Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

akumulator - padnięta jedna cela

Featured Replies

Napisano

Fakt, że aku nie jest najnowsze, ale znowu nie takie stare (2lata). Padła mu jedna cela (gestość elektrolitu pożal się Panie, nie gazuje przy ładowaniu). Pozostałe cele są jak najbardziej ok. Pytanie, czy da się mu jakoś jeszcze pomóc? Może wymiana w tej celi elektrolitu na nowy?

pzdr...

/kustosz

Napisano

A gwarancja ?

Napisano

> Pytanie, czy da się mu jakoś jeszcze pomóc? Może wymiana w tej

> celi elektrolitu na nowy?

> pzdr...

> /kustosz

Wymiana elektrolitu nic nie da.Pomóc może wymiana całej celi co przy współczesnych akumulatorach jest bardzo ciekawym tematem.

Wymień na nowy.

Napisano

> A gwarancja ?

Jak znam życie to była na 2 lata, a aku ma 2 lata i miesiąc. To się nazywa "perfekcyjnie dobrany okres trwałości". furious.gif

Spotkałem się z tym w innych wyrobach, widocznie producenci akumulatorów też się już nauczyli

Kustosz, napisz jakiej firmy był ten akumulator, żeby kto inny się nie nabrał...

Napisano

Miałem podobnie z Centra Futurą. Dwa lata czyli na gwarancji było wszystko ok, ale po jej upływie aku zaczął stwarzać problemy. Myśle że producenci dobrze znają czas bezawaryjności swoich wyrobów i nieźle kombinują z gwarancją.

Napisano

Quote:

Miałem podobnie z Centra Futurą.

Centra futura ma 3 lata gwary ! 20.GIF

Napisano

No to mnie ASO wybzykało. Na karcie gwarancyjnej którą dostałem od fiata przy montażu akumulatora jest napisane cyt.

Okres gwarancji wynosi 24 miesiące od daty montażu lub sprzdaży w autoryzowanej stacji fiata auto poland.

Gwarancja jest na druku centroskim z nadrukiem fiat.

Napisano

tak ale na zwykła centrę lub centre plus jest 2 lat na future jest 3 latka

Napisano

Na akumlatorze pisze Centra Futura. To mam w aucie Future a na gwarancji zwykły akamulator.

Napisano

> Na akumlatorze pisze Centra Futura. To mam w aucie Future a na

> gwarancji zwykły akamulator.

No to Cię wydymali no.gifNa gwarancji u mnie jest jak byk 36 miechów na normalne użytkowanie,a 18miechów taxi,policja,straz itp itd ! palacz.gif

Napisano

A cos sie dzialo z autkiem ,ze wybadales temat akumulatora ?

Napisano
  • Autor

> A cos sie dzialo z autkiem ,ze wybadales temat akumulatora ?

>

ano działo się... nie odpalił sciana.gif

pomierzyłem go i okazało sie, że gęstość jednej celi = gęstość wody...

/kustosz

Napisano
  • Autor

> Jak znam życie to była na 2 lata, a aku ma 2 lata i miesiąc. <...................>

Jutro odpowiem, jaki to aku, dziś nawet nie chce o tym myśleć. 2 latka już minęły... i 2m-ce hehe.gif

/kustosz

Napisano

W/G mnie powinieneś napisać ,zadzwonić do centry z opisem tematu ,bo gwarancje to daje producent .a sprzedawca czyli w twym przypadku aso to co najwyżej jest zoobligowany do rękojmii 2-letniej ,a na Futurę Centra daje na bank 3 lata i do tego asistans pod warunkiem nie grzebania w aku .tzn. nie ściagania wieczka ,ale w twoim przypadku jak wiesz że masz w jednej celi wodę tzn. jak kumam w jakiś sposób tam sie dostałeś także dupa zbita nic nie wywalczysz jedyne wyjście zakup nowego aku .polecam gościa na Alegro autowanda ma w dobrych cenach Centry ostatnio u nie go zakupiłem Futke 60 w cenie 290 zł. z przesyłka gwara 3 lata smile.gif

Napisano

Wieczko zciągnięte i plomby zerwane, więc nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Zastanawiam się czy nie kupić 60 do mojego 1,2 czy pozostać przy 50 jak zalecają do teg silnika. Nadmienie że robie w większości krótsze trasy choć i po 200km też się zdażają.

Napisano

> czy pozostać przy 50 jak zalecają do teg silnika. .......<

Witam,

Zdecydowanie przy 50 -tce. Mija się z celem montowanie wiekszej pojemności, ponieważ bedzie niedoładowana (szczególnie jak robione są krótkie trasy). Lepiej mieć mniejsza pojemność (w tym przypadku nominalną) i zawsze doładowaną ok.gif.

Nie jest to tylko moje zdanie, na róznych branżowych stronach www można te informacje potwierdzić.

Napisano
  • Autor

Ten mój felerny aku, co padł po 2 latach to była AKUMA Comfort (kij czort?!?)

pzdr...

/kustosz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.