Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabudowa bagażnika F13

Featured Replies

Napisano

> Witam

> Oto dzieło moje:

> http://forum.skodovka.pl/viewtopic.php?t=3871

> Czekam na Wasze opinie...

> Pozdr

claps.gifclaps.gifclaps.gif

Podoba mi się!

Osobiście to wpuściłbym wzmacniacz do środka. Tak żeby było "na gładko"

Dobra robota! waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze sie zastanawiam nad jakims podsiwetleniem tego i wlasnie zeby "schowac" wzmacniacz.

Napisano

Mi sie tez podoba waytogo.gif

Niedlugo bede robic cos podobnego:)

... no moze procz glosnikow w polce:P(ktorej wogole nie mam bo wyjelem:P--czekam na deski i robie nowa;P, ale glosnikow w polce nie przewiduje;))

Napisano
  • Autor

Glosniki w polce są bo dopelniaja reszta pasma z tylu, oraz polka jest ze wzgledu na to aby zlodzieje nie widizeli co w bagazniku.

Napisano

> Witam

> Oto dzieło moje:

> http://forum.skodovka.pl/viewtopic.php?t=3871

> Czekam na Wasze opinie...

dzielo ok ale ta teoria o powstawaniu harmonicznych przy max wzmocnieniu i zabijaniu glosnika tymze harmonicznymi jest smieszna w odniesieniu do wooferow. Ustalmy (i zapamietajmy!!!)

- znieksztalcenia harmoniczne nie powstaja wprost wskutek przekrecenia galki wzmocnienia na max. Samo w sobie skrecenie galki nic nie pogarsza. Kwestia jest tylko ze wskutek owego krecenia zwieksza sie wzmocnienie i w pewnym punkcie (wcale niekoniecznie na max, rownie dobrze moze byc to polowa czulosci albo i mniej, zalezy od przypadku) wzmak zostaje przesterowany. I tyle.

- harmoniczne same w sobie niczemu nie szkodza! W koncu skad glosnik ma wiedziec ktora czesc sygnalu to harmoniczna a ktora nie (tym bardziej ze wspolczesna muza czesto celowo wykorzystuje znieksztalcone tak dzwieki). Skad w ogole glosnik ma wiedziec co to harmoniczna (wiekszosc uzytkownikow tego nie wie a glosnik mialby wiedziec zlosnik.gif)? Glosnik zabija przeciazenie albo TERMICZNE albo WYCHYLENIOWE.

- teoria "zabijania" glosnikow harmonicznymi wziela sie z ZESTAWOW GLOSNIKOWYCH i odnosi sie to TWEETEROW. Po prostu znieksztalcony sygnal zawiera wiecej wyzszych skladowych niz nieznieksztalcony co powoduje przciazenie (i czesto zniszczenie) tweetera (ktory wcale nie ma mocy np. 100W jak cala kolumna tylko np. 3-5W!!!)

- glosniki niskotonowe najczesciej wykancza sie zmuszaniem ich do nadmiernego wychylenia. Kazdy glosnik potrafi zniesc coraz mniejsza moc wraz ze spadkiem czestotliwosci. Szczegolnie dotyczy sie to obudow bassreflex i bandpass (praca ponizej rezonansu). Kazdy glosnik mozna tak zniszczyc - i to moca znakomicie nizsza od znamionowej! Zeby zabezpieczyc woofery nalezy dac filtr gornoprzepustowy (tak, gornoprzepustowy!!! tyle ze o czestotliwosci odciecia np. 20 czy 25Hz).

Uff, ale sie rozpisalem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.