Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie przegląd Aveo 1.4, 83KM, po 4rech latach w Warszawie.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem pierwszym właścicielem. Przegląd po 4-rech latach, przebieg 45 tys km. Kto poleci jakiś sprawdzony serwis Daewoo w Warszawie: wymiana oleju, płynu hamulcowego, świec (to chyba pominę bo świece mają 30tys przebiegu a gwarancja na nie była na 75tys i działają ok), i paska rozrządu.

Wielkie dzięki.

Pozdrawiam MK.

Napisano

> Witam.

> Jestem pierwszym właścicielem. Przegląd po 4-rech latach, przebieg 45

> tys km. Kto poleci jakiś sprawdzony serwis Daewoo w Warszawie:

> wymiana oleju, płynu hamulcowego, świec (to chyba pominę bo

> świece mają 30tys przebiegu a gwarancja na nie była na 75tys i działają ok), i paska rozrządu.

> Wielkie dzięki.

> Pozdrawiam MK.

Witam,

W 4 lata tak mało przejechać taką zacną maszyną no.gif

Co do serwisu daewoo to na kąciku lanosa pewnie coś dobrego polecą w warszawie

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Sam sobie się dziwię, że aż tyle nakręciłem bo samochód stoi prawie przez cały tydzień. Do pracy jadę dłużej samochodem niż komunikacją miejską, poza tym strefa płatnego parkowania robi swoje i czyni ten sposób dojazdu niezbyt opłacalnym.

W listopadzie przetestowałem niemieckie autostrady, na ichniej benzynie przy 150 - 160 km/h samochód palił 7.7l/100km, niestety po powrocie do kraju zużycie wzrosło do 8,5 -9l/km no i średnia prędkość zmalała kilkukrotnie.

Chevrolet Auto Żoliborz: przegląd + wymiana paska + pompa wody cena 2tys, Daeewoo Towarowa 33: cena za to samo to 1.2tys (mają autoryzację Chevroleta). Wybór jest oczywisty.

Napisano

> Chevrolet Auto Żoliborz: przegląd + wymiana paska + pompa wody cena

> 2tys, Daeewoo Towarowa 33: cena za to samo to 1.2tys (mają

> autoryzację Chevroleta). Wybór jest oczywisty.

Ja bym się nie sugerował "autoryzacją", może miałem pecha, ale nigdy na Towarowej nie zdarzyło mi się, żeby cokolwiek naprawili tak jak trzeba za pierwszym razem, nawet jak zmieniali olej to spartolili bo wlali nie ten co przywiozłem.

Jak samochód masz po gwarancji to sugerowałbym w ogóle nie jechać do ASO Chevroleta, tylko do dawnego Daewoo np. na Żerań

Napisano
  • Autor

Ja się przejechałem na Auto Żoliborz. Też nie polecam.

Ostatnio trzeszczała przednia zawiecha, stałem nad głową jak to naprawiali, wymienili gumowe tuleje i przesmarowali wszystko - zrobili solidnie i byłem przekonany, że starczy na kolejne 3y lata, niestety po 6 miechach mam to samo, nie zwijały mi się pasy bezpieczeństwa, też przesmarowali i tez pomogło na 6 miechów.

Zaczęło mi głośno pracować łożysko przy skrzyni biegów (po wciśnięciu sprzęgła na postoju mija ) tego nie usłyszeli, jedynka i dwójka wchodziła ze zgrzytem w zimie - tego też nie stwierdzili choć dwukrotnie zostawiałem samochód na obserwację - zmieniłem olej w skrzyni i jest ok.

Rok temu jak mi umyli samochód to miałem wyżarte przebarwienia na zderzakach po jakimś świństwie - zacieki. Pojechałem dwa dni później z reklamacją to szef myjni powiedział krótko, że to niemożliwe i żebym spadał.

Wymienili mi siłownik w drzwiach od centralnego zamka bez mojej zgody, naprawa była płatana - rozumiem, że w ramach gwarancji niech sobie zmieniają, ale dobrze wiedzieli że gwarancja się skończyła na centralny zamek bo była tylko na 2 lata - i tak bym wymienił ale najpierw należało zapytać.

Wycieraczki ząbkują - skaczą podczas pracy, wymienili ramiona i gumy na nowe na próbę i było jeszcze gorzej więc wrócili na stare i powiedzieli, że ten typ tak ma i żebym spadał .....

Wymienili kilka uszczelnień w silniku, bo były małe wycieki, nadal to samo itd itp.

Nie świeci się kontrolka rezerwy paliwa, wymienili pompę paliwa, dalej się nie świeci choć jak sprawdzali pompę przed wymianą to instalacja działała i lampką się świeciła. Po zatopieniu już nie (to inny serwis Chevroleta).

Nie jestem upierdliwym klientem. Staram się tylko jeździć sprawnym autkiem i chciałbym aby usługi były wykonywane fachowo a przede wszystkim skutecznie.

Wiem, że to nie mercedes, choć i te się psują ....

Napisano

> Ja się przejechałem na Auto Żoliborz. Też nie polecam.

Po gwarancji, to uderzaj do p. Sławka na Maszynowej - daewoo/ople ma w jednym palcu - byle benzyna. ok.gifbiglaugh.gif

jak jestes zainteresowany - napisz. ok.gif

Napisano

> Ja się przejechałem na Auto Żoliborz. Też nie polecam.

Oprócz Towarowej byłem też w Auto Żoliborz na Rudnickiego, podejście do klienta niby lepsze niż na Towarowej, ale sam brak chęci do roboty i usuwania usterek na gwarancji podobny, reasumując szukam dalej, może jakieś solidne ASO w Warszawie się znajdzie smile.gif

Napisano

> Oprócz Towarowej byłem też w Auto Żoliborz na Rudnickiego, podejście

> do klienta niby lepsze niż na Towarowej, ale sam brak chęci do

> roboty i usuwania usterek na gwarancji podobny, reasumując

> szukam dalej, może jakieś solidne ASO w Warszawie się znajdzie

Ja ogólnie nie narzekam na Nexteam ok.gif

Choć amortyzatory na gwarancji wymienili mi dopiero na Ostrobramskiej po interwencji w GM.

Napisano
  • Autor

Chcę wymienić pasek rozrządu w jakiejś firmie z ich częściami (najlepiej oryginalnymi) żeby mieć gwarancję na całość. Namiary na Pana Sławka łatwo wygooglować :-), następnym razem przy mniejszym zakresie robót wezmę to po uwagę . Niestety sprawdzonego serwisu nadal nie znalazłem na szczęście przegląd dopiero w styczniu ....

Napisano

> Chcę wymienić pasek rozrządu w jakiejś firmie z ich częściami

> (najlepiej oryginalnymi) żeby mieć gwarancję na całość. Namiary

> na Pana Sławka łatwo wygooglować :-), następnym razem przy

> mniejszym zakresie robót wezmę to po uwagę . Niestety

> sprawdzonego serwisu nadal nie znalazłem na szczęście przegląd

> dopiero w styczniu ....

Ale przy takim małym przebiegu to warto ruszać ten pasek? Jak to jest silnik 8v to ja bym spokojnie poczekał z wymianą. (choć decyzja należy do kolegi bo jak strzeli będzie na mnie hehe.gif )

Napisano

> Ja ogólnie nie narzekam na Nexteam

> Choć amortyzatory na gwarancji wymienili mi dopiero na Ostrobramskiej

> po interwencji w GM.

Czyli jednak wymienili ok.gif Na podstawie zuzycia czy papier miales, ze wczesniej byla zglaszana usterka.

Napisano

> Ale przy takim małym przebiegu to warto ruszać ten pasek? Jak to jest

> silnik 8v to ja bym spokojnie poczekał z wymianą. (choć decyzja

> należy do kolegi bo jak strzeli będzie na mnie )

Pasek powinien wytrzymac, ten silnik jest chyba bezkolizyjny.

Napisano

> Czyli jednak wymienili Na podstawie zuzycia czy papier miales, ze

> wczesniej byla zglaszana usterka.

Opisałem GM całą sytuację. To, że w pierwszym roku eksploatacji zgłaszałem cieknący amor, który nie został wymieniony, a jedynie wytarty z oleju. No i że teraz ASO stwierdza złe działanie amorów, ale nie podejmuje się naprawy w ramach gwarancji. Więc GM wysłało mnie na ponowną diagnozę do innego ASO i tamci w porozumieniu z GM wymienili amory. ok.gif

Napisano

> Pasek powinien wytrzymac, ten silnik jest chyba bezkolizyjny.

bezkolizyjny chyba nie będzie, ale 4 lata i 45tys km nie powinny na nim robić większego wrażenia. Silniki 8v nie są tak wyżyłowane i pasek spokojnie można jeszcze potrzymać.

Napisano

> bezkolizyjny chyba nie będzie, ale 4 lata i 45tys km nie powinny na

> nim robić większego wrażenia. Silniki 8v nie są tak wyżyłowane i

> pasek spokojnie można jeszcze potrzymać.

Ja po 6 latach w lanosie wyminilem i byl ok. Chcoiaz jak kolega sie boi to niech lepiej zmieni.

Napisano
  • Autor

Osobiście paska bym nie ruszał. Z doświadczenia wiem, że jak się nie grzebie to lepiej to jakoś działa, dlatego trzymam wszelkich "fachowców" z daleka, a jak już to stoję im nad głową i robię minę znawcy :-). Przegląd jest po 4-rech latach ale samochód ma 5-ć bo został zakupiony rok później niż został wyprodukowany więc pasek może być jeszcze starszy starszy. Dla świętego spokoju wymienię, samochód ma być sprawny i jeździć więc lepiej robić wszystko zgodnie z zaleceniami.

Szkoda mi czasu i kasy na późniejsze naprawy gdyby jednak pasek nie wytrzymał, jak dotąd zawsze wracałem do domu i nigdy mnie nie zawiódł i chcę aby tak było dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.