Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gaśnie, szarpie, przerywa CC700 aisan

Featured Replies

Napisano

Siemka, wymieniona większość wężyków, wczoraj wpakowałem 2m nowiutkiego węża, przed wakacjami też wymieniałem część i pomogło bo miałem ten sam problem. Przy ruszaniu trzęsie się, tak jakbym za mało gazu dawał a daje nawet dużo więcej, na ssaniu ma niskie obroty, podczas jazdy po dodawaniu gazu przerywa i szarpie. angryfire.gif Może przez kiepskie paliwo? Tankuje na Neste. Jutro wymienię resztę wężyków, tak żeby wszystki były nowe. Miał ktoś podobny problem? Aisan 147tyś nalatane

Napisano

zobacz sobie w ksiazke i sprawdz te 3 kable od wtyczki na zdjeciu:

iglicowy.jpg

u mnie ze starosci sie przelamal i silnik wariowal.

jesli wezyki masz sprawne, to zostaja czujniki, te elementy z membranami i instalacja.

Napisano

> Siemka, wymieniona większość wężyków, wczoraj wpakowałem 2m

> nowiutkiego węża, przed wakacjami też wymieniałem część i

> pomogło bo miałem ten sam problem. Przy ruszaniu trzęsie się,

> tak jakbym za mało gazu dawał a daje nawet dużo więcej, na

> ssaniu ma niskie obroty, podczas jazdy po dodawaniu gazu

> przerywa i szarpie. Może przez kiepskie paliwo? Tankuje na

> Neste. Jutro wymienię resztę wężyków, tak żeby wszystki były

> nowe. Miał ktoś podobny problem? Aisan 147tyś nalatane

ja mialem jakas membrane wlasnie walnieta i mi szarpalo itp...ale wymienilem ja a pozniej caly gaznik na Webera grinser006.gif i po aisanie

Napisano
  • Autor

Kolego powiedz mi jeszcze w które miejsce jest wpinana ta wtyczka? Żebym wiedział gdzie szukać

Napisano
  • Autor

Z tym że na jałowym biegu auto równo chodzi tylko np przy dojeżdżaniu do skrzyżowania gaśnie albo przy ruszaniu zrobi kangurka i bleee... Nie jade... A przy odpaleniu wystrzał spod maski

Napisano
  • Autor

Panowie, wężyki wymienione, auto dalej szarpie gaśnie, kable dobre... A czy może być to pompa paliwa?? Nie wiem czy tak powinno być ale na zgaszonym silniku w filtr paliwa jest w połowie zapełniony paliwem a jak zapale jest go bardzo mało a w dodatku słychać z okolic pompki takie syczenie i to dość donośne jakby powietrze z koła uchodziło frown.gif

Napisano

ja w moim 700 miałem podobny problem i okazało sie ze to wina gaźnika... gaźnik przeczyszczony, wszystkie uszczelki wymienione i wszystko ok.gif

Napisano
  • Autor

a był problem z tym paliwem w filtrze i tym syczeniem?

Napisano

takie problemu nie miałem... w filtrze wszystko było ok z tego co pamiętam a pompy nie slyszałem smile.gif

Napisano
  • Autor
confused.gif mogę wogóle podejrzewać pompkę?
Napisano

wydaje mi się, że możesz podejrzewać w końcu pompa też może być gdzieś zapchana i nie przepuszcza tyle paliwa ile powinna no ale w moim przypadku była wina gaźnika

Napisano
  • Autor

Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł?? icon_rolleyes.gif

Napisano

> Ma ktoś może jeszcze jakiś pomysł??

U mnie takie jajca się porobiły jak czujnik położenia wału się poluzował.

A ja mam jeszcze pytanko , urwały mi się kabekli do czujnika 15 stopni i teraz nie wiem czy zostawić je rozwarte czy też spiąć je ????

Napisano
  • Autor

a gdzie on się znajduje>??

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie, sprawdziłem i wszystko jest ok frown.gif Już nie mam słów do tego auta... Chyba je o drzewo owinę oslabiony.gif Żadnych problemów nigdy nie miałem z Agentem a teraz takie jaja se robi frown.gif Może jeszcze kable WS? Wymieniane były niedawno, ale nie wiem co kable mają do tego że się na obroty nie wkręca na ssaniu confused.gif

Napisano
  • Autor

Wymienione przewody WS, dalej to samo frown.gif Jeszcze teraz jak zgasł to po odpaleniu był wystrzał i to bardzo głośny... Ma ktoś jakiś pomysł?? Proszę o pomoc bo ręce mi opadaja sick.gif

Napisano
  • Autor

ZAstanawia mnie te syczenie, nigdy wcześniej tego nie było. Może gdzieś lewe powietrze ciągnie że słychać takie syczenie?

Napisano
  • Autor

Koledzy proszę o pomoc niech ktoś się jeszcze wypowie gdzie szukać przyczyny?? Dziś podjeżdżałem pod górkę gdzieś koło 200 m to zgasł mi 4 razy a przy odpalaniu wybuch z tłumika sick.gif

Napisano

> Koledzy proszę o pomoc niech ktoś się jeszcze wypowie gdzie szukać

> przyczyny?? Dziś podjeżdżałem pod górkę gdzieś koło 200 m to

> zgasł mi 4 razy a przy odpalaniu wybuch z tłumika

Witam. A nie muli go czasem przy dodawaniu gazu. Bo może cewka pada. I jeszcze jedno jak otwierasz zbiornik paliwa czy mocno ci syczy bo w zbiorniku jest odpowietrznik który lubi się zacinać(zagięty wężyk odpowietrznika albo sam zawór )i pompka nie może zasysać paliwa przez co go brakuje w filtrze, gaźniku i gaśnie. Sprawdzaj i powodzenia w poszukiwaniach.

Napisano
  • Autor

Przy otwieraniu wlewu syczy ale już próbowałem bez korka nawet jeździć i efekt ten sam. Co do cewki to by się zgadzało! Przy dodawaniu auto szarpie lub gaśnie a przy odpaleniu wystrzały. Wymieniłem dziś luźno trzymające się węże na mniejsze żeby nie było żadnych lewych dojść powietrza, juz jest lepiej ale przy dodawaniu gazu auto dalej szarpie, nie zawsze ale szarpie. Obyś kolego miał rację!

Napisano
  • Autor

dodam że autko na jałowym biegu chodzi równiutko to może rzeczywiście wina czego innego a nie gaźnika confused.gif Musze od kogoś cewki podmienić. Jest jakiś chętny?? smile.gif

Napisano

> dodam że autko na jałowym biegu chodzi równiutko to może rzeczywiście

> wina czego innego a nie gaźnika Musze od kogoś cewki podmienić.

> Jest jakiś chętny??

mozesz do mnie w weekend podbic

Napisano
  • Autor

> mozesz do mnie w weekend podbic

a nie mogę wcześniej? zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Przy otwieraniu wlewu syczy ale już próbowałem bez korka nawet

> jeździć i efekt ten sam. Co do cewki to by się zgadzało! Przy

> dodawaniu auto szarpie lub gaśnie a przy odpaleniu wystrzały.

> Wymieniłem dziś luźno trzymające się węże na mniejsze żeby nie

> było żadnych lewych dojść powietrza, juz jest lepiej ale przy

> dodawaniu gazu auto dalej szarpie, nie zawsze ale szarpie. Obyś

> kolego miał rację!

A nie lepiej kupic cewkę i podmienić , koszt w granicach 50zł za biazet, a lepiej ją mieć na zapas. znam to z autopsji.

Napisano
  • Autor

> A nie lepiej kupic cewkę i podmienić , koszt w granicach 50zł za

> biazet, a lepiej ją mieć na zapas. znam to z autopsji.

tylko szkoda jakbym wydał kasę a nie będzie efektu sick.gif A czy jest możliwe żeby wyjsrana cewka powodowała że na ssaniu na początku nie ma wyższych obrotów? Tylko po czasie? Samochód nie gaśnie ale obroty są niższe niż zwykle

Napisano

> tylko szkoda jakbym wydał kasę a nie będzie efektu A czy jest

> możliwe żeby wyjsrana cewka powodowała że na ssaniu na początku

> nie ma wyższych obrotów? Tylko po czasie? Samochód nie gaśnie

> ale obroty są niższe niż zwykle

z cewką jest różnie ja miałem taką sytuację że jak się zagrzał to przerywał, albo wyłączał się, albo był słaby przy dodawaniu gazu. po chwili odpalałem przejechałem jakieś kilkaset metrów i d....pa. stoi. do czyszczenia gaźnika(do paliwa) polecam stp w płynie czerwone. a cewkę radzę sprawdzić i wymienić niż się mordować i w....wiać co chwilę. a wymieniałeś ją już kiedyś?

Napisano
  • Autor

w sumie to co napisałeś tak mi się dzieje sick.gif dziś ledwo co do domu dojechałem. Auto gaśnie i nie chce zapalić jak zapala jest ogromny huk niskie obroty i po chwili znów gaśnie oslabiony.gif zaraz idę z ojcem grzebać gdyby miał ktoś jakiś pomysł to proszę pisać!!!

Napisano
  • Autor

a jak sprawdzić czy cewka jest ok?

Napisano

> a jak sprawdzić czy cewka jest ok?

Zadzwonic do mnie podjade podmienimy:)

Napisano
  • Autor

aha dodam że jak zgaśnie i w końcu go odpalę to strasznie niskie obroty ma jakoś pierdzi dziwnie i przy dodawaniu gazu słuchać jakieś trzaski sick.gif POMOCY!

Napisano

> aha dodam że jak zgaśnie i w końcu go odpalę to strasznie niskie

> obroty ma jakoś pierdzi dziwnie i przy dodawaniu gazu słuchać

> jakieś trzaski POMOCY!

coś podobnego miał mój kumpel ale cc z gaznikiem fosa,rozebrał cały gaznik bo był pewny że to jest wadą a co do czego wyszło że miał uszkodzoną pompke paliwa.

Napisano
  • Autor

pompka paliwa jest ok.gif bo sprawdzałem

Napisano
  • Autor

ja poprostu nie wierzę że tylko ja i parę osób z CM miało podobny problem crazy.gif Ludzie pomóżcie bo dziś to naprawde chyba owinę o drzewo te auto

Napisano
  • Autor

temat można zamknąć w końcu bananaevil.gifyay.gifbrawo.gifwinner.gif Okazało się że kabelek z czujnika położenia wału spadł koło kolektora wydechowego i sie przytopił smile.gif to był powód zlosnik.gif Serdeczne dzięki dla wszystkich którzy pomogli a szczególnie dla ojca który znalazł powód grinser006.gif i dla kolegi Czinola który z poświęceniem przyjechał pomóc smile.gif

Napisano

> temat można zamknąć w końcu Okazało się że kabelek z czujnika

> położenia wału spadł koło kolektora wydechowego i sie przytopił

> to był powód Serdeczne dzięki dla wszystkich którzy

> pomogli a szczególnie dla ojca który znalazł powód i dla

> kolegi Czinola który z poświęceniem przyjechał pomóc

NIE MA ZA CO KOLEGO love_4.gif20.GIF20.GIF20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.