Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MAM WYTRZESZCZA (i kilka z nim probolemow;P)

Featured Replies

Napisano

elo:) po dlugiej nieobecnosci chwale sie nowym nabytkiem i prosze o pomoc:)

nabytek to

FLka 1,3 multijet w wersji VAN z klima elektycznymi szybami - czyli tym co potrzebowalem zeby.GIF

rocznik 2004

kupiony tanio nadwyraz ale oczywiscie z mankamentami (raczej pierdoły ale jednak)

oto moje prosbopytania:

1.jak wyregulowac sprzeglo przy takim silniku - nie widze tam zadnego ciegla ktore by latalo od sprzegla jak w p1. musze nieco popuscic je bo musze wbic noge w podloge zeby wysprzeglic silnik

2.jaki alarm.... cos mi sie obilo o uszy ze ma jakas tam szyne ican iban czy cos takiego - ktos ma recepte na podpiecie sie do tego?

3.sprzedawca sie zarzekal ze ma abs, mnie rowniez sie wydawalo ze wszystkie te mialy abs natomiast nie swieci sie zadna kontrolka absowa i kola sie blokuja jakby go nie bylo. Po czym najszybciej sprawdzic czy jest abs czy nie bez czolgania sie przy kolach?

4.czy ma ktos p2 fl van i moze mi powiedziec gdzie powinno byc sterowanie elektrycznych lusterek? mam urwane cieglo od jedneog i stwiedzilem ze sobie zrobie elektryke - jczytalem manuale ale one z hgt sa-u mnie takiej zaslepki nie ma:)

5.zgrzyta mi nieco trójka - musze poczekac az silnik zwolni obroty zeby wrzycic bez zgrzytania- czy to synchronizator? duzo z tym zabawy?

6.Mam jeden kluczyk jedyny od zaplonu i drzwi, ktory juz jest nieco rpzechodzony.

Czy duzo zabawy jest z wymiana wkladek w drzwiach (2) klapie i stacyjce? Droga taka impreza? zakldajac ze nigdy tego nie robilem - nie silowac sie i isc fdo jakiegos zakladu czy dalbym rade sam to zrobic? smile.gif 2 lewych rak nie mam:)

poza tym jestem zadowolonym uzytkownikiem:) robie juz pierwszy test spalania. jezdzi sie fantastycznie:)))))))))) a o malo co nie przesiadlem sie na gołą pandę w gorszym stanie i za wiecej sianka:)

hihi:) czekalo na mnie to toczydelko:) w momencie jak juz mialem fakture w lapach i bylo konczenie kwitologii zadzwonik drugi kupiec ktory juz chcial leciec z kasa:)

Czy ma ktos instrukcje od takiego dieselka albo wie gdzie lezy w wersji elektronicznej? moja jest po wlosku:)

Napisano

Gratulacje i radości z autka.

Nie odpowiem na wszystkie pytania bo nie mam wytrzeszcza smile.gif

Ad 3. Z lewej i prawej strony pod maską i pod tylną kanapa (nie wiem jak w vanie) powinny się znajdować białe wtyczki (złączki) połączone z czujnikami w kołach jak ich nie ma to ABS - u również. Bezpiecznik od ABS w skrzynce to chyba najszybciej.

Ad 6 jak mnie szlak trafił zamek w tylnej klapie to go wykręciłem i naprawiacz zrobił go w kilka godzin za 30 PLN kluczyki, zamki w ASO drogo sick.gif

INSTRUKCJA palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Gratulacje i radości z autka.

> Nie odpowiem na wszystkie pytania bo nie mam wytrzeszcza

> Ad 3. Z lewej i prawej strony pod maską i pod tylną kanapa (nie wiem

> jak w vanie) powinny się znajdować białe wtyczki (złączki)

> połączone z czujnikami w kołach jak ich nie ma to ABS - u

> również. Bezpiecznik od ABS w skrzynce to chyba najszybciej.

> Ad 6 jak mnie szlak trafił zamek w tylnej klapie to go wykręciłem i

> naprawiacz zrobił go w kilka godzin za 30 PLN kluczyki, zamki w

> ASO drogo

> INSTRUKCJA

mi bardziej chodzi o to ze ten jeden jedyny kluczyk moze sie nie nadawac do dorobienia (nie mam klucza master) i nie bardzo mam koncept co zrobic - czy kupic wkladki z kluczykami czy jak... da sie dorobic klucz z kopii? zawsze latalem z kluczem master do dorabiacza

dziekuje za sznurek do instrukcji

a abesea se oblookam za dnia:)

Napisano

A co do ABS-u nie prościej otworzyć maske i zerknąć na pompę hamulcową hmm.gif bedziesz wiedział czy jest czy nie ma

Napisano
  • Autor

> A co do ABS-u nie prościej otworzyć maske i zerknąć na pompę

> hamulcową bedziesz wiedział czy jest czy nie ma

pompke ogladalem ale nie wiem po czym poznac ze ma albo nie ma:)

zlokalizowalem natomiast w instrukcji gdzie sa bezieczniki i po nich sprobuje to ustalic::)

Napisano

> mi bardziej chodzi o to ze ten jeden jedyny kluczyk moze sie nie

> nadawac do dorobienia (nie mam klucza master)

zdziwiłbym sie gdybyś miał rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif N\Tu nie ma kluczy master sa 2 normalne i karta kodowa, na której jest podany kod do awaryjnego uruchomienia samochodu jak immo nawali i jest kod klucza.

Jak masz rzeczywiście tak wyjechany klucz to IMHO rzeczywiście bedzie chyba jepiej wymienić wszystkie zamki, może na allegro gdzieś coś znajdziesz w przyzwoitej cenie. Potem trzeba jeszcze w ASO wkodowac immo do kompa samochodowego.

Napisano

> pompke ogladalem ale nie wiem po czym poznac ze ma albo nie ma:)

> zlokalizowalem natomiast w instrukcji gdzie sa bezieczniki i po nich

> sprobuje to ustalic::)

Patrz na pompe nie na obudowe filtra powietrza zlosnik.gif

Z ABS

image13.jpg

Bez ABS

image09.jpg

Napisano

> 1.jak wyregulowac sprzeglo przy takim silniku - nie widze tam zadnego

> ciegla ktore by latalo od sprzegla jak w p1. musze nieco

> popuscic je bo musze wbic noge w podloge zeby wysprzeglic silnik

z tego co wiem sie nie da, możesz mieć padnięty siłownik sprzęgla.

> 2.jaki alarm.... cos mi sie obilo o uszy ze ma jakas tam szyne ican

> iban czy cos takiego - ktos ma recepte na podpiecie sie do tego?

szyne CAN a nie iban, każdy alarm, któr ma mozliwośc podpięcia do szyny CAN zlosnik.gif

> 4.czy ma ktos p2 fl van i moze mi powiedziec gdzie powinno byc

> sterowanie elektrycznych lusterek?

bo do tego musisz mieć tunel i konsole inna zebyś mógl załozyć zaślepke z wylacznikiem do ster. lusterkami - konsola i tunel z HGTy lub innych ELX, Sportingów Dynamiców itp itd, .... bo w tym przypadku ważny jest tunel a nie sama konsola.

> Czy ma ktos instrukcje od takiego dieselka albo wie gdzie lezy w

> wersji elektronicznej? moja jest po wlosku:)

www.fiat.pl -> obsluga posprzedażna - instrukcje.

Napisano
  • Autor

> z tego co wiem sie nie da, możesz mieć padnięty siłownik sprzęgla.

> szyne CAN a nie iban, każdy alarm, któr ma mozliwośc podpięcia do

> szyny CAN

> bo do tego musisz mieć tunel i konsole inna zebyś mógl załozyć

> zaślepke z wylacznikiem do ster. lusterkami - konsola i tunel z

> HGTy lub innych ELX, Sportingów Dynamiców itp itd, .... bo w tym

> przypadku ważny jest tunel a nie sama konsola.

> www.fiat.pl -> obsluga posprzedażna - instrukcje.

Czyli szyne CAN ma:) to dobrze:) nie widzi mi sie krojenie instalacji jak w P1:)

ABS nie mam:) dzieki zdjeciom znalazlem roznice i niestety nie mam tego malego rozdzielacza na gorze pompy - przezyje

kluczykow komplet z karta oryginal znalazlem za 70PLN:D:D:D:D

dziekuje za podpowiedz

gdzie sie mozna wpiac w punto do tej szyny CAN?

no i koejny problem...ik:))) mam brudne reflektory od wewnatrz -sa one rozbieralne??

silownik sprzegla juz znalazlem na allu thx (69):))))

Napisano

> Czyli szyne CAN ma:) to dobrze

mk2 juz w 99 roku miało zlosnik.gif

> kluczykow komplet z karta oryginal znalazlem za 70PLN:D:D:D:D

> dziekuje za podpowiedz

zanim kupisz podpytaj w ASO albo może ktos sie dokładnie wypowie jak wygląda kwestia kodowania tego bo ja nie mam bladego pojęcia

> gdzie sie mozna wpiac w punto do tej szyny CAN?

nie mam pojęcia, ja zleciłem warsztatowi montaż zlosnik.gif

> no i koejny problem...ik:))) mam brudne reflektory od wewnatrz -sa

> one rozbieralne??

oficjalnie nie są rozbieralne i nikt chyba od FL'a lamo nie rozbierał, Sebademode rozbierał lampy od mk2.

> silownik sprzegla juz znalazlem na allu thx (69):))))

ja głowy nie dam ze to to, ale to mi najbardziej pasuje.

Napisano

Pytałem jakoś we wrześniu w ASO o dorobienie kluczyka i w sumie wychodziło za kluczyk i kodowanie jakieś 350-370pln waytogo.gif

I to się wydaje być najbezpieczniejszą opcją, bo z tego co się dowiadywałem, to nie każdy kluczyk odpowiednio "zagra" z resztą układu oslabiony.gif

Co do reflektorów, spróbuj w zmywarce, albo sprężonym powietrzem waytogo.gif

Mozesz również ciepłą wodą z jakaś tabletką do zmywarki przepłukać środek a później dobrze osuszyć waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.