Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przednia szyba

Featured Replies

Napisano

witam, mam uniaka z 2000 roku i około tygodnia temu spostrzegłem pękniecie przedniej szyby, wyszło z prawego dolnego narożnika, rysa zatoczyła łuk i powróciła do uszczelki, dodam iż brak jest jakichkolwiek śladów uderzenia.

noszę się teraz z zamiarem wymiany całej szyby.

mam pytanie: czy to wina zmęczenia materiału? jak uniknać takich przygód w przyszłosci?

Napisano

> witam, mam uniaka z 2000 roku i około tygodnia temu spostrzegłem

> pękniecie przedniej szyby, wyszło z prawego dolnego narożnika,

> rysa zatoczyła łuk i powróciła do uszczelki, dodam iż brak jest

> jakichkolwiek śladów uderzenia.

> noszę się teraz z zamiarem wymiany całej szyby.

> mam pytanie: czy to wina zmęczenia materiału? jak uniknać takich

> przygód w przyszłosci?

byla kiedys taka sytuacja w jakies skodzie chyba to zaczeli montowac rozporki fabrycznie.

ALE ZEBY W TAKI MNOWYM AUTKU?? DZIWNE

Napisano

> byla kiedys taka sytuacja w jakies skodzie chyba to zaczeli montowac

> rozporki fabrycznie.

Chodzi o Favoritke wink.gif

> ALE ZEBY W TAKI MNOWYM AUTKU?? DZIWNE

Normalne.Albo wina producenta i źle przygotowali blachy pod wklejenie szyby ,albo wina użytkownika (taka szyba czasem potrafi pęknąc od wjechania w dziure,szczególnie przy wybitym zawieszeniu gdzie zamiast amortyzatorów drgania i wstrząsy przejmuje całe nadwozie)

Na wszelki wypadek przy wymianie przyjżał bym się dobrze krawędzią blach wokół montowanej szyby (może trzeba je nieco przypiłować niewiem.gif ) a najlepiej to zaraz po montażu szyby,albo jeszcze lepiej przed jej montażem zaopatrzyć się w rozpórke waytogo.gif

Napisano

> witam, mam uniaka z 2000 roku i około tygodnia temu spostrzegłem

> pękniecie przedniej szyby, wyszło z prawego dolnego narożnika,

> rysa zatoczyła łuk i powróciła do uszczelki, dodam iż brak jest

> jakichkolwiek śladów uderzenia.

> noszę się teraz z zamiarem wymiany całej szyby.

> mam pytanie: czy to wina zmęczenia materiału? jak uniknać takich

> przygód w przyszłosci?

auto 3 czy 5D?

otwórz maskę i obejżyj dokładnie komorę silnika, kielichy zawieszenia oraz przednią przegrodę

szukaj pęknięć lakieru

Napisano

witam

rok czasu jezdzilem z peknieta przednia szyba :-) jadac kiedys za tirem dostalem malutkim kamieniem w miejscu gdzie na srodku szyby wycieraczka zostawia nie wytarte miejsce. taki polokrag. rysa od udezenia miala dlugosc okolo 10cm od brzegu szyby idac dalej przez slad udezenia, maly odprysk szkla i troche za to miejsce. przez rok czasu jazdy z taka szyba rysa skrecila w lewa strone i z dnia na dzien szla i szla sobie dalej.

w koncu zbliza sie dzien przegladu i postanowilem szybe wymienic. kupilem uzywana szybe w idealnym stanie w Lodzi za 80zl (nowa ok 170-180zl). Pamietac nalezy tez o wymianie uszczelki na nowa zeby uniknac pozniej przeciekania bo to roznie moze byc. Tu nalezy troche poszukac bo roznica cen jest znaczaca. W "Szybeksie" za nowa uszczelke przedniej szyby do Fiata Uno wolaja 97zl!!! Kiedy w "Motozbycie" kupilem za 52zl... Szybe wymienialem sam ze znajomym. Cala operacja trwala moze godzine wraz z poluzowaniem deski rozdzielczej gdyz ta zachodzi na uszczelke szyby i jest to niezbedne podczas zakladania. Jakby co to sluze pomoca jesli ktos chce wymienic przednia szybe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.