Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gasnie na wolnych obrotach

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jesli byl ten temat poruszany to przepraszam ale po prostu nie moge znalezc odpowiedzi na mój problem.

Otóż, odpalam moja asterke rano na benzynie (1,4i silnik X14NZ zagazowany), oczywiscie jest zimno(ok. -2) i nie da rady odpalić, zeby nie trzymać nogi na pedale gazu(caly czas pracuje na benzynie). Obroty tak spadają ze silnik gasnie. Kiedy bylo cieplo na dworze nie bylo problemu chociaz mial takie objawy jakby na chwile spadaly obroty i potem rosly do wolnych a potem pracowal normalnie. Teraz kiedy jest zimno mam problem z odpaleniem. Jak potrzymam noge na gazie kilka minut az silnik troche sie rozgrzeje to zlapie w koncu wolne obroty i juz pracuje. Wymienialem jakies dwa miesiace temu sonde, silnik krokowy i dalej to samo, nawet kable WN wymienialem na takie z drutem w srodku bo myslalem ze moze iskra za slaba ale dalej to samo. Wczoraj wyczyscilem filtr powietrza ale to nie pomoglo. Kiedy ostatnio(w lipcu)sprawdzalem go u mechanika na kompie nie bylo zadnych bledow. Kolor swiec jest taki jaki powinien i chyba pracuja dobrze bo silnik potem pracuje dobrze. Jesli moze ktos doradzic mi co jeszcze mozna sprawdzic to bardzo prosze o pomoc bo samochod jest mi potrzebny na dojazd do pracy codziennie a taka meczarnia z odpalaniem to na dluzej sie nie da.

Moge rowniez podac maila do siebie: [email protected]

Z gory dziekuje za pomoc

Napisano

Czujnik temperatury płynu chłodzącego do pomierzenia/lub od razu do wymiany (koszt około 20zł). Wpisz w szukarkę +czujnik +komp i poczytaj jak pomierzyć omomierzem ten czujnik.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Czujnik temperatury płynu chłodzącego do pomierzenia/lub od razu do

> wymiany (koszt około 20zł). Wpisz w szukarkę +czujnik +komp i

Prawde mowiac ten czujnik juz wymienialem raz w lecie bo mialem wlasnie podejrzenie na niego ale silnik pracowal dobrze, czyzby tak szybko padł? Spróbuje wlozyc stary czujnik bo po tej wymianie nic sie nie zmienilo wiec pewnie jest sprawny.

Napisano

Hm a sprawdzales modul zaplonowy od niego moga byc problemu co prawda objawy sa troche inne ale podobne, u mnie byl podobny problem i sie okazal ze to czujnik podcisnieniowy do wymiany, do przeczyszczenia albo wymiany filtr weglowy na nadkolu a pozatym mechanik mi przeczyscil wszystkie kanaliki i teraz smiga ze az pieknie smile.gif

Napisano

> Hm a sprawdzales modul zaplonowy

Kolego, uzupełnij troszkę profil, bo nie wiadomo nawet czym jeździsz idea.gif

Quote:

Email

Numer konta (id) 124673

Imię i nazwisko

Tytuł obcy

Liczba wysłanych wiadomości 7

Strona WWW

Zawód

Hobby

Miasto (państwo)

Biografia

Numer ICQ

Samochód

Komunikator internetowy

Zarejestrowany 03/07/2008 13:26

Napisano

> Kolego, uzupełnij troszkę profil, bo nie wiadomo nawet czym jeździsz

Maly update zrobiony smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.