Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

piszczenie

Featured Replies

Napisano

Witam ponownie!!

Od wczoraj piszczy mi cos,jakby łozysko.Dokładnie źródła nie mogę zlokalizować.Myślę że to będzie łożysko od alternatora,choć są jeszcze dwa paski i może jedna z rolek.Nie wiecie może ile kosztowały by taka wymiana?Czy muszę to szybko naprawić czy troche jeszcze pojeżdżę?

Napisano

Lepiej sprawdź czy to altek, bo piszczeć może też napinacz jak się zaciera. A chyba wiesz czym się kończy nagłe zablokowanie napinacza? Kiedy zmieniałeś rozrząd?

Napisano
  • Autor

> Lepiej sprawdź czy to altek, bo piszczeć może też napinacz jak się

> zaciera. A chyba wiesz czym się kończy nagłe zablokowanie

> napinacza? Kiedy zmieniałeś rozrząd?

Rozrząd wymieniony niedawno.Pojechałem dziś do swojego speca i okazało się,że to suchy pasek.Psiknął jakimś smarem i sprawa ucichła.

Rozrząd wymieniałem 3 tygodnie temu.Pojechałem dzis do mojego speca i się wyjaśniło.Okazało się,że nowy pasek jak jest suchy czasami powoduje takie piszczennie.Psiknął jakims smarem i sprawa ucichła.

Napisano

A wymieniałeś pompę wody??? też mi tak popiskiwało jak popsikałem to cisza - poprzedni właściciel świeżutko wymienił rozrząd przed sprzedażą , ale nie powiedział że pompy nie ruszał oby tak było jak mówi Ci majster pozdrawiam

weź WD i jak będzie piszczeć to posikaj altka jak dalej to pod rolkę napinacza jak dalej to rolkę pompy może się uda zdiagnozować

Napisano

I taka osłona na prawdę pomaga i coś daje? Niektórzy twierdzą, że to pic na wodę fotomontaż. hmm.gif

Napisano

> I taka osłona na prawdę pomaga i coś daje? Niektórzy twierdzą, że to

> pic na wodę fotomontaż.

Ale na ogół zmieniają zdanie jak im altek padnie zlosnik.gif

Napisano

> I taka osłona na prawdę pomaga i coś daje? Niektórzy twierdzą, że to

> pic na wodę fotomontaż.

kolega z forum alfy też tak mówił , a po roku wymieniał altka, może zbieg okoliczności, może nie, ale postanowił tego nie sprawdzać i kupił osłonę

Napisano

Mnie mechanior wytłumaczył, że bez osłony to woda chlapie na obudowę altka. Obudowa jest aluminiowa i pod wpływem wody koroduje. Dlatego jeżdżąc bez osłony narażam sie na naprawę altka mniej wiecej raz na 1-1,5 roku bo skorodowana obudowa pęka a wtedy to już kaplica dla alternatora.

Napisano

Dokładnie, zresztą w alfie mam takową osłonę od nowości , i altek oczywiście oryginalny, dodatkowo cały spód silnika jest czysty , nie ma tego syfu na gumowych przewodach, kablach , itp. Zresztą jak miałem Bravę 1.2 to dokupiłem do niej osłonę z allegro - lepsza była taka niż żadna.

Napisano

Nie no spoko, ja nie twierdzę, że nic nie daję, na razie mam do tego stosunek neutralny.

Jakbym miał trochę PLNów na zbyciu to kto wie, ale wszystko czas pokaże.

Napisano

> Nie no spoko, ja nie twierdzę, że nic nie daję, na razie mam do tego

> stosunek neutralny.

> Jakbym miał trochę PLNów na zbyciu to kto wie, ale wszystko czas

> pokaże.

to wlasnie jak nie masz na zbyciu plnow to powinnes szybko kupic taka oslone wink.gif hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.