Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka od wspomagania

Featured Replies

Napisano

Wczoraj po szybszej jeździe zapaliła mi się kontrolka wspomagania ( czerwona kontrolka kierownicy ) Ale mimo tego wspomaganie działało ( City również )

Po wyłączeniu silnika i po ponownym włączeniu nie świeciła się kontrolka ? Czasem podczas jazdy mignie. O co chodzi icon_rolleyes.gif

Napisano

mi zapaliła się kiedys po jeździe w dużym deszczu /więc chyba woda gdzies spowodowała zwarcie), po kilku uruchomieniach zgasła i od roku jest spokój i nie mruga, więc się nie przejmuję. Jezeli jeździłeś gdzieś po kałużach smile.gif (oczywiście mam na myśli jakieś szczególnie ostry deszcz), sprubuj wszystko osuszyć -kilka dni w ogrzewanym garażu i zobacz wtedy - pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> mi zapaliła się kiedys po jeździe w dużym deszczu /więc chyba woda

> gdzies spowodowała zwarcie), po kilku uruchomieniach zgasła i od

> roku jest spokój i nie mruga, więc się nie przejmuję. Jezeli

> jeździłeś gdzieś po kałużach (oczywiście mam na myśli jakieś

> szczególnie ostry deszcz), sprubuj wszystko osuszyć -kilka dni

> w ogrzewanym garażu i zobacz wtedy - pozdrawiam

Było to wczoraj suchutko było, zapaliła się podczas szybkiej jazdy spineyes.gif

Napisano

Witam.

Mam czasami tak samo. Kontrolka zapala się czasami po przekroczeniu 100-120km/h. Czasami podczas szybkiej jazdy po drogach V klasy. Po zgaszeniu silnika i odpaleniu wszystko wraca do normy. Na kompie nie ma błędów więc nie wiem co jest grane, a na diagnostykę w ASO za grube pieniążki narazie nie mam ochoty. Jakbyś się jednak wybierał, napisz co znaleźli.

Pozdrawiam.

ps. zbieżność, wyważenie kół, luzów w układzie kierowniczym ani napedowym nie stwierdzono.

Napisano
  • Autor

No to widocznie TTTM, bo zdziwiło mnie że wspomaganie nadal działa.

Napisano

> No to widocznie TTTM, bo zdziwiło mnie że wspomaganie nadal działa.

Niestety nie. Może to być niebezpieczne. Zwłaszcza że wspomaganie wywala przy dużych prędkościach. Może to oznaczać jakieś luzy w samym układzie wspomagania, jakaś czujka od położenia kierownicy niewiem.gif Póki co sprawdzam regularnie autko na zaprzyjaźnionej stacji i wszystko jest ok. U mnie niestety kierownica zaczyana drżeć przy około 140 do 160 i potem spokój. A skoro wszystko jest posprawdzane, wyważone i ustawione pozostaje mi tylko zrzucić wine na opony.

Napisano

> o to chodzi żeby czytać wątki podwieszone

> http://autokacik.pl/showthreaded.php?Cat=0&Number=278186887&page=0&vc=1

OK. Ale powiedz mi dlaczego u mnie nie widac błedu wspomagania po podłączeniu do kts-a, a błąd abs jest (hamownia) ?? Jak teraz stwierdzić co jest grane ?? Jest to pytanie retoryczne. Wątek czytałem, odpowiedzi nie znalazłem. Czekam aż w kompie zalęgnie się błynd.

Pozdrawiam.

Napisano
chyba nie czytales dokladnie a sie jedynie zasugerowales, bledy wspomagania czyta tylko examiner.
Napisano

> No to widocznie TTTM, bo zdziwiło mnie że wspomaganie nadal działa.

niestety ale tttniema wiec mozesz juz niedlugo nie miec wspomagania radze pojechac na examiner i sprawdzic bledy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> niestety ale tttniema wiec mozesz juz niedlugo nie miec wspomagania

> radze pojechac na examiner i sprawdzic bledy

Już wiem doczytałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.