> razie od kilku dni cisza (wystawiony 7300), więc Palio coś

> wzięcia nie mają...

> Linka do oferty nie będę wrzucał, bo jeszcze modzi oskarżą o robienie

> z forum giełdy

Dawaj linka nikt tutaj Ci krzywdy z tego powodu nie zrobi wink.gif

Napisano

Hehe a mój ojciec ma Sine 1.2 HL maj '98 z przebiegiem 56 kkm czarne blachy ! I co wtedy ? Wołać też 7000 czy więcej

Napisano

> Hehe a mój ojciec ma Sine 1.2 HL maj '98 z przebiegiem 56 kkm czarne

> blachy ! I co wtedy ? Wołać też 7000 czy więcej

Pewnie, że więcej ok.gif

Obecnie moja Siena ma niecałe 50000km, jak ja kupowałem to miała 25000km yikes.gif

Zapłaciłem więcej niż rynkowa wartość auta ok.gif.

Napisano

> Pewnie, że więcej

> Obecnie moja Siena ma niecałe 50000km, jak ja kupowałem to miała

> 25000km

> Zapłaciłem więcej niż rynkowa wartość auta .

czyli przepłaciłeś grinser006.gif

Napisano

> czyli przepłaciłeś

Biorąc pod uwagę TYLKO kryteria cen giełdowych, to na pewno wink.gif

Napisano

> Biorąc pod uwagę TYLKO kryteria cen giełdowych, to na pewno

najważniejsze, że jesteś zadowolony grinser006.gif

BTW - kiedy kierowca się dwa razy cieszy?? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

Taka adnotacja ma sens psychologiczny ok.gif i możesz mi wierzyć, gdybyś miał potrzebę i szukał dobrego auta, na pewno być zadzwonił wink.gif

Napisano

> Taka adnotacja ma sens psychologiczny

Ale chyba działa nie w tą stronę co pierwotny zamiar...

...ale może się czepiam...

Napisano

jakbym szukal palio to na pewno bym sie tym ogloszeniem zainteresowal 270751858-jezyk.gif Co to za felunek ?:>

P.S mocowanie przednich amorow do wymiany zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Dotz Lemans 15" ok.gif pikne są i też sprzedaż, o ile nikt ich z autem nie weźmie.

A to podrdzewiałe mocowanie Mcpersona jest wymienialne ? Wydawało mi się nie jest częścią łożyska kolumny, które można wymienić... Z ciekawości pytam, bo i tak nie ma sensu, chyba, że dla wizualnych korzyści spineyes.gifzlosnik.gif ale to już przyszły właściciel

Napisano
  • Autor

Zwrot ma podnieść wartość ogłoszenia, dając to oglądającemu wyraźnie do zrozumienia wink.gif Ty nie jesteś zainteresowany zakupem, ale gdybyś był, na pewno by podziałało wink.gif

Napisano
  • Autor

Niekoniecznie. Każdy ma do tego inne podejście. Znajdując auto w stanie idealnym, w cenie o 1,5kpln wyższej od podobnych ofert biorę z pocałowaniem ręki. Wole dopłacić, niż się później angryfire.gif, że kupiłem niezadbane i nie do końca sprawne auto.

Napisano

> jakbym szukal palio to na pewno bym sie tym ogloszeniem zainteresowal

> Co to za felunek ?:

> P.S mocowanie przednich amorow do wymiany

chodzi ci o łożyska ?? nie jest z nimi wcale źle ... ewentualnei wizualnie w oczy sie rzucaja

Napisano

A czy ona nie miała jakiś przejść? Dlaczego zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodniczego jest wymieniony na nowy?

Napisano

> płynu chłodniczego jest wymieniony na nowy?

a o czym to ma świadczyć??

też mam wymieniony, bo ciekł mi stary... no i??

Napisano

> a o czym to ma świadczyć??

> też mam wymieniony, bo ciekł mi stary... no i??

No i nic porostu zadałem pytanie i nie tylko ja mu zadam ale kupujący tez możne to zrobić.

Napisano
  • Autor

Zgadza się - był wymieniony i to całkiem niedawno, ponieważ pękł u dołu (delikatnie kapało)

Jak masz tak sprawne oko powinieneś też zauważyć krzywą tylną klapę bagażnika. Niestety w większości palio weekendowych skrzywiają się z biegiem czasu, co nie znaczy, że bity. Przy okazji pytanie - ktoś to regulował, da się ?

Napisano

Nie zauważyłem, bo bo zrobiłeś zięcie pod kątem a anie centralnie tyłem więc nie widać. Ogólnie to ładną masz tapicerkę w środku. Z tyłu w siedzeniach są kieszenie?

Napisano
  • Autor

> Nie zauważyłem, bo bo zrobiłeś zięcie pod kątem a anie centralnie

Tył ma 2 fotki - z prawej i lewej, więc można zauważyć różnicę.

> Ogólnie to ładną masz tapicerkę w środku. Z tyłu w siedzeniach są kieszenie?

Tapicerka była prana 2 lata temu. Tak, są kieszonki. A autko jest mojego staruszka ok.gif

Napisano

> Zgadza się - był wymieniony i to całkiem niedawno, ponieważ pękł u

> dołu (delikatnie kapało)

> Jak masz tak sprawne oko powinieneś też zauważyć krzywą tylną klapę

> bagażnika. Niestety w większości palio weekendowych skrzywiają

> się z biegiem czasu, co nie znaczy, że bity. Przy okazji pytanie

> - ktoś to regulował, da się ?

choci o to że z prawej strony lekko odstaje na zew. ?? Hmm musze się dzisaj mojemu przyjżeć choć po 190 kkm nie zauważyłem palacz.gif

a co do sprzedaży jeśli jest w stanie jakim piszesz , czarne blachy napewno się sprzeda i zbytnio bym ceny nie obniżał

Napisano

C6818102_7.jpg

Czym psikałeś to podszybie, że się tak świeci ja psu jajca wink.gif

Może to złudzenie niewiem.gif

Napisano
  • Autor

Hehe, zdjęcia robiłem zaraz po umyciu auta kiedy ten był jeszcze mokry, stąd refleks wink.gif

Napisano
  • Autor

Tak, z prawej są większe szpary, ale nie będę tego ruszał - te auta tak mają.

Po liczbie wyświetleń (otomoto, gratka) widać, że mało kto szuka tych autek, ale z ceny na pewno nie zjadę

Napisano

> Tak, z prawej są większe szpary, ale nie będę tego ruszał - te auta

> tak mają.

> Po liczbie wyświetleń (otomoto, gratka) widać, że mało kto szuka tych

> autek, ale z ceny na pewno nie zjadę

Pierwszy właściciel, czarne blachy, myślę, że znajdziesz chętnego ok.gif

Napisano

> Pierwszy właściciel, czarne blachy, myślę, że znajdziesz chętnego

Ja również mam pytanko w next roku w okolicy kwiecień/maj bede chcial sprzedać sienke 1.2 75km z lpg Tartarini (w fiacie założona)...też na czarnych blachach od 1właściciela przebieg 70tyś....zadbana nie bita powiedzcie za ile takie można wołać...tak realnie.... z tąd również jak ktoś zna kogoś chetnego na next rok to śmiało do mnie ....za info dzieki..

Napisano

> Ja również mam pytanko w next roku w okolicy kwiecień/maj bede chcial

> sprzedać sienke 1.2 75km z lpg Tartarini (w fiacie

> założona)...też na czarnych blachach od 1właściciela przebieg

> 70tyś....zadbana nie bita powiedzcie za ile takie można

> wołać...tak realnie.... z tąd również jak ktoś zna kogoś

> chetnego na next rok to śmiało do mnie ....za info dzieki..

do kwietnia to się tyle zmieni, że hoho grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Poszło w zeszłym tygodniu. Auto wisiało najpierw na otomoto i gratce, ale o dziwo nie było zainteresowania więc wrzuciłem na allegro (7500pln) ...i od razu się ruszyło niewiem.gif Pierwsi cwaniakowali - syn z ojcem. Syn zrobił sobie rajd - but w podłodze i 140 na siedemdziesiątce sciana.gif Po niej rzucił hasłem 6500 więc ich pożegnałem. Tatuś dawał 7000 ale też ich pożegnałem ...więc się nieco wzburzyli, bo jak to mówili, zrobili 120km zupełnie niepotrzebnie, ale nie odpuściłem - znam wartość auta mojego taty. Buractwo nawet się nie pożegnało odjedżając od nas. 2 dni później przyjechał młody szczon - napalony (odczułem bardzo wyraźnie przez telefon). Po przejażdżce i oględzinach oznajmił, że auto jest cacy i bierze na 100%. Zjechałem mu 250zł, bo nie był nachalny i potrafił negocjować z klasą. Szkoda furki - 10lat w rodzinie, ale jest już nowa corolla więc troche rekompensuje tęsknotę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.