Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przewody zapłonowe

Featured Replies

Napisano

Witam musze zmienic kabelki u siebie i moje pytanko takie które polecacie mam do wyboru

bosh 56zł

sentech 96zł

autko smiga na gazie

(słyszałem ze bosh do gazu nie zabardzo)

czekam na wasze opinie bow.gif

Napisano

Witam.Ja zakładam NGK ok.gifi mysle że większośc tu na kąciku te właśnie przewody poleci.

Napisano

> Witam musze zmienic kabelki u siebie i moje pytanko takie które

> polecacie mam do wyboru

> bosh 56zł

> sentech 96zł

Używałem - nie było problemów. Tylko wykonane są strasznie badziewnie - Beru które były wcześniej dużo lepiej się trzymały na świecy.

> autko smiga na gazie (słyszałem ze bosh do gazu nie zabardzo)

Bosh to tylko "o boshe..."... Cena nie jest zachęcająca, nazwa też nie...

> czekam na wasze opinie

Bierz sprawdzone NGK...

Napisano

witam,

Dzis wymieniałem i poraz kolejny na SENTECH, na aledrogo stoja ~ 40 dych np. tu

smiga na lpg, swiece NGK.

pozdrawiam

Bravo 1.4 12V + lpg Zavolli

Napisano

> Witam musze zmienic kabelki u siebie i moje pytanko takie które

> polecacie mam do wyboru

> bosh 56zł

> sentech 96zł

> autko smiga na gazie

> (słyszałem ze bosh do gazu nie zabardzo)

> czekam na wasze opinie

mi jak padly przewody to w warsztacie założyli mi jakies janmar czy cos takiego silikonowe i od 3 lat jest ok deszcz nie deszcz wilgoć nie wilgoc i nie raz wjechałem do sporej wody i wszystko ok nie były drogie, nie parcieją i nie sztywnieją a guma też się trzyma ok

Napisano

> witam,

> Dzis wymieniałem i poraz kolejny na SENTECH, na aledrogo stoja ~ 40

> dych np. tu

> smiga na lpg, swiece NGK.

> pozdrawiam

> Bravo 1.4 12V + lpg Zavolli

potewierdzam mam sentechy od 4 lat w tym od roku jezdze na gazie zero problemow sa rewelacyjne nie ma porownania z orginali bosha,

tylko ze ja kupowalem te kable 4 lata temu kiedy nie byly zbyt znane i moze chcieli wyrobic sobie renome(podobnie jak motgum) i teraz nie wiadomo czy sa okej( motgum np obecnie jest syfem w porownaniu do tego co bylo pare lat temu)

Napisano

Ja jeździłem przez 6 lat na oryginalnych. W zeszłym roku przy wymianie świec w Norauto stwierdzili, że się już sypią i nadają do wymiany (chociaż chodziły dobrze i nie dawały żadnych objawów), wymienili mi na semtechy i te nie pojeździły nawet roku i 15 tys. km. O swoich problemach pisałem niedawno w osobnym wątku.

Wymieniłem na NGK kupione na Allegro za 100 zł (w Norauto więcej zapłaciłem za te Semtechy) i padaka śmiga jak dzika. Te NGK wyglądają dużo solidniej od tych z Semtechu.

Napisano

Ja ja kupilem Polskie Janmory - bezpodrenio od nich z przesylka bylo duzo taniej niz w hurtowniach na miejscu.

http://www.janmor.pl/

Tyle ze na razie mam je 2 miesiace. Autko po oryginalach 9 letnich od razu lepiej jakby chodzi po zapaleniu.

Napisano

A ktoś może powiedzieć ile kosztuje i gdzie w okolicach Łodzi mogę kupić przewody MM do Bravy 1.2? Bo póki co jednyną alternatywę widzę w Sentechu, np. tym.

Napisano

Widze że nie jestem odosobnionym przypadkiem zeby.GIF Ja mam kable rocznik ....... 96 zeby.GIF Tez sie przymierzam do wymiany i raczej zdecyduje sie na NGK

Napisano

NGK

NGK

NGK

mam LPG w 1.6 16V, wcześniej mi mechanicy wymienili VALEO na który przejechałem na gazie 80tys - zmienili je na BOSCHA (cienkie jak sznurówki) i BOSCHE po 30 tysiącach zaczęły powodować ostre przerywanie obrotów na LPG. wymieniłem na NGK i jak ręką odjął, teraz 20tys przejechane i spokój

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.