Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu nie polecam

Featured Replies

Napisano

Kupiłem na allegro pompę paliwową oryginalna Boscha u sprzedawcy piotrberlin_ATL . Jest to firma zajmująca się sprzedażą używanych części do Oplów. Pompa była używana ale sprzedawca dwa razy zapewniał mnie że pompa była testowana przed wysyłką pod względem ciśnienia itp. Niestety nie doczytałem że firma udziela tylko 7 dniowej gwarancji. Niestety pompę sprawdziłem dopiero przed montażem. Niestety nie dawała znaków życia. Wysłałem ją do reklamacji, ale nawet jej nie sprawdzono i odpisano mi że próbuje cos wyłudzić. Żenada, sam czas obydwu wysyłek przekroczył 7 dni. czerwona.gif

Napisano

Moim zdaniem 7dniowa gwarancja rozruchowa nic dobrego nie wróży. Za to inna kwestia, że (tak jak piszesz) nie doczytałeś szczegółów...

Trefny egzemplarz może się trafić i w nówkach a co dopiero używkach...

Zresztą - czas gwarancji liczy się od dostarczenia/otrzymania towaru przez klienta (przy zakupie wysyłkowym) - obyś tylko miał jakiś dowód daty odbioru (np. list przewozowy od kuriera).

Napisano
  • Autor

> Zresztą - czas gwarancji liczy się od dostarczenia/otrzymania towaru

> przez klienta (przy zakupie wysyłkowym) - obyś tylko miał jakiś

> dowód daty odbioru (np. list przewozowy od kuriera).

Niestety to była paczka PP a uzyskanie od nich informacji kiedy paczka była odebrana graniczy z cudem frown.gif

Niestety sprawdza się stara prawda kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje. Mam nauczkę na przyszłość i dobrze że to tylko 70 zł.

Całą sprawę opisałem dla Federacji Konsumentów, bo zakupy w sklepie internetowym można zwrócić w ciągu 10 dni, ale jeśli sprzedawca nie umieści tej informacji to czas sie wydłuża chyba

Napisano

> Niestety pompę sprawdziłem dopiero

> przed montażem. Niestety nie dawała znaków życia.

A jak sprawdzałeś tą pompkę?? chodzi mi o to czy pod aku czy pod jakimś zasilaczem. Ja kupiłem oryginalną nową pompkę boscha na opelschopie i jak podłączyłem pod zasilacz w domu to aby raz wystartowała i koniec. Normalnie myślałem, że wadliwą kupiłem ale sprawdziłem dokładnie i się okazało, że pompka po podłączeniu brała 0,7A i nie mogła wystartować. Jak ją zacząłem trząść to ruszała. Winny był mój zasilacz bo to był maksymalny prąd którym dysponuje. Nie wiem ile pompka paliwa powinna brać prądu, ale pod aku śmiga aż miło.

Napisano
  • Autor

> A jak sprawdzałeś tą pompkę?? chodzi mi o to czy pod aku czy pod

> jakimś zasilaczem

Sprawdzałem pod aku. I nic nawet zwarcia, moja stara pompa która się zatarła chociaż robiła zwarcie ( iskrzyło aż miło ;p ) a ta nic dupa blada.

Teraz mam włożony zamiennik. Na razie działa od ponad roku bez zarzutów, nawet na oparach zlosnik.gif. Ale chciałem mieć oryginał, no i masz babo placek crazy.gif

Napisano

A negatywa przynajmniej wysmarowałeś ? old.gif

Napisano
  • Autor

> A negatywa przynajmniej wysmarowałeś ?

Napiszę, tylko poczekam co mi mądrzy prawnicy odpowiedzą i jak się ustosunkuje do tego ta badziewna firma grinser006.gif

Napisano

dla równowagi...

kupowałem, zdaje się w 2006 roku, pewną część do astry u tego samego użytkownika

ściśle rzecz biorąc, kupowałem u usera piotrberlin, ale to ta sama firma

część kosztowała, o ile pamietam, w okolicach 200zł

okazało się, że mimo opisu aukcji nie pasuje do mojego silnika

sprawę załatwił jeden mail, wysyłka towaru i po kilkunastu dniach zwrot kasy na konto

tyle moich doświadczeń z tą firmą

Tobie współczuję nieudanej transakcji na tyle, na ile mi wrodzona empatia pozwala ;-)

radzę jednak na przyszłość unikać zakupu używanych części przez internet ok.gif

Napisano
  • Autor

> radzę jednak na przyszłość unikać zakupu używanych części przez

> internet

Dokładnie to była moja pierwsza i ostatnia część używana crazy.gif

Napisano

> Dokładnie to była moja pierwsza i ostatnia część używana

no, umówmy się, że wyjątki mogą być ;-)

ale używanych części mechanicznych bym nie kupował

co innego lampa czy błotnik, gdzie ze zdjęć można ocenić faktyczny stan...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.