Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

duze problemy z CC700 - FOS

Featured Replies

Napisano

witam po sasiedzku

niedawno zakupilismy autko dla zony do hasania po miescie mianowicie cc700 z gaznikiem fos-a od jakiegos czasu a dokladnie po naprawie ssania zaczely sie dziac nie pokojace rzeczy t. j zdarza sie, ze przy dojezdzaniu do swiatel potrafi zgasnac crazy.gif albo przy przelaczaniu biegow , odpala bez problemu 2-3 razy zakreci walem i chodzi, nie zalewa jak sie w miare sprawnie operuje ssaniem, napewno jest uszkodzony regulator biegu jalowego bo faluje t.j trzpien sie chowa i wysuwa - regularnie , ostatnio po zbiegach oczyszczajacych umarl trzpien jest sztuwnu nie pracuje crazy.gif , natomiast po odpaleniu silnika jak sam zgasnie to efekt jak by wskakiwal tyko jeden gar , a po przegazowaniu wskakuje drugi. Gdzie szukac czyzby klaniala sie regeneracja gaznika. AHa dzisiaj przeczyszczalem ten

9zaworek- kruciec zwal jak zwal) od regulacji biegu jalowego - regulator dalej nie pracuje a owy kruciec ma przeswit - jest sprawny - pomozcie bo rece opadaja

- kable nie maja przebic siwece prawie nowe

dzieki z gory i pozdrawiam

Napisano

> witam po sasiedzku

> niedawno zakupilismy autko dla zony do hasania po miescie mianowicie

> cc700 z gaznikiem fos-a od jakiegos czasu a dokladnie po

> naprawie ssania zaczely sie dziac nie pokojace rzeczy t. j

> zdarza sie, ze przy dojezdzaniu do swiatel potrafi zgasnac

> albo przy przelaczaniu biegow , odpala bez problemu 2-3 razy

> zakreci walem i chodzi, nie zalewa jak sie w miare sprawnie

> operuje ssaniem, napewno jest uszkodzony regulator biegu

> jalowego bo faluje t.j trzpien sie chowa i wysuwa - regularnie ,

> ostatnio po zbiegach oczyszczajacych umarl trzpien jest sztuwnu

> nie pracuje , natomiast po odpaleniu silnika jak sam zgasnie

> to efekt jak by wskakiwal tyko jeden gar , a po przegazowaniu

> wskakuje drugi. Gdzie szukac czyzby klaniala sie regeneracja

> gaznika. AHa dzisiaj przeczyszczalem ten

> 9zaworek- kruciec zwal jak zwal) od regulacji biegu jalowego -

> regulator dalej nie pracuje a owy kruciec ma przeswit - jest

> sprawny - pomozcie bo rece opadaja

> - kable nie maja przebic siwece prawie nowe

> dzieki z gory i pozdrawiam

regulator biegu jałowego do wymiany, pytanie czy masz łapak ciepłego powietrza na rurze wydechowej, czy termostat w puszcze filta powietrza działa prawidłowo(otwiera, zamyka dolot ciepłego powietrza). sprawdź jeszcze czy w oleju nie ma śladów płynu chłodzącego, lub w płynie oleju, bo jak zaczyna pracować na jednym garze to moż być uszczelka pod głowicą. popatrz czy nie kopci na biało i czy nie ubywa płynu chłodzącego. od tych rzeczy bym zaczął. przerabiałem takie gaśnięcie i długo z tym walczyłem ale go wyleczyłem, najpierw czyszczenie gaźnika i kupno siłownika biegu jałowego, później uszczelka pod głowicą i łapak ciepłego powietrza. po tych zabiegach lata nawet w największe mrozy i nie gaśnie grinser006.gif. powodzenia

Napisano
  • Autor

uszczelka pod glowica bedzie raczej ok bo nie kopci nie ma problemu z oddpalaniem nigdy rura ta co nazywasz chwytakiem cieplego powietrza jest nowa zalozona, nie wiem czy ten termostat dziala niewiem.gif nie mam jak sprawdzic a co do regulatora to niestety nie moge dostac nowego na alledrogo nie ma nawet w serwisie fiota w paprykolandzie nie ma ani w innych sklepach mot. chyba ze ktos z szanownych uzytkownikow takowy

posiada to chetnie odkuie razem z membrana. co tam dalej paczec mozna, nie chcialbym narazie inwestowac w gazniki.

Napisano

Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach.Regulator obrotów biegu jałowego o którym mowa to balans obrotów .Objawy gaśnięcia silnika jakie podajesz leżą po stronie biegu jałowego silnika a ten reguluje się śrubą w korpusie gaźnika przy samej uszczelce poniżej wspomnianego balansu ( w książce jest dokładny opis jak to się robi).Nie szukaj pomocy daleko ,czyściłeś spieprzyłeśhttp://autokacik.pl/images/icons/mad.gif! balans nie działa a działał nieszczelność w podciśnieniu.Wspominałeś coś o króćcu(zaworku) czy mowa o elemencie na który zakłada się wężyk podciśnienia do balansu obrotów? on nie może mieć prześwitu wewnątrz jest zawór kulkowy.

Napisano
  • Autor

nie chodzi mi o krociec ktory jest w obudowie regulatora (tego z membrana gumowa) tylko o zaworek ktory wkrecany jest wraz z oringiem z boku obudowy gaznika - na plaski srubokret - nie naklada sie na niego zadnego wezyka, a natomiat krociec ktory jest w obudowie regulatora jest na 100% zawalony bo nie idzie ani w jedna ani w druga strone na chwile obecna jest "twardy" regulator wogole nie dziala

Napisano

> nie chodzi mi o krociec ktory jest w obudowie regulatora (tego z

> membrana gumowa) tylko o zaworek ktory wkrecany jest wraz z

> oringiem z boku obudowy gaznika - na plaski srubokret - nie

> naklada sie na niego zadnego wezyka, a natomiat krociec ktory

> jest w obudowie regulatora jest na 100% zawalony bo nie idzie

> ani w jedna ani w druga strone na chwile obecna jest "twardy"

> regulator wogole nie dziala

Czy czyściłeś dysze gaźnika ,wykręcałeś je z korpusu?Moja rada kup zestaw dysz i wymień z uszczelkami; uważaj na dysze powietrzną biegu jałowego, łatwo je przekręcić i później kłopot. Spróbuj najpierw podkręcić troszke wolne obroty a regulator olej bo jego koszt powala(pytałem kiedyś w sklepie chcieli 120zł). Tylko żeby nieszczelności nie było tzn membrana cała. Jeśli nie to wymiana dysz i regulacja gaźnika. Jest jeszcze jedna ewentualność, że gaźnik dostaje lewego powietrza bo np.jest nieszczelność na ośce przepustnicy,albo na przewodzie do serwa, albo zaworek serwa nie trzyma. Trzeba szukać niestety. Daj znać co znalazłeś. powodzenia

Napisano

> Czy czyściłeś dysze gaźnika ,wykręcałeś je z korpusu?Moja rada kup

> zestaw dysz i wymień z uszczelkami; uważaj na dysze powietrzną

> biegu jałowego, łatwo je przekręcić i później kłopot. Spróbuj

> najpierw podkręcić troszke wolne obroty a regulator olej bo jego

> koszt powala(pytałem kiedyś w sklepie chcieli 120zł). Tylko żeby

> nieszczelności nie było tzn membrana cała. Jeśli nie to wymiana

> dysz i regulacja gaźnika. Jest jeszcze jedna ewentualność, że

> gaźnik dostaje lewego powietrza bo np.jest nieszczelność na ośce

> przepustnicy,albo na przewodzie do serwa, albo zaworek serwa nie

> trzyma. Trzeba szukać niestety. Daj znać co znalazłeś.

> powodzenia

Niema rady przyjacielu ,skoro przed naprawą ssania (jak piszesz na początku )było ok to i teraz jest ok ,dyszy nie trzeba wymieniać nie są z plasteliny szkoda czasu na grzebanie to tu to tam zrób to raz porządnie wymontuj gaźnik rozbierz go wyczyść przedmuchaj ciśnieniem kanały zwróć uwagę na trzy otworki w gardzieli gaźnika po stronie śruby regulującej bieg jałowy na lini zamknięcia przepustnicy mają być drożne, udrożnij zaworek balansu pomocz go w benzynie lub użyj jakiegoś środka penetrującego przedmuchaj,załóż nowe uszczelki ustaw skok pływaka poskładaj do kupy i pal maszynę.Przecież tam niema żadnych cudów.Przed montażem gaźnika skorzystaj z okazji i skontroluj świece przy regulacji gaźnika dobrze żeby równo paliły.Osi przepustnicy jeśli niema wyczuwalnego luzu nie ruszaj.Mój cienias ma 185tyś km na drodze nim nie stałem no może z powodu kapcia ,nigdy nie korzystałem z warsztatów .

Napisano
  • Autor

ok dzieki panowie za wszystkie rady bede regenerowal gaznik . a dokladnie wymienial na regenerowany, w mojej wiosce nigdzie nei ma zestawow naprawczych, wiec sam nei zrobie, a na alledrogo znalazlem Pana - starszego tak m isie wydawalo z gadki , ktory robi to za 200 zl przy zdaniu swojego oczywiscie waytogo.gif

Napisano

> to efekt jak by wskakiwal tyko jeden gar , a po przegazowaniu

> wskakuje drugi.

Do wszystkiego co napisali wcześniej Koledzy dodałbym jeszcze sprawdzenie cewki wink.gif

Miałem kiedyś identyczną sytuację w agencie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.