Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MAREA TRUDNO ODPALA POMOCY

Featured Replies

Napisano

WITAM stałem się nowym szczęśliwym i zarazem nie szczęśiwym posiadaczem marei sedan z 1997 roku 1,8 benzyna i instalacja gazowa BRC o przebiegu 165000. Problem polega a tym że trudn odopala muszę czasami przytrzymać kluczyk z 7 sekund a czasami i 2 razy w ten sam sposób zrobić zanim załapie. Jak go kupowałem to tak już miał lecz podobno miał słaby akumulator. Wiec kupiłem nowy i tak samo się dzieje tylko że tym razem odpala po dłuższym czasie. byłem w serwisie fiata niczego nie znaleźli. jestem umówiony w poniedziałek u nich poradcie co mam wymienić aby polepszyć zapalanie.

dodam tylko że jak kupiłem akumulator podładowałem i możne ze 3 razy dobrze zapalił a potem ... Znajomy polecił wymianę filtra paliwa , świec . w serwisie powiedzieli ze może pompka paliwa ciśnienia nie czyma ale myślę że raczej nie to, mam zrobione odcięcie że jak pracuje na gazie to pompka jest wyłanczana - na razie pracuje świetnie nie falują obroty na gazie,na paliwie zdarzyło mu się ze dwa razy. Instalacja nie jest to sekwencja i zawsze jest odpalany na benzynie w serwisie powiedzieli że może się tam jakaś siatka przestawiać jak długo nie jest jeżdżony na benzynie ale to nie to bo jeździłem dłuższy czas na benzynie i ten sam problem i nie ważne czy ciepły czy zimny. mogę zgasić i za 10 sekund ponownie zapalać bardzo długo a niekiedy załapie na dyg za piewszym razem. wymieniłem teraz nowe świec e ngk 10 razy było ok i znowu się popsuło

Napisano

Mam ten sam problem, tylko umnie slabo pali na zimnym, tak jak u Ciebie tzreba dluzej krecic, na cieplym silniku nie ma wiekszych problemów, wymieniane swiece, przewody, instalacja gazowa sprawdzana, nie weim czego to wina, a problem jest uciazliwy szczegolnie zima...

dolaczam sie do prosby o jakies sugetie

Napisano

Nie znam się na gazie ale polecam pogrzebać w archiwum ... niedawno czytałem tu bardzo podobne watki w których koledzy jako przyczynę podawali nieszczelność czegoś tam z instalacji gazowej i problem z zapłonem właśnie z tym związanym,.

Dopóki się nie odezwą w tym temacie - polecam pogrzebać wstecz.

Napisano

Spróbuj przed wyłączeniem auta przełączyć na benzyne i niech pochodzi tak chwile i wyłącz.

Napisano

> Spróbuj przed wyłączeniem auta przełączyć na benzyne i niech pochodzi

> tak chwile i wyłącz.

na benzynie tez zle odpala...

Napisano

> na benzynie tez zle odpala...

ale po zgaszeniu na benzynie ?? czy po zgaszeniu na gazie...??

Napisano

> ale po zgaszeniu na benzynie ?? czy po zgaszeniu na gazie...??

odlaczony gaz, jezdzony na benzynie przez kilka km, zostawilem, z rana probowalem odpalic, ciezko kreci...

Napisano

ja tez tak mialem nie dalo po jakims czasie to juz nie dalo sie odpalic bez dodawania gazu ale jakos niedawno jak zrobilo sie troszke chlodniej odpalam a tu normalnie nieraz sie jescze zdazy ze nie zaskoczy od razu ale niewiem nic nie robilem i samo przeszlo tez mam gaz probowalem jezdzic na samej benzynie i tez nic nie dalo gaz czlkiem odlaczony wymienione swiece przewody a przeszlo samo

Napisano
  • Autor

u mnie jest tak że jak jadę na na paliwie i zgaszę zapali bez problemu tylko rano troszeczkę tak 3 sekundy przytrzymam a potem pali na dotyk. Jak zostawie na gazie trudno odpala jak jede na gazie a potem przełącze na benzynę i zostawie też trudno odopala tylko jest jeden myk jak po jeździe z gazem przełacze na benzyne zgaszę na benynie potem zapalam troszęczkę trudno 5 sekund potem zgaszę to za drugim razem na benzynie bezproblemowo zapala. I bez wciśniętego pedału gazu do końca jescze trudniej zapalić po jeździe na gazie. mam odcięcie pompki benzyny jak przełączam się na gaz może to coś problem robi . angryfire.gif

Napisano

czekac zabrdzo sie nie chce bo neiwiadomo czy samo przestanie, chociaz dobrze by bylo...

Napisano

Tez mialem ten problem. Winna byla jak to powiedzieli "autoadaptacja gazu". Podlaczyli go pod kompa i znowu pali od strzalu. Ostatnio nawet stal 3 dni caly sniegiem przywalony i tez pyknal od strzalu wink.gif

Napisano

zdefiniuj:

> "autoadaptacja gazu"

kto podłączył? gaziarze czy ASO?

Napisano

> kto podłączył? gaziarze czy ASO?

wlasnie, bylem u gaziarzy, podlaczyli, regulowali na kompie, mowili ze wszystko jest dobrze...a nadal pali zle na zimnym

Napisano

odopala muszę czasami przytrzymać kluczyk z 7 sekund a czasami i

> 2 razy w ten sam sposób zrobić zanim załapie.

U mnie winny był rozrusznik, objawy podobne. Teraz pali jak rakieta waytogo.gif

Napisano

Byłem w warsztacie, który zajmuje się elektroniką samochodową.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.