Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego zwycięzcy PPAiK nie pojadą na Karowej...

Featured Replies

Napisano

... Czyli ile jest u nas warte słowo ...

Pozwolę sobie wkleić pewien tekst...

Od razu skomentuję, jak dla mnei to dno i 100 metrów mułu...

Jak wszyscy wiemy, nagrodą za zwycięstwo w klasyfikacji generalnej całego cyklu Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów miał być występ załogi na „Kryterium Asów Karowa”. Dzięki moim staraniom, na początku bieżącego roku właśnie w tej sprawie, zawarte zostało porozumienie ustne

(w rozumieniu prawa obowiązujące) z organizatorem Rajdu Barbórka, które w ciągu roku kilkakrotnie było potwierdzane, także przez wybranego Dyrektora Rajdu Pana Zdzisława Siwińskiego.

Jak się teraz niestety okazało nagrody NIE BĘDZIE.

Oficjalne stanowisko AK Polskiego brzmi :

” Z przykrością muszę Panu przekazać, że AK Polski nie jest zainteresowany promocją PPAiK”

A nieoficjalnie....,aby wrócić do tego, trochę historii.

Jak wiecie podczas rundy rozgrywanej w Tomaszowie został złożony protest przez zawodnika (AK Polski), który został negatywnie rozpatrzony przez Władze KJS. Następnie zawodnik odwołał się do Okręgowej Komisji Sportu Samochodowego w Łodzi, która także protest odrzuciła, decyzja zapadła i jest obowiązująca (Regulamin KJS Punkt 16 p.p. 16.3).

Jednak stanowisko w tej sprawie Dyrektora Rajdu Barbórka Pana Zdzisława Siwińskiego jest zupełnie inne. W rozmowie telefonicznej , którą przeprowadziłem z w/wym. Panem próbował On uzmysłowić mi jak „wielką krzywdę wyrządzono młodemu zawodnikowi rozpoczynającemu karierę rajdową”,oraz jakich to nieprawidłowości dopuścił się organizator rundy. Co za tym idzie , ON nie będzie popierał cyklu rozgrywek PPAiK do momentu wyjaśnienia postawy organizatora rundy. Jednocześnie stwierdzając, że jest ON ostatnią osobą-instancją mogącą dowieść sprawiedliwości dla zawodnika (przypomnijmy swojego klubu!), gdyż zawiodła nawet Główna Komisja Sportu Samochodowego .

Sugerując rozwiązanie zaproponował „zwrot kosztów poniesionych przez zawodnika na składanie protestów oraz przeprosin za zaistniałą sytuację” ,a wtedy występ na Karowej zwycięzców PPAiK będzie możliwy.

Niestety takie rozwiązanie problemu uznałem jako próbę szantażu, który godzi w dobre imię naszego Klubu. Postanowiłem podać do publicznej wiadomości postępowanie „ostatniego sprawiedliwego” Pana Zdzisława Siwińskiego

Kończąc, chciałbym poinformować, że bardzo żałuję tych wszystkich zawodników, którzy walczyli przez cały rok na odcinkach rund PPAiK w całej Polsce, a teraz na koniec zostali oszukani.

Po rozmowach prowadzonych przez cały sezon z zawodnikami wiem, że występ na Karowej był niejako motorem napędowym całego cyklu rozgrywek Pucharu w roku 2008.

Żałuję także Pana Dyrektora, który zaślepiony władzą, przedłożył swój osobisty interes nad interes kilkuset osób.

Bardzo serdecznie za to przepraszam wszystkich zawodników. Jest to również moja osobista porażka.

Prezes AK Tomaszowskiego

Mirosław Kister

Napisano

Szkoda slow. Tylko wyslac to do WRC niech opublikuja jak to sie w polsce po kolezensku prubuje zalatwiac protesty. sciana.gif

Napisano

> Nie zdziwię się jak to się tam znajdzie...

Rozumiem ze to Ty pisales? Wyslij niech sie boja wink.gif

Napisano
  • Autor

> Rozumiem ze to Ty pisales? Wyslij niech sie boja

A nie nie, to nie ja.

Ja tylko pomyślałem, że to tu przykleję...

Choć spodziewam się, że pojawi się to na większości forów

zajmujących się tematyką kjs a zwłaszcza PPAiK...

Napisano

> A nie nie, to nie ja.

> Ja tylko pomyślałem, że to tu przykleję...

> Choć spodziewam się, że pojawi się to na większości forów

> zajmujących się tematyką kjs a zwłaszcza PPAiK...

Tak skojarzylem po inicjalach smile.gif

Zaraz postaram sie wrzucic na rajdy.hoga.pl

Napisano

A to chodzi o ten protest co sie niby Smejda na PKC spoznil? hmm.gif

Osobiscie zal mi Smejdy i Grudziolka, ze nie pojada na Karowej bo sobie na to ciezko zapracowali(11 rund z 14 w tym sezonie) i wiem, ze ten wystep mial byc pieknym zakonczeniem kilkuletniego uczestnictwa w imprezach typu KJS i przesiadka na PPZM albo RSMP. No to chlopakow zmotywowali crazy.gif

Napisano
  • Autor

> A to chodzi o ten protest co sie niby Smejda na PKC spoznil?

Bij zabij nie pamiętam, na tym rajdzie miałem swoje problemy...

A to nie było coś o sprawy techniczne?

> Osobiscie zal mi Smejdy i Grudziolka, ze nie pojada na Karowej bo

> sobie na to ciezko zapracowali(11 rund z 14 w tym sezonie) i

> wiem, ze ten wystep mial byc pieknym zakonczeniem kilkuletniego

> uczestnictwa w imprezach typu KJS i przesiadka na PPZM albo

> RSMP. No to chlopakow zmotywowali

Wiesz co...

Powiem tak.

Cokolwiek się nie działo, dla mnie niedopuszczalne

jest mieszanie dwóch odrębnych spraw.

Bo albo ma się honor i dotrzymuje słowa,

albo jak nie wygrywają moi to walcie się na ryj...

Napisano
  • Autor

Pan Prezes Mirosław Kister

Automobilklub Tomaszowski

Tekst który zamieścił Pan na stronie klubu zmusza mnie do odpowiedzi. Mam nadzieje, że zamieści ją Pan na stronie swojego klubu.

Młodzi ludzie pasjonujący się rajdami nie zasługują na to aby, ich karmić takimi niedorzecznościami .

Powołując się na znajomość prawa pisze Pan, że na początku roku, ,,dzięki Pana staraniom”, otrzymał Pan obietnice, że na Karowej wystąpi zwycięzca PPAiK.

Jestem od pięciu lat Wiceprezesem ds. Sportu Automobilklubu Polski i od kilku lat Dyrektorem Rajdu Barbórka. Myślę więc, że to ja jestem osobą właściwą do załatwienia sprawy, o której mowa. Oświadczam więc, że na początku roku nic Panu nie obiecałem, że z Panem nie rozmawiałem, a co więcej, wcale Pana nie znałem. Jeśli ktoś ,,oszukał zawodników” to właśnie Pan Panie Prezesie.

Faktem jest, że nie dawno telefonował Pan do mnie i wtedy powiedziałem, że jest możliwy przejazd promocyjny zwycięzcy PPAiK.

Kilka dni temu otrzymał Pan pismo, w którym napisałem, że nie jesteśmy zainteresowani promowaniem PPAiK.

Wie Pan dobrze co spowodowało zmianę mojej decyzji. Rozmawialiśmy dość długo i ubolewam, że nic Pan z tego nie zrozumiał.

Zawodnicy uczestniczący w każdego rodzaju zawodach muszą mieć pewność, że sędziowie prowadzą zawody zgodnie z przepisami, które obowiązuję w tej dyscyplinie. Zwycięzcą zaś jest ten, kto zgodnie z przepisami osiągnie najlepszy wynik. Dla mnie nie do przyjęcia jest fakt wypaczania wyników sportowych przez nie znających przepisów lub sędziujących stronniczo sędziów. Bardzo żal mi tych młodych ludzi, którzy walcząc, wygrywają w takich warunkach. Zwycięstwo nie smakuje tak jak powinno.

Nie wiem, dlaczego dziwi Pana, że bronię zawodnika mojego klubu. Tak, bronię i zawsze będę bronił zawodnika, nie tylko własnego klubu, gdy dzieje mu się krzywda. Zapewne dlatego zawodnikami naszego klubu są: Kubica, Hołowczyc, Czachor, Dąbrowski, Przygoński i wielu innych. Pan też broni swoich zawodników. Odwołuje Pan PKC gdy oni się na niego spóźniają. Tego nie uważa Pan za naganne.

Ale widać zna Pan tylko przepis o zakończeniu drogi odwoławczej. A, i jeszcze jeden, który brzmi ,,ZSS wszystko może”. Zawodnik potem może odwołać się do OKSS gdzie jesteście sędziami we własnej sprawie. Dość łatwo można się domyśleć jaki będzie wynik.

Powtarzam jeszcze raz. Automobilklub Polski nie jest zainteresowany promowaniem zawodów tak sędziowanych.

Pisze Pan, że próbuję Pana szantażować. W moim rozumieniu szantażuje się w celu osiągnięcia jakiejś korzyści. Nie bardzo wiem po co miałbym to robić.

Szkoda, że nie pisze Pan prawdy. Ja prosiłem Pana o podanie przepisu, na podstawie którego ZSS podjął te decyzję. Jeśli podjął ją bez podstawnie, to poprosiłem, żeby naprawić ten błąd. Nie dość, że nie podał mi Pan żadnej podstawy prawnej, to jeszcze nazywa to Pan szantażem. Ja bym to określił jako spełnienie warunków dla których organizowane przez Pana zawody miałbym traktować poważnie.

Wszyscy popełniamy błędy. Prawi ludzie się do nich przyznają. Wyjątkowi ludzie naprawiają je. Mali ludzie udają, że się nic nie stało. Przykro mi stwierdzić, że należy Pan do tej ostatniej grupy.

GKSS, jak Pan wie, zajmował się tą sprawą, i tylko przez to, że na OKSS zakończyła się droga odwoławcza, nie mógł decydować o sprawie. Przedstawiciel Rajdów w GKSS, Andrzej Górski, dokona zmiany tego przepisu w przyszłym roku. Nie może być tak, żeby zgodnie z przepisami PZM tak traktować zawodników.

Na Rajdzie Barbórka Andrzej Górski osobiście zwróci pieniądze które ,,mój” zawodnik wpłacił wierząc w sprawiedliwość. Przeprosi go za Pana, za to, że musiał mieć doczynienia z takim brakiem wiedzy i sprawiedliwości.

Myślę, że tym gestem naprawi to, co dla Pana godzi w dobre imię klubu.

A tak przy okazji, kto dał Panu prawo do używania tytułu Mistrz Polski w Klasyfikacji Klubowej PPAiK?

Jedyna prawda w Pańskim tekscie, to stwierdzenie,że jest to Pana porażka.

Wiceprezes Automobilklubu Polski

Dyrektor 46 Rajdu Barbórka

Zdzisław Siwiński

P.S. Nie jest winą zwycięzcy PPAiK, że wygrał akurat takie zawody. Dlatego kilka dni temu zaprosiłem go do przejechania całej trasy rajdu, włącznie z odcinkiem Karowa jako samochód Organizatora. Będzie miał okazję zapoznać się z profesjonalna organizacją rajdu. Wypełni prawdziwe zgłoszenie, przejdzie odbiór administracyjny, będzie miał prawdziwa kartę drogową. Myślę, że przyda mu się to jeśli chce jeździć w Pucharze Polski, a na pewno sobie na to zasłużył.

I mnie to nie przeszkadza, że nie jest to zawodnik z mojego klubu.

Napisano
  • Autor

Szanowny Panie,

Bardzo dziękuję, że zechciał się Pan wypowiedzieć publicznie w przedmiotowej sprawie, bo jak dotąd ograniczało się to do rozmów telefonicznych w których była jedynie mowa z Pańskiej strony o wytycznych, po spełnieniu których zwycięzca PPAiK mógłby jednak pojechać Karową.

Korzystając z okazji chciałbym wyjaśnić także parę kwestii, które porusza Pan w swoim piśmie.

Po pierwsze pisze Pan : „Powołując się na znajomość prawa pisze Pan, że na początku roku, ,,dzięki Pana staraniom”, otrzymał Pan obietnice, że na Karowej wystąpi zwycięzca PPAiK. “ i dalej “Jeśli ktoś ,,oszukał zawodników” to właśnie Pan Panie Prezesie” Chciałbym zauważyć, że pomysł nagrody dla zwycięzcy Pucharu PPAiK w roku 2008 narodził się gdy sekretariat rajdu objął Automobilklub Tomaszowski. I to właśnie ja pośrednio byłem jej pomysłodawcą i także ja osobiście jeszcze w roku ubiegłym pofatygowałem się do siedziby Pańskiego klubu, aby poczynić ustalenia w w/wym. sprawie. W swoim piśmie nie napisałem, że prowadziłem rozmowy właśnie z Panem, ponieważ wówczas nie był Pan jeszcze mianowanym dyrektorem tegorocznej Barbórki. Rozmawiałem natomiast z przedstawicielami AK Polskiego, którzy pełnią w nim poważne funkcje a mianowicie z Dyrektorem AK Polskiego Ludomirem Szpakowskim oraz z Przewodniczącym Sekcji Sportu Samochodowego Panem Andrzejem Królem i z ich ust otrzymałem obietnice, że zwycięzca PPAiK będzie mógł dostąpić zaszczytu występu na Karowej, co zostało oficjalnie umieszczone na początku roku na oficjalnej stronie internetowej PPAiK.

Dowodem, że wiedział Pan o ówczesnych rozmowach oraz ustaleniach, jest Pańskie pismo przesłane na mój adres e-mailowy z dnia 2008.11.07 w którym napisał Pan „‘Mówili mi o tym , że takie rozmowy były prowadzone”.Kolejną sprawą jest niedostateczna Pana wiedza na temat odwołania PKC na naszej rundzie. Odwołanie PKC-u nie było spowodowane spóźnieniem zawodników oraz stronniczością sędziów a jedynie względami organizacyjnymi, ponieważ odcinek , miał charakter „OS Karowa” i był to jedyny odcinek drugiego dnia zawodów. Tyle w woli wyjaśnienia, chociaż nie jest to przedmiotem naszej sprawy .

Następną sprawą są kompetencje OKSS. Moim zdaniem szydzenie oraz sugerowanie braku kompetencji oraz kolesiostwa Okręgowej Komisji Sportu Samochodowego jest co najwyżej nie na miejscu, bo przez takie interpretacje możemy doprowadzić do tego, że protesty będą wkrótce rozpatrywać sami zawodnicy i będzie się liczyła tylko i wyłącznie ich siła przebicia. Nie wiem co się dzieje w okręgu warszawskim ale według mnie jak na razie ZSS, OKSS działają wg. regulaminu i ich decyzje są ważne czy się to Panu podoba czy też nie.

Następny Pana cytat : „Powtarzam jeszcze raz. Automobilklub Polski nie jest zainteresowany promowaniem zawodów tak sędziowanych.”

Wypowiada się Pan tylko i wyłącznie na podstawie zeznań jednego Pańskiego zawodnika. A czy zasięgnął Pan opinii w tym temacie innych zawodników z innych klubów? Czy Pana zdaniem można wypowiadać się o niekompetencji czy też stawiać zarzutów po wypowiedzi jednej osoby? Uważam, że nie. Na zawody przyjechało kilkadziesiąt osób, proszę zapytać o ich opinie na temat przeprowadzenia rundy i o kompetencje sędziów. Jak już się zorientowałem, żadnych zarzutów, prócz jednego w/wym. zawodnika nie było. Wręcz przeciwnie, runda została oceniona najwyżej z 14 przeprowadzonych w roku 2008 rund PPAiK . Spodziewam się, że Pana interpretacja będzie brzmiała, że obserwator także jest niekompetentny. Od razu prostuje, że ów człowiek rajdami zajmuje się co najmniej kilkanaście lat i jego wiedza w tej tematyce jest powszechnie znana.

Co do promowania zawodów, przypominam, że byliście organizatorami jednej z rund. Przypominam także, że to właśnie runda PPAiK zorganizowana przez AK Polski wypadła bardzo blado na tle innych rund.

Następnie pisze Pan : Na Rajdzie Barbórka Andrzej Górski osobiście zwróci pieniądze które ,,mój” zawodnik wpłacił…”.

Proszę uwierzyć, że nie interesuje mnie na co Pan Górski wydaje swoje ciężko zarobione pieniądze, więc nie sądzę, że pisanie w kontekście tej sprawy coś do niej wnosi.

I już na koniec chciałbym podać chyba najważniejszy cytat z Pańskiego pisma „Wszyscy popełniamy błędy…”.

I tu w tej sprawie na pewno i bez wahania się z Panem zgodzę. Powiem więcej, wszyscy popełniamy i będziemy popełniać błędy. Nikt nie jest doskonały i wszechwiedzący. Moim największym błędem i nauczką na przyszłość było to, iż wówczas w Warszawie nie poprosiłem o spisanie ówczesnych ustaleń.

Pana błędem natomiast jest to, że zbyt osobiście i jednostronnie zajął Pan stanowisko w przedmiotowej sprawie. Jak już przekazywałem w rozmowie telefonicznej, może mieć Pan uraz do mnie czy też pośrednio do naszego klubu, natomiast nie może Pan przekładać swojego niezadowolenia na decyzje które Pan może podejmować i podejmuje.

Na zakończenie jednak chciałbym w jakimś stopniu docenić wagę Pańskiej ostatniej decyzji, dopuszczającej załogę Smejda-Gurdziołek do udziału w Rajdzie Barbórka w charakterze pojazdu organizatora. Natomiast dalej namawiam Pana, aby w/wym. zawodnicy mogli uczestniczyć w Kryterium Karowa nie jako anonimowa załoga a jako zasłużeni zwycięzcy 14 rund Pucharu Polski Automobilklubów i Klubów.

Z poważaniem

Prezes AK Tomaszowskiego

Mirosław Kister

Napisano

> [..]. Dla mnie nie do

> przyjęcia jest fakt wypaczania wyników sportowych przez nie

> znających przepisów lub sędziujących stronniczo sędziów.

Mam wrazenie, ze tym stwierdzeniem Pan Zdzislaw Siwinski mnie obraza.... hmm.gifconfused.gif

Napisano

> Mam wrazenie, ze tym stwierdzeniem Pan Zdzislaw Siwinski mnie

> obraza....

To masz złe wrażenie...

Napisano
  • Autor

> Mam wrazenie, ze tym stwierdzeniem Pan Zdzislaw Siwinski mnie

> obraza....

Ta dyskusja w ogóle jest dziwna...

Zwłaszcza ze strony dyrektora Barbórki...

Napisano
  • Autor

O dobrze, że jest osoba która startowała wtedy...

Może pamiętasz o co chodziło z tym protestem wtedy?

Napisano

> Ta dyskusja w ogóle jest dziwna...

> Zwłaszcza ze strony dyrektora Barbórki...

patrząc tak z boku to władze barbórki warszawskiej chyba myślą że ich "rajd" a tak naprawde bardziej supersprint jest pępkiem świata i kluczową eliminacją mistrzostw polski

a tak naprawde to krótkie przejazdy z dobrą obsadą rozgrywane na ulicach wielkiego miasta stąd taki zamęt wokół tego

z punktu widzenia sportowego barbórka warszawska jest mało istotna

Napisano
  • Autor

> patrząc tak z boku to władze barbórki warszawskiej chyba myślą że ich

> "rajd" a tak naprawde bardziej supersprint jest pępkiem świata i

> kluczową eliminacją mistrzostw polski

> a tak naprawde to krótkie przejazdy z dobrą obsadą rozgrywane na

> ulicach wielkiego miasta stąd taki zamęt wokół tego

> z punktu widzenia sportowego barbórka warszawska jest mało istotna

No bo Barbórka to nic.

Karowa to jest to o co wszystkim zawodnikom chodzi...

I to nie ze względów na rywalizację,

a dobrą zabawę na koniec sezonu...

Napisano

> No bo Barbórka to nic.

> Karowa to jest to o co wszystkim zawodnikom chodzi...

> I to nie ze względów na rywalizację,

> a dobrą zabawę na koniec sezonu...

zabawę i przykozaczenie przed tłumem gapiów ok.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> zabawę i przykozaczenie przed tłumem gapiów

O to toto to ok.gifzlosnik.gif

Ewentualnie pokazanie się dla sponsorów...

Napisano

> To masz złe wrażenie...

To dziwne bo ja tez odnosze wrazenie ze Pan Siwinski jest pepkiem swiata i zjadl wszelkie rozumu. Wszyscy sa zli a on jeden jak Robin Hood.

Napisano

> I to nie ze względów na rywalizację,

> a dobrą zabawę na koniec sezonu...

Patrząc na startujących w RSMP chyba nikt nie jedzie Karowej pod publikę, a nawet jeśli jedzie to liczba takich osób z roku na rok spada. Na szczęście startują jeszcze inni zawodnicy...

Napisano

> Patrząc na startujących w RSMP chyba nikt nie jedzie Karowej pod

> publikę, a nawet jeśli jedzie to liczba takich osób z roku na

> rok spada. Na szczęście startują jeszcze inni zawodnicy...

Racja. Nagrody powinny byc za najbardziej widowiskowa jazde a nie za czas smile.gif

Napisano

po przeczytaniu obu pisam oddaję głos na AK Polski

może zrobimy ankietę?

ps. uwielbam słuchać, czytać, itp itd kłótnie między różnymi automobilklubami... to takie Polskie

Napisano
  • Autor

> po przeczytaniu obu pisam oddaję głos na AK Polski

> może zrobimy ankietę?

> ps. uwielbam słuchać, czytać, itp itd kłótnie między różnymi

> automobilklubami... to takie Polskie

Ok Oddajesz głos w sensie trzymasz jego stronę tak?

A możesz to uzasadnić jakoś?

Bo widzisz, ja nie twierdzę, że AKT jest idealny czy nie,

ale jeżeli AKP obiecał Karową, to niehonorowym jest

odbieranie jej bo wygrał ktoś źle widziany

przez ten właśnie klub, a mało tego, przez jedną osobę z klubu...

Napisano

> Ok Oddajesz głos w sensie trzymasz jego stronę tak?

> A możesz to uzasadnić jakoś?

> Bo widzisz, ja nie twierdzę, że AKT jest idealny czy nie,

> ale jeżeli AKP obiecał Karową, to niehonorowym jest

> odbieranie jej bo wygrał ktoś źle widziany

> przez ten właśnie klub, a mało tego, przez jedną osobę z klubu...

mój błąd, nie sprecyzowałem,

chodzi mi ogólnie o te potyczki dotyczące "dziwnych zachowań sędziów" "organizacji" itp itd

akurat znam cocnieco tą sprawę i moim zdaniem jest to poprostu niedopuszczalne i powinny polecieć za to głowy

co do Karowej... co znacyz obiecał? obiecać to ja mogę żonie, że nie wypije więcej niż 3 piwa na spotkaniu z kolegami zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mój błąd, nie sprecyzowałem,

> chodzi mi ogólnie o te potyczki dotyczące "dziwnych zachowań sędziów"

> "organizacji" itp itd

> akurat znam cocnieco tą sprawę i moim zdaniem jest to poprostu

> niedopuszczalne i powinny polecieć za to głowy

Tzn którą? Protest na rajdzie?

Ok a co to ma za znaczenie w kwestii nagrody w PPAiK?

> co do Karowej... co znacyz obiecał? obiecać to ja mogę żonie, że nie

> wypije więcej niż 3 piwa na spotkaniu z kolegami

Nie żartuj sobie proszę Cię...

Jak sam czytałeś sprawa była załatwiana z władzami klubu, a nie panem dyr.

I nie mów mi, że umowa ustna jest nieważna...

PS. Szymoonie czy to prawda, e w 2006 jechałeś karową jako nagrodę w PPAiK?

Napisano

Hmm...kłótnia jest o Karową, a dlaczego na forum AKTomaszowskiego padają okręslenia Gnida z Warszawy pod adresem Adama?? Co sie nie podoba?? Ze Saxo opieprzył mocniejsze auta?? Jakiś kompleks?? O co chodzi??

Jeśli chodzi o spór o wyniki w Tomaszowie to znam wersje jednej jak i drugiej strony, i szczerze..pewniei prawda lezy gdzieś po środku..są przepisy, do których organizator musi sie stosowac.. jeśli ich nie respektuje jest prawo do protestu ze strony zawodnika, tym bardziej ze nie jest to walka o 40 miejsce w klasie, tylko o czołówke generalki.. A to czy pisac prostest to decyzja nalezy do zawodnika.. w tym przypadku jeśli organizator nie trzyma procedury odwołania PKC (a taka istnieje) to jest to podstawa do odwołania... z drugiej strony rajdy to zabawa tym bardziej niedzielna próba w centrum, wiec tam tak narpawde PKCu wogóle mogło nie być.. wiec to czy ktoś sie stawił czy nie mogło zostać łagodniej potraktowane... wysżło jak wyszło...

Szymon w 2006 roku pojechał Karową z tego co pamietam dlatego, gdyż jechał jako szachownica... stą załoi funkcyjne czyli literki, zera jak i szachownica maja prawo przejazdu po odcinku z pomiarem czasu...

Napisano

W gestii ustnej umowy.. niby jest to jakoś tam określone pawnie ..ale ile razy kazdy z nas umawiał sie ustnie, a został na tym wydymany??

Szczerze.. Andy Król nie jest jakąś super władną osobą, wiec to tak jak byś chciał sie umówić z Pamelą, a rozmawiał o tym z jej ogrodnikiem.. jeśli decyzje miał podjac Pan Śiwiński to z nim takie rzeczy trzeba było ustalić...

Myśle ze temat zamkniety, bo zwycieżka Załoga pojedzie cały rajd jako zero, literka bądź inny pojazd funkcyjny, pewnei wraz z ze zwycieżkimi zalogami pucharu Cztery Pory Roku (który wygrałem w klasie i tez jade)), bedzie fjana atmosfera, będzie można sie pokazać..

Nad Karową też uboolewam, ze nie pojedziemy po jej trasie, mimo iż kiedyś zwycieżkie załogi prezentowały sie na Karowej..ale to juz są inne prawa, układy, układziki itp itd i wszyscy doskonale wiedza, jak to wygląda w Polskim Sporcie Motorowym...

Napisano

A najgorsze jest w tym wszystkim to, ze przez tą sprawe pomijając to, ze wszyscy teraz czepiają sie Adama, to każdy kto ma rejestracje zaczynającą sie na W będzie pstrzegany jako wróg publiczny numer jeden KJSów w Tomaszowie..super...

W przyszłym roku chciałem startować tylko w Tomaszowie.. mam nadzieje, ze cała ta sytuacja nie wpłynie na atmosfere, która w Tomaszowie jest naprawde fajna i dalej będzie tak jak było...

Napisano
Powiedz lepiej o co chodz, bo nie każdy jest wtajemniczony...
Napisano
  • Autor

> Hmm...kłótnia jest o Karową, a dlaczego na forum AKTomaszowskiego

> padają okręslenia Gnida z Warszawy pod adresem Adama?? Co sie

> nie podoba?? Ze Saxo opieprzył mocniejsze auta?? Jakiś

> kompleks?? O co chodzi??

Nie wiem czy zauważyłeś ale dyskutujemy na autokaciku, a nie na forum tomaszowskiego.

Między innymi dlatego aby przyjrzeć się sytuacji NIE od środka.

Napisano

> Nie wiem czy zauważyłeś ale dyskutujemy na autokaciku, a nie na forum

> tomaszowskiego.

> Między innymi dlatego aby przyjrzeć się sytuacji NIE od środka.

Tak zauważyłem, jednak śa tutaj tez osoby które tam pisza anonimowo, a tutają są troszkę bardziej jawne..

Ja nie Bronie AKP, bo taksamo twierdze ze to jest skostniała i stara instytucja, któa działa na zasadzie kolesiostwa...

Nie twierdze, ze AKT popełnił błąd podczas organizacji..

Nie uważam też, ze pisanie protestów jest słusznym rozwiazaniem sytuacji...

Ale nie lubie, jeśłi sie obraża mojego kolegę, a Ty chyba jeseś jakoś władny w Tomaszowie i moze miał byś na to jakiś wpływ...

Nikt nie wyraża swoich opinii o zawodnikach z Tomaszowa i Łodzi.. i napewno ich nie obraża...

Napisano
  • Autor

> Tak zauważyłem, jednak śa tutaj tez osoby które tam pisza anonimowo,

> a tutają są troszkę bardziej jawne..

Niestety nie wiem które.

> Ja nie Bronie AKP, bo taksamo twierdze ze to jest skostniała i stara

> instytucja, któa działa na zasadzie kolesiostwa...

> Nie twierdze, ze AKT popełnił błąd podczas organizacji..

> Nie uważam też, ze pisanie protestów jest słusznym rozwiazaniem

> sytuacji...

Nadal próbuję oddzielić niejako dwie sytuacje.

Protest oraz zmianę pewnych ustaleń przez AKP...

Bardziej chciałbym podyskutować o samej sytuacji Nagrody PPAiK...

> Ale nie lubie, jeśłi sie obraża mojego kolegę, a Ty chyba jeseś jakoś

> władny w Tomaszowie i moze miał byś na to jakiś wpływ...

Jeżeli spojrzysz na mój podpis, zauważysz, ze jestem związany z innym klubem.

Czyli niestety, w Tomaszowie nie mam nic do powiedzenia...

W Tomaszowie sobie startowałem w kilku rajdach...

Znam zawodników i kilku sędziów, ale sędziów słabo...

Napisano
  • Autor

> Nad Karową też uboolewam, ze nie pojedziemy po jej trasie, mimo iż

> kiedyś zwycieżkie załogi prezentowały sie na Karowej..ale to juz

> są inne prawa, układy, układziki itp itd i wszyscy doskonale

> wiedza, jak to wygląda w Polskim Sporcie Motorowym...

Widzisz osobiście wolałbym pojechać Karową niż cały rajd...

Czemu? Ano jak już wcześniej wspomniałem sponsorzy...

W kryterium każdy by Cię obejrzał, wiedziałby skąd jesteś i co wygrałeś.

To może być więcej niż pojechanie rajdu...

Napisano

> Widzisz osobiście wolałbym pojechać Karową niż cały rajd...

> Czemu? Ano jak już wcześniej wspomniałem sponsorzy...

> W kryterium każdy by Cię obejrzał, wiedziałby skąd jesteś i co

> wygrałeś.

> To może być więcej niż pojechanie rajdu...

Z jednej strony masz racje, ze opawa medialna Karowej powoduje, ze więcej osob zobaczy Ciebie na trasie i zapamięta.. ale tak relanie patrząc, to myślisz, ze przejazd na Kaowej równa sie wyciągnięciem ręki od soponsorów..??

Obydwaj dobrze wiemy, ze to nie tak działa.. nie w Polsce, nie w tchy czasach i nie w rajdach.. jedyne co moze dac start na Karowej to to, ze moze ktos skojarzy, ze taka osoba jechała.. samo pokazanie sie..ale to w obecnych relaiach nei rpzekałada sie na pieniądze i potencjalnych sponsorow...

Ja traktuje start w Barbórce jako przygode..jechałm tez rok temu, i przez obecny rok jakos nikt nie skojarzył, ze ja to ja, ze jechałem w Barbórce Warszawskiej..

Owszem..Załga zwycieska została potraktowana w sposób conajmniej dziwny.. fajnei, ze skonczylo sie to tak jak sie skonczyło... o ukladach i ukaldzikach nie zamiezam pisac, bo wszyscy wiemy, jak działa polski motorsport... ale nie widze w tym celu obrazania zawodników z Warszawy....Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego worka

A dwa, ze zawsze w kazdej dyscyplinie pisanie protestów jest odbierane negatywnie...ale kazdy ma do tego prawo..takie sa przepisy,..

Napisano
  • Autor

> Z jednej strony masz racje, ze opawa medialna Karowej powoduje, ze

> więcej osob zobaczy Ciebie na trasie i zapamięta.. ale tak

> relanie patrząc, to myślisz, ze przejazd na Kaowej równa sie

> wyciągnięciem ręki od soponsorów..??

Nie no jasne, ale że tak powiem, to zawsze coś.

Przedstawienie zawodnika startującego na Karowej jako zwycięzcę,

pozostawia inne wrażenie...

Inaczej taki zawodnik jest postrzegany niż np inny,

który nic nie wygrał a zaczyna starty w PPZM

> Obydwaj dobrze wiemy, ze to nie tak działa.. nie w Polsce, nie w tchy

> czasach i nie w rajdach.. jedyne co moze dac start na Karowej to

> to, ze moze ktos skojarzy, ze taka osoba jechała.. samo

> pokazanie sie..ale to w obecnych relaiach nei rpzekałada sie na

> pieniądze i potencjalnych sponsorow...

Prawdopodobnie masz rację, choć jak pisałem wg mnie to tylko dodatkowy atut.

> Ja traktuje start w Barbórce jako przygode..jechałm tez rok temu, i

> przez obecny rok jakos nikt nie skojarzył, ze ja to ja, ze

> jechałem w Barbórce Warszawskiej..

No nie wiem nie oglądałem relacji...

> Owszem..Załga zwycieska została potraktowana w sposób conajmniej

> dziwny.. fajnei, ze skonczylo sie to tak jak sie skonczyło... o

> ukladach i ukaldzikach nie zamiezam pisac, bo wszyscy wiemy, jak

> działa polski motorsport...

Niestety...

> ale nie widze w tym celu obrazania

> zawodników z Warszawy....Nie mozna wszystkich wrzucac do jednego

> worka

> A dwa, ze zawsze w kazdej dyscyplinie pisanie protestów jest

> odbierane negatywnie...ale kazdy ma do tego prawo..takie sa

> przepisy,..

Co do obrażania, kto się burakiem urodził kanarkiem nie zemrze...

Nie wypowiadam się na tamtym forum, bo nie podoba mi się kierunek dyskusji,

choć moderator jednak poprosił o powstrzymanie się od osobistych wycieczek.

Napisano

jeszcze troche i zaden AK nie bedzie organizowal kjs-a

bo nikomu sie nie bedzie chcialo promowac imprez amatorskich

i wszystko zacznie sie od nowa

Napisano
  • Autor

> jeszcze troche i zaden AK nie bedzie organizowal kjs-a

> bo nikomu sie nie bedzie chcialo promowac imprez amatorskich

> i wszystko zacznie sie od nowa

U mnei w klubie głosy chodzą, ze ma być jak w Niemczech...

Przychodzisz do ichniego PZM i mówisz "chce licencje na rajdy",

oni odpowiadają "chcemy ileśtam euro" i sprawa załatwiona...

Ile w tym prawdy i jak bardzo to prawdopodobne, nie wiem.

Napisano

> U mnei w klubie głosy chodzą, ze ma być jak w Niemczech...

> Przychodzisz do ichniego PZM i mówisz "chce licencje na rajdy",

> oni odpowiadają "chcemy ileśtam euro" i sprawa załatwiona...

> Ile w tym prawdy i jak bardzo to prawdopodobne, nie wiem.

no dla pzm to najlepsze rozwiązanie kasa leci a narobić sie nie trzeba

ale nie bójmy sie zawsze sie znajdzie ktoś co będzie chciał zrobić dla kogoś

Napisano

> jeszcze troche i zaden AK nie bedzie organizowal kjs-a

> bo nikomu sie nie bedzie chcialo promowac imprez amatorskich

> i wszystko zacznie sie od nowa

Nie gadaj, w Radomiu dwa kajtki w roku "zorganizowali" więc nie jest tak źle jak mówisz!!... smile.gifsmile.gifsmile.gif

sick.gifsick.gifsick.gif

Napisano
  • Autor

> Nie gadaj, w Radomiu dwa kajtki w roku "zorganizowali" więc nie jest

> tak źle jak mówisz!!...

Wpadnij do nas 14 grudnia...

Pierwsza impra mojego klubu.

Jestem pełen wiary, ze będzie super...

Znam odcinki i wiem, że są fajne...

Napisano

> Wpadnij do nas 14 grudnia...

Dzięki za zaproszenie, ale obawiam się, że tego dnia będę umierał z powodu corocznego oblewania Barbórki... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wpadnij do nas 14 grudnia...

> Pierwsza impra mojego klubu.

> Jestem pełen wiary, ze będzie super...

> Znam odcinki i wiem, że są fajne...

moze ja tam podjade do was zobaczyc co sie dzieje

Napisano
  • Autor

> moze ja tam podjade do was zobaczyc co sie dzieje

Zapraszam. ok.gif

Wiećej info będzie na stronie w moim podpisie.

Napisano
  • Autor

> Dzięki za zaproszenie, ale obawiam się, że tego dnia będę umierał z

> powodu corocznego oblewania Barbórki...

Pfff jak Ty wolisz pić zamiast jeździć...

wink.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Pfff jak Ty wolisz pić zamiast jeździć...

Na jeden weekend w roku odpuszczam sobie wszelkie rodzaju jazdy... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Poza autobusem... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.